kelebeği kurtarayım derken...

blue88

bebeğim benimle...
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2012
1.076
16
108
İstanbul
iyi geceler herkese...
geçtiğimiz cuma günü gece 2 sularında mutfağa girdim su içmek için yerde çok güzel büyük bi kelebek gördüm kanadı zedelenmiş sanırım,halının üstünde kıpırdanıyor elime almaya çalışınca biraz uçabildiğini farkettim...
üstüne basıp ezmeyelim diye aldım elime açtım camı dışarı bıraktım ışıktan dolayı sanırım hoopp girdi içeriye tekrar...

camın hemen kenarında kombimiz var ve çok sivri bir köşesi var bu kombinin,neyse kelebek içeri girdi tekrar halıya kondu aldım tekrar elime zarar vermeyeyim diye hızlı bir kalkış yaptım elimden biran önce bırakmak için o anda olan oldu...
dehşet bir acıyla beynim uyuştu resmen cama çıkıp dışarı baktım o acıyla biri kurşun sıktı sanırım diye düşündüm omzumdan vurulduğumu düşündüm sonra yığıldım zaten yere...

sol omzumun arka tarafı dehşet bi şekilde sızlarken aynaya bakabildim zorla işaret parmağımın uzunluğunda derinmi derin kanayan bi kesik ama elimi sürüp kanı silemiyorum acıdan,zorla sildim temizledim kanı gördüğüm şeyle şok oldum okadar derin bi kesikki nasıl olduğunu aklım almıyor hala...

eşim gece işte olduğu için msj attım gelicem dedi 2 saat sonra geldi sabaha karşı ben hala dolanıyorum evde acıdan oturmak yatmak ne mümkün...
eşim gülerek gel bakiyim çok nazlısın omzunda çizik oldu diye beni panikletiyosun dediki lafı bitmeden açtım sırtımı eşimin nefesi kesildi neden bukadar kötü olduğunu söylemiyorsun bana kalk hastaneye dedi gitmedim evde pansuman malzemelerimizde var ama yapamadık acıdan dokunamadık omzuma...

gün boyunca resmen sıvı geldi yaramdan ama ozaman şuandaki kadar canım yanmıyordu...
şuanda kabuk tutma aşamasında ve ben ne uzanabiliyorum nede uyuyabilyorum sanırım yaranın olduğu kısım geriliyor şuanda...
kelebeği kurtarmak uğruna resmen omzum parçalandı kızlar aslında bunun adı olacağı varmış oldu olmalı...kelebekte ben yere yığılınca kendiliğinde uçup gitti
bu yarayı yumuşatmak için bi krem öneriniz varmı?

Son düzenleme:
Bence en iyisi doktora ya da eczacıya sorman ama yaralar için bepanthen diye bir merhem kullanır annem yumuşatıyor ve iyileşmesine yardımcı oluyor diye biliyorum.

Şimdi ben olayı anlamadım nasıl oldu? Keşke hastaneye gitseydiniz mikrop falan kapar sonra.
Geçmiş olsun ne diyim kendinizi ihmal etmenize şaşırdım :44:

Bence en iyisi doktora ya da eczacıya sorman ama yaralar için bepanthen diye bir merhem kullanır annem yumuşatıyor ve iyileşmesine yardımcı oluyor diye biliyorum.

teşekkür ederim canım estafurullah buarada...
bepanthen sürdüm ama oda çok sulandırıyor yaranın kapanma aşaması geçikiyor sanırım...
doktora gitmeme sebebim hemen dikiş atıcaklar o yüzden gitmedim omzumda dikişle dahada zorlanırdım sanırım bu yüzden gitmedim...
eczane krem verdi ama bu acı nezaman geçicek onu düşünüyorum

birkere sütyen giyip dışarı çıkmak yok bana uzun süre...

Şimdi ben olayı anlamadım nasıl oldu? Keşke hastaneye gitseydiniz mikrop falan kapar sonra.
Geçmiş olsun ne diyim kendinizi ihmal etmenize şaşırdım :44:

saol canım pansumanımı yapıyor eşim sürekli hastaneye gitsem direk dikiş denilecek ama kendisi kapandı o sorun olmadı benim için dikiş olsa çok zorlardı beni çünkü...
olay şöyle oldu pencerenin hemen sol tarafında kombi var bu kombininde çok sivri bir köşesi....
ben kelebeği dışarı bırakmak için aniden kalkıyorum ve omzumun arka tarafı o keskin yere çarpıyor...
kelebek elimde ezilip büzülmesin diye çok seri davranıp hızlı kalktım kesiğin derinliğinin sebebi bu sanırım...

Geçmiş olsun öncelikle. Thiocilline diye bir merhem var, yaraları çabuk iyileştiriyor. Onu kullanabilirsiniz. Göz için olandan değil yalnız, alırken dikkat edin.

Geçmiş olsun öncelikle. Thiocilline diye bir merhem var, yaraları çabuk iyileştiriyor. Onu kullanabilirsiniz. Göz için olandan değil yalnız, alırken dikkat edin.

teşekkürler ismini aldım merhemin yarın alıp yeniyim aslında uyuyabilmek için uyuşturucu bi krem almam lazım ama oda değişik reaksiyon gösterir diye korkuyorum...

çok geçmiş olsun ya :26:

kelebek kondurmuşsun yani :))

fito krem ya da medacassol olabilir ikisi de yara merhemi, fakat açık yani tabiri caizse cılk yaraya sürülmüyor sanıyorum...
kremi alırken eczaneye de bir danışırsınız... gerçi senin yaran kabuk aşamasına geçmiş...

dr olmayan kişilerin
-hoş dr olsalar bile lezyonu görmeden hastayı görmeden-
tavsiye ettikleri ilacı nasıl kullanacaksınız?

ayrıca ilaç tavsiyesi yasak

saol canım kelebek değil öküz kondurdum resmen fito krem var onu kullandım canım o çok iyi bi krem yaralar için biliyorum ama diğeri açık yaraya sürülmüyor...
benim yara kapandı ama ani bi harekette tekrar açılıcak gibi duruyor
ozaman gidicem doktora kapandı diye gitmiyorum şuanda...

dr olmayan kişilerin
-hoş dr olsalar bile lezyonu görmeden hastayı görmeden-
tavsiye ettikleri ilacı nasıl kullanacaksınız?

ayrıca ilaç tavsiyesi yasak

eczanemizde doktor var gördü zaten yarayı...
hastaneye gitsem hemen dikiş atılacaktı bu yüzden gitmedim...
yakınımızdaki hastanelerde çizik olsa dikiş atılıyor bundan çekindim birazda...
personelimizin dudağındaki uçuk patladı çocuğun dudağını diktiler okadar artık düşünün...

Keşke direk doktora gitseydin ya :26:
İnşallah uzun sürmez iyileşmesi...çok geçmiş olsun.:26:

Keşke direk doktora gitseydin ya :26:
İnşallah uzun sürmez iyileşmesi...çok geçmiş olsun.:26:

çok saol ama o dikişten çekindim inanki çoookk uzun bir dikiş olacaktı,doktor orda dikiş lazım falan diyince eşim imkanı yok dikiş atılmadan çıkarmazdı beni o hastaneden...
birkere parmağımı kestim dikiş dediler 5 güne iyileşti o kesiğimde bu doktorların dikiş atma merakını anlamıyorum insan hastaneye gitmeye korkuyor...
kaldıki ben öyle acıycak falan diye korkucak yapıda bi insanda değilim ama o dikiş olayı beni geriyo nedense...

Ama iz kalması günlerce kanaması sıvı gelmesi iltihaplanması daha mı iyi.:26:
Ya mikrop kaparsa kapanmazsa :26: Allah korusun :26:
Ben de korkarım dikişten ama başa gelince de gitmemezlik yapmam mikrop kapmasından iyidir valla :26:

evde sürekli pansuman yapıyoruz,kremde kullanıyorum şuanda kapandı zaten yara kabuk tutmaya başladı daha sonra iz kalmaması için krem kullanıcam önce yaranın iyileşmesi lazım tamamen...
ama kabuk tuttukça canımın acısı artıyor yara bölgesi gerildiği için sanırm...

Bepanten önermiştir belki eczacı onu da kullansan.

Önermediyse de sen gene sorarak kullan nolur nolmaz.

İnşallah kısa zamanda kapanır sorunsuz olarak.

Kelebek etkisi bu olsa gerek

Bepanten önermiştir belki eczacı onu da kullansan.

Önermediyse de sen gene sorarak kullan nolur nolmaz.

İnşallah kısa zamanda kapanır sorunsuz olarak.

Kelebek etkisi bu olsa gerek

kullanıyorum bepanten ama ara verdim yarayı sulandırdı çünkü tam iyileşme evresinde sürerim artık...
bidaha kelebeklere bulaşmakmı tövbe aynı evde mutlu mesut yaşayıp gideriz ne olcak

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…