E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
şutarafagittilütfen tarif edermisiniz..bazı yerlerde yiyorum hazır kek gibi çok güzel oluyo sert oluyo bide çayla yapıyoz diyolar..tarif edermisiniz lütfennn
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
selam çaylı kek tarifim şu güzel oluyo
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı zeytin yağ
1 su bardağı çay
3 su bardağı un
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
hepsini sırayla karıştırıyosun sonra üzerine sos hazırlayıp afiyetle yiyorsun
sos için
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı mısr nişastası
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
bunlarıda ateşte bişiriyosun
kek piştikten 5 dakika sonra üzerine gezdiriyosun
afiyet olsun
cokacimcoook
bak canım çayı demle 15 dk kadar bekle suyunu alacaksın
şutarafagittilütfen tarif edermisiniz..bazı yerlerde yiyorum hazır kek gibi çok güzel oluyo sert oluyo bide çayla yapıyoz diyolar..tarif edermisiniz lütfennn
bir paket kakao 'yı koysam kötü olurmu kızlar tamamen kapkara olmasını istiyorum oyüzden bir paket kakaoyu koysam olurmu
aci olmasin sonra?koyma bence..............
benimde aklıma öyle geldi ama normalde olmuo bundada olmaz heralde
bak şimdi canım;3 yumurta ,2 su bardağı şeker,1 su bardağı demli çay ,1 su bardağı sıvıyağ,3 su bardağı un ,1 paket kabartma tozu ,1 paket vanilya ,1 çorba kaşığı kakao
üzerine 1 çorba kaşığı pudra şekeri
Yumurtaları şekerle iyice kıvama gelene kadar çırpın. Bu çok önemli 5 dk kadar mikser ile
arkasından çay, sıvıyağ ilave et.
yumurtalı karışıma un, kabartma tozu , vanilya, kakaoyu ilave edin. Yavaşça çırpın. Kek kalıbını yagla ve sonra az un serp pişince rahat bırakıyor.
Karışımı fazla bekletmeden herhangi bir kek kalıbına boşaltalım.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. SOnra bir kontrol et kürdan ile kürdana kek yapışmıoyrsa sıvı olarak aslında pişmiş ama fırında dinlendir biraz. Ben bu tarife keyfimce ceviz ve hindistancevizi ve çok azda tarçın ekliyorum gerçekten çok güzel. Bak asıl her kek için önemli nokta şu kabartma tozu sıcak ile birlikte karbondioksit gazı açığa çıkarır. Sakın ilk 15-20 dk fırın kapağını açma derler çünkğü açınca içeri oksijen giriyor ve kabartma tozunun etkisini geçiriyor böylece kek kabarmıyor sende sakın ilk 20 dk açma kapagı görüşürüz.