Merhaba,
Desteğiniz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Ogluma çok iyi bir doktor buldum ve terapilere başladık.teşhis anne bagımlılıgı + odaklanma problemi düşünce hiparaktifi dedi.bu arada bu problemi yaşayan tum annelere bilgi olsun eger takıldıgı kelimeyi siz heceleyerek arkasından soylediğinde çocugunuz düzgünce tekrar edebiliyorsa bu şekilde konuşan çocuklara kekeme denilmiyormuş...bu bilgilerden sonra inanılmaz rahatladım.Şimdi odaklanma problemini halletmek için oyunlar oynatmaya çalışıyoruz bakalım inşallah yararı olur..
merhaba bu işin uzmanı ankarada temel pamir benim eşimde var bu olay. bu dr ye gidiyor .büyük orandada azaldı kekemeliği .ergenlik yaşında konuşma merkezi yer değişirmiş sag beyinden sol beyine veya tam tersi hatırlayamıyorum. eger 13-14 lü yaşlara kadar tedavi olup düzeltirmezse . üst taraftan bir daha kekelemeden konuşmak mümkün olmuyormuş.ancak gırtlaktan konuşmayı ögretip o şekilde takılmadan konuşma olabiliyormuş.
yegenimde vardı onu sorduk. 3 yaşında bekleyin dedi ve tavsiyelerde bulundu mesela
çocugun konuşmasına kesinlikle müdahale etmeyin ve söyleyecegi cümleyi bitirmesini bekleyin.
düzgün konuşuyormuş gibi davranın şöyle söyle gibi takıntılarda bulunmayın
onun söyleyecegi kelimeyi veya cümleyi anlayıp sakın ondan önce söylemeyin gibi.
uzun sureden sonra yazıyorum oglum 4 yas 2 aylık suan kekemelıgı tamamen gectı sukur..sabırla beklemenızı soyledıklerını dınleyın sozounu bıtırmesını bekleyın kesınlıkle goz teması kurun dudaklarına bakmayın hıcbırsey yokmus gıbı davranın..ozellıklede aıle buyukse herkesı bu konuda bılgılendırın...kekemelık tedavısı 4 yasına kadar zaten yok gıdılen terapıstlerde aıleyı yonlendırıyor cocuk zetan cok kucuk ve gercektende gecıyor cocuklar zaten bellı bır yasa kadar 0 y-6 yas donemı kekemedır ..ben dılkom dakı prof dr seyhun tokbas ıledoc dr ılknur mavısten cok destek aldım..
öncelikle çok geçmiş olsun aynı şeyleri ben 8 aydır yasıyorum her kafadan bir ses çıkıyo
benim oğlum 3 yaş 3 aylık şu anda geçtiğimiz şubat ayında hastanede yattı ve sonucunda korkudan kekeme oldu öncesinde çok ii konuşuyordu hastanede bize travma geçer dediler
bizde sizin gibi dr a götürdük kendiliğinden geçeceğini telaş yapmamamızı söylediler bekledik ama çok zor beklemek o her konuştuğunda gözyaslarımı görmesin diye saklanmak çok zor herkese yapılan tavsiyeleri bize de verdiler elimizden geldiği kadar uygulamaya çalıştık konuşma terapistine götürdük kesinlikle terapi alması lağzımdedi pedegoga götürdük kendiliğinden gececektir 5 yasına kadar bekleyin dedi bir terapi merkezi sacacak parnızmı var bekleyin gececektir bunun garantisini kimse veremez ama 5 yasından sonra terapilerin daha kolay olduğunu söyledi beklemek bize daha doğru geldi yani herkes bir şey sölüyor
atarax surup ne işe yarıyor sakinleştiriyormu onuniçinmi verdi acaba
ler
birde en güzeli kitap okuma benim pek sabredemiyor ama kitap okuyoruz ona birde şarkı şarkı sölemeyi seviyor ve kekelemediğinin farkında şarkı sölerken bazen şarkı söleyerek konuşuyor ve soruları öle soruyor bol bol şarkı söletin
bende bu durumla tanısan annelerdenim oğlum mayıs ayında takılmalara başladı o kadar üzülüyorum ki o uyurken ağlıyorum sızlıyorum .ama ona belli etmiyorum.şarkı söylettiriyorum kitap okuyorum mutlu oldugu kendini mutlu hissettiği şeyleri yapmaya çalışıyorum..o zaman daha az takılıyor.ama dediğiniz gibi bazen az oluyor bazen şiddetleniyor..burda okumuştum kekemelik cocukların dilinde anne ve babanın ise kulağında denilmiş gercekten oyle..daha başka neler yapabiliriz ne olur bilgisi olanlar paylaşssın..OĞLUM OCAK AYNINDA 3 YASINI DOLDURACAK..DOKTORUMUZUN ONERİSİ SU AN BEKLEMEMİZ...SABIRLA BEKLİYORUM RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN..