Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım. Atarax şurup nasıl verilirki bir çocuğa. Benim bildiğim atarax sakinleştirici bir şurup.
Sizin çocuğunuzun görünürde birşeyi yok, nörolojik değil rahatsızlığı. Psikolojik. Zaten kekemeliğin %90 ı korkudan olur. Sizinde deiğiniz gibi uçak motorunun sesinden korkmuş. Daha çok küçük oğlunuz, bekleyin.
Ben 1.5 senedir aynı durumdayım. Şu an oğlum 4.5 yaşında. Neden korktu, nasıl oldu anlamadık ama kekemelik başladı bebeğimde. Bende sizin gibi ilk başta çok telaşlandım, hemen doktorlarda aldım soluğu. Ve hiçbiri bana atarax şurup tavsiye etmedi. Tahlillerin biri diğerini kovaladı, çok zor bir süreçten geçtik. Ama fizyolojik, biyolojik birşeyi yok oğlumun. tamamen psikolojik. Sizinkide öyle tahminimce.
Önceleri hiç konuşmazdı bebeğim, 1.5 yılda ilerleme kaydettik, şimdi hala var kekemeliği, ama şükürler olsunki önceki gibi değil. Proflarada götürdük, normal doktorunada. Hepsinin söylediği yegane şey, "lütfen bu kekemeliği ona hissettirmeyin, herşey yolundaymış bir sorun yokmuş gibi davranın, onu konuşturmaya çalışmayın, konuşmasını düzeltmeyin, yanında kavga gürültü olmasın, fazla baskıcı olmayın ama önceki yaşamınıza aynen devam edin."
İlk kekemeliğimiz başladığında buradan bir arkadşla görüştüm, onun oğlundada varmış kekemelik ve 1 senede geçmiş. O zamanlar ne kadar uzun gelmişti bana 1 sene. Dile kolay koskoca 1 sene nasıl geçerdi. Ama bakın şu anda 1.5 senemiz geçmiş bile ve hala tam düzelmemişiz.
Oğlunuzu kreşten filan sakın almayın. Arkadaşları niye dalga geçsinler, hangi mantık söyler bunu. O yaştaki çocuklar daha doğru dürüst konuşamıyor bile, ne dalga geçmesi.Lütfen kreşten almak gibi bir hata yapmayın. Öğretmeniyle konuşun ama durumunu.
Kekeme tedavisi 7 yaşından sonra okuma yazma öğrendikten sonra olur. Genellikle erkek çocuklarında ve korkudan ileri gelir. Çoğu psikolojiktir.
bu konuda o kadar çok araştırdım o kadar çok doktorla görüştümki, güven bana arkadaşım. Sakın o terapistin dediklerini yapma.