Keke yurtdnda yaasaydm diyen var m?

• Konu Sahibi Konu Sahibi yumy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yumy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2008
1.944
6
158
Ankara
aranızda keşke yurtdışında şurda yaşasaydım diyen var mı? neden?:uhm::uhm:

yani aslinda,
türk vatandasi, alman vatandasi, ingiliz vatandasi vs vs
yerine dünya vatandasi olarak kimlik cikartilsaydida
hepimiz istedigimiz yerlerde yasasaydik güzel olurdu
avusturalya da yasardim.
ingiltere de olabilir, herif he deseydi cokdan yerlesmis olacakdim zati:mymeka:
isi bile ayarlamistim :çok üzgünüm:

kötü adam nuri alco gibi hayallerimi yikti:roflol:

bi gelen pisman bi gelmeyen pisman
keske yurt disi degilde vatanimda turkiyemde yasasaydim

ay öyle demeyin yaa ben ingilterede olsam keşke çok mutlu olurdum

tabii herkesin bakış açısı faklı olduğundan mutlu olduğu yer farklı olur..benim kimsem olmadığından türkiyenin bir önemi yok benim için..hatta neyse yazmıyım boşverklava:

demokrasinin gercekten olduğu bir ülkede yaşamayı isterdim kadınların daha degerli oldugu bir ülkede

10 aylık bebeğimle tek başıma zemuszemuslondra nın bir başından diğer ucuna sabahtan akşama kadar geziyordum...var mı böyle rahatlık türkiyede...hemde metro ve otobüsle

Bir Türk için Türkiye'nin yerini hiç bir şey tutmaz.benim için de öyle.
Yalnız Türkiye'de olup başka ülkelerin aştığı sorunlardan bıktım ve bu nedenle eğer başka bir ülkeye yerleşirsem bu nedenle yerleşirim.
Her şeyden önce Türkiye'de iş bulma sıkıntısı var. Bu her dönem vardı ve her ülkede de var. Ama sizden daha niteliksiz insanların daha önemli görevlere getirilmesi insanı deli ediyor. Yalnız bu mesele değil. Bir üniversite hocası, yıllarca uğraştıktan sonra bir esnaftan daha fakir oluyorsa o ülkenin bilime ne kadar önem verdiği ortaya çıkar. Yani bu ülkede okumuş olmanın okumamış olmaktan hiçbir farkı yok. Başka bir ülkede olsa(bir Avrupa ülkesinden sözediyorum) ikisi arasında yine fark olmayacaktı. Ama orada da para bende güç bende anlayışı da olmayak.Kadınlara saygı yok. Zengin bir kişi ya da arkası olan bir kimse suç işlediği zaman rahatlıkla serbest bırakılıyor, hatta suçlu polis oluyor. Ama sıradan bir vatandaş istemeden ya da isteyerek suç işlediği zaman her şeyi alınıyor. Adalesizlik var.
ısterdim ki başka bir ülkeye gitmeyi istmek yerine bu sorunlar değişsin. Her ülkede sorun var. ısterdim ki daha yaşanılabilir bir yer olsun.

şu son birkaç gündür yaşanılan olaylar sonrasında ileriye bakış açım malesef daraldı...
aklıma essede yurtdışına kaçıp oraya yerleşmek ,
Atatürk, onun silah arkadaşları,şehit olmuş kahramanlarımız, milli mücadelede emeği geçmiş herkes hatrına burdayım inatla...
adalet ve hukuk sistemindeki yanlışlar,kadınların hala ikinci sınıf insan muamelesi görmesi,eğitim sistemindeki hatalar,olmayan dönemlerde dahi asparagas kriz demeçleri ve bunun ardına sığınan büyük iş adamlarına sunulan isdihdam,gençlerin gelecek için savaşmaları ve bilinmeyene kulaç atıyor olmaları,sağlık sektöründeki aksaklıklar ve hepsi...... öfke nedenim!

yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın güllük gülüstanlık olmadıkları doğru ancak şu varki hak sahibi olarak sürdürüyorlar hayatlarını...
amacım ve dileğim ve tabiki talebim,kendi vatanımda insanca yaşayabilmek,
ve yaşanıldığı günleri görebilmek...

evrem716 ve seabell arkadaşlarım çok güzel yazmışlar..insan olduğumu bebekli bir kadın olarak da hayata tek başıma devam edbileceğimi anladım ben londrada saygı duyuldu...insanlığı gördüm...valla eski türkiye yok artık o yüzden ben kurban olamıcam buraya....verilen emeklere saygım sonsuz ama benim de hayatım devam ediyor..zzaten keşke diyorum biryere gittiğim de yok belki kızım için ileride olur

daha önce yurt dışında yaşıyordum şimdi Türkiyede.. iyiki Türkiyede yaşıyorum

daha önce yurt dışında yaşıyordum şimdi Türkiyede.. iyiki Türkiyede yaşıyorum

2 tarafıda görmüş biri olarak neden tr yi tercih ediyorsun merak ettim canım, bende yurt dışına çıkmak istiyorum, o yüzden bu topiği takip ediyorum, karşılaştırma açısından
tabii yurtdışı da hangi ülke hangi şehir sanırım en önemli mevzuu bu karşılaştırmada

hayatım git 2 ay londra sa minnacık bir bebekle yaşa bakalım birde türkiyede ama yanlız başına yapıcan herşeyi yaaa türkiyede çok iyi denen şartlarda yaşıyorum ama hep birilerine bağımlısın yurtdışında öylemi temizlik saygı güven valla yaşadığın yerede bağlı tabii ki..ben ömrümün 2 ayını cennette geçirdim kızımla bir daha ne zaman gidicem diye sayıklayıp duruyorum tevsiye ederim sevgili chesskaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

ben de yurt disinda yasamayi isteyenlerdenim.. ama tabi ki kendi ulkem gibi olmayacak onu da biliyorum... yabanci olacaksin en basta. kendi dilinle iletisim kurmayacaksin farkli bir kultur farkli bir bakis acisi icerisinde olacaksin.
tecrube etmek istiyorum ondan sonra hangisi iyi hangisi kotu dye kiyaslarim.

burdaki ortam hava daha farklı ben almanyada yaşıyordum isteseydim farklı avrupa ülkelerindede yaşayabilirdim ve 3 senedir yurdumdayım tabi bu 3 sene zarfında senede 2 kez almanyaya ailemin yanına gidiyorum ve herseferinde büyük bir özlemle Türkiyeye geri dönüyorum.. ne kadar Türkiyede hayat şartları zor denilsede yurt dışıda daha zor emin olun burdaki rahatlık hicbiryerde yok bu arada orda yaşadıgım yer Frankfurta yakın bi yerdi ve turistlik bir bölgeydi ayrıca gelipte begenmeyen kimseyi tanımadım

ben yurtdisinda yasamayi tercih ederdim... en azindan yeter doydum ulkeme geri donmek istiorum diyene kadar. sonuc olarak turkiye benim ulkem istedigim zaman donerim. suan yurtdisindayim, ama ogrenci olarak. cok mutluyum. ozellikle trden mutsuz olarak ayrilmissaniz yurtdisinda yasamak ilac gibi geliyor. o yuzden konu sahibini bir miktar anlayabiliyorum. kalabildigim surece yurtdisinda yasamak ve calismak istiyorum. firsati olan herkese de tavsiye ediyorum. en azindan tr ile karsilastirma yapacak bir parametreniz olsun elinizde. isterseniz yine donun trye... ama yurtdisi deneyimi cok baska...

kesinlikle beni çok iyi anlamış arkadaşımız..teşekkür ediyorum kendisine...gerçekten ilaç gibi geldi..oraların deneyimi çok başka..tabii tadına çıkarabilene ..müzeler parklar alışveriş ulaşım ve daha pek çok şey...ben daha öncede yazmıştım forumda eğreti hayat adı altında kendimi parada çok iyi anlatmıştım...valla benimki o misal işte...umarım kızımla gidebilirim ..birgün:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:a.s.:1hug::teselli:

vatanimi cok seviyorum ama tr de gecirdigimiz o kötü günlerden sonra kesinlikle yurt disi diyorum burada rahatim yerinde valla türkiyede sadece tatil yapiyorum yilda bir bazen iki kez ama sagolsun yurdum insani bir kac haftada burayi özlememizi sagliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…