Burası kulak sayılır mı
6 oyun var öndesin
Kız kendi topuğuna mı sıkacaksınİçi çiğ kaldığı için diskalifiye olmasını teklif et sonuçta kek pişen birseydir. Çiğ kekle yarışma mi olurmus canım
Kız kendi topuğuna mı sıkacaksın
Benden öndesin amaAmaaan ben de çok sandım dur hele bildirim gitsin ne oylar gelecek
Çok sağol kuzum zahmet verdim sanada.Ballı Bademli Kek
Malzemeler
Kreması İçin:
- 4 adet yumurta,
- 6 çorba kaşığı toz şeker,
- 50 gr tereyağı (eritilmiş),
- 1 su bardağı un,
- 2 paket vanilin,
- 1 paket kabartma tozu.
Üzeri İçin:
- 3 su bardağı süt,
- 1 adet yumurta,
- 5 çorba kaşığı toz şeker,
- 3 çorba kaşığı labne peyniri,
- 3 çorba kaşığı un,
- 1 çorba kaşığı nişasta,
- 1 çorba kaşığı tereyağı,
- 2 paket vanilin.
Yapılışı
- 1 su bardağı file badem,
- 2 çorba kaşığı bal,
- 2 çorba kaşığı toz şeker,
- 3 çorba kaşığı tereyağı
Yumurtaları ve şekeri köpürene kadar mikser ile çırpalım.
İçine tereyağını, unu, vanilyaları ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına hazırladığınız karışımı dökelim.
Önceden ısıtılmış 150° fırında 25 dakika pişirelim.
Üzeri için; tencereye tereyağını, balı ve şekeri koyup kısık ateşte eriyene kadar karıştıralım.
İçine bademleri ilave edip karıştıralım ve ılımaya bırakalım. (çok soğutmayın sertleşiyor)
Keki fırından çıkarıp hiç bekletmeden üzerine hazırladığımız ballı bademli karışımı döküp eşit şekilde yayalım.
Tekrar fırına sürüp yaklaşık 20 dakika daha pişirip fırından çıkartıp soğumaya bırakalım.
Kreması için; labne peyniri ve tereyağı hariç bütün malzemeyi tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar kaynatalım.
Sonra ocaktan alıp 5-10 dakika bekletelim.
İçine labne peyniri ve tereyağını ilave edip mikser ile 10 dakika çırpalım.
Soğuyan keki kalıptan çıkaralım ve enlemesine ortadan ikiye keselim.
Kekin ilk parçasını tekrar kelepçeli kalıba yerleştirelim.
Üzerine kremayı döküp düzgünce yayalım.
Kekin diğer parçasını kremanın üzerine kapatalım.
Pastamızı buzdolabına koyup 2-3 saat dinlendirelim.
Daha sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapalım.
ManyakHehehe olsun ben hiç diskalifiye olmadım belki o da zevklidir onu da yaşayayim dedim
Yok canım başka bişey yapabilirdim basitinden. Ben denemek istedim fazla foto çekmedim zaten :) Eşime yapmış oldum :) Valla hiç üzülmeTatile memlekete geldik yapmaya niyetlendim bebeğim hastalandı kaç gün ateş onla geçti zaman , sonra doğum gününü kutladık ona hazırlk derken süre bitti , daha erken haber verebilseydim en azından sen katılırdın bi de yapmışsın üzüldüm gerçekten
Üniversitede bir de bunu denemek lazım deyip bütünlemeye kalmaya benzemez bakHehehe olsun ben hiç diskalifiye olmadım belki o da zevklidir onu da yaşayayim dedim
Manyak
Üniversitede bir de bunu denemek lazım deyip bütünlemeye kalmaya benzemez bak
Kibi karıştırmaAhaaa manyak heeee hemen kibleyeym de oylamayı uzaktan izle bakalım
Kınalı günleri ne çabuk unuttunKızım o da benim planım çaktırma
Kız sananeÜniversitede bir de bunu denemek lazım deyip bütünlemeye kalmaya benzemez bak
Öff yaaa tamamKınalı günleri ne çabuk unuttunrahat dur, takiptesin
Öff yaaa tamam
Teşekkür ediyorum kuzumm
En sevdiğim keke oyumu verdim
Sunumunu çok beğendiğim birkaç arkadaş var seçim yapamadım bende damak tadıms göre verdim canım
Hayırlısı olsun
Sufle kek degil. Bencede. Hiç öyle yumuşacık dolgulu falan kek olur mu? Adı üzerinde, sufle :))Bir de Kazen gelip dermiş ki sufle kek değilbu azimle beni bile diskalifiye edersin sen
Nur topu gibi 6 oyun var canım ...Kaç oyum var kız kulağıma soylesene bi ben daha oy kullanmadım bilmiyorum
Kuzenine söyle uslu dursunKibi karıştırma
Kuzenim yazıyo onları yaa çok edepszi bi kız. Kusuruna bakma sen onun