Börekler Kek Kalıbında Peynirli Börek-Muratbey Lor Peyniri Sponsorluğunda

2 Aralık 2015
31.741
105.769
598
Merhabalar
Bugün size yapması basit,tadı da bir o kadar lezzetli olan ,aynı zamanda gözlere hitap eden bir börek yapacağım.Su böreğini andırıyor lezzeti.

Malzemeler ,

5 tane yufka
1 tane maden suyu(soda)
1 su bardağı süt
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ

İç malzemeler
200 gr lor peyniri(ben lor peyniri ile beyaz peyniri karıştırıp yaptım)
İsteğe göre maydonoz

Yapılışı;
-Önce sodayı,yağı,yumurtayı,sütü bir kaba alıp çırpalım ,kabımız biraz geniş olsun ki yufkaları batıracağız bu sosa .

-Lor peynirini de doğranmış maydonozumuzu ekleyip karıştıralım.Lor peyniri kullanacaksanız tuzsuz olur genelde ,tuz ilavesi yapalım.
-Kek kalıbımızı da yağlayalım ,ben yağladıktan sonra ,yanmaz tavada kavurduğum susam serpiştirdim ,dilerseniz kavurmadan susam da katabilirsiniz.

-İlk yufkamızı kenarlarından dışarı taşacak şekilde yağlanmış kalıbımıza ,ortasını delmeden yerleştirelim(İlk yufka sosa batırılmayacak)

-Daha sonra 2.yufkayı ortadan ikiye bölelim,(sosa batırıp kalıba yerleştirmesi daha kolay olur)Kabımızdaki sosa batırıp kalıbın bir tarafına ,diğer yarısını da sosa batırıp diğer tarafına yerleştirelim.

-Daha sonra peynir karışımımızı dökerim.Aynen bu şekilde ikiye böldüğümüz yufkaları sosa batırıp ,peynirimizi döşeyelim.5.yufkayı serince peynir dökmüyoruz Benim yufkalar küçüktü 6 yufka kullandım .

-5.son yufkada bitince kalan sosu üzerine dökelim,ilk yufkayı bütün yerleştirmiştik,kalıbın ortasını delip,ortaya doğru iteleyelim .
-İlk yufkanın kenarlardan taşan kısmını da böreğin üzerine doğru kapatalım.

Hazır yufkalarda soslu böreklerde en az 1 saat beklerse daha iyi sonuç alınır.Ben akşam yatmadan önce hazırlayıp,üzerini örtüp dolaba koydum ,ertesi gün öğle saatinde yaptım .O kadar vaktiniz yoksa da 1 saat bekletin .
-Ağır ağır pişince daha güzel oluyor bu börek 175 derecede pişirin mümkünse.

Tarifimi beğenip deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

Ve sunum;

Son düzenleyen: Moderatör:
Deynepnaz sonunda tarifini eklemiş
Ellerine emeğine sağlık canımHiç denemediğim bir börek mutlaka deneyeceğimYarışmada bol şans diliyorum
Teşekkür ederim canımMutlaka dene tadı aynı su böreği gibiOyalayıcı gibi görünüyor ama çok kolay

Ben buna bayıldım, yine efsane bişey yapmışsın
Şansa ihtiyacın yok bence çok sevdim böreğini
Teşekkür ederim canım Görünce benim de değişik bir börek olduğu için ben de bayılmıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…