Uzun zamandır hesabım deaktifti ve sadece okuyordum ama konunuz tüm cinlerimi tepeme topladı ve sırf size yazmak için yeniden hesabımı aktif hale getirdim. Size laflar hazırladım hazırsınızdır inşallah.
Öncelikle karşınızdaki bir kedi, insan değil yani düşünen, planlı hareket eden bir varlık değil. Hayvancağıza nasıl kinlenmişseniz etmediğiniz hakaret, beddua kalmamış. Bence acilen sevilebileceği ve onun bir kedi olduğu, eğitilemeyeceği ve süs bebeği olmadığını bilen bir aileye sahiplendirin kurtulsun çocuk.
Kedigiller gece avlanan canlılardır, gündüz enerjilerini toplamak için uyur ve gece avlanırlar, aktif olmalarının nedeni de budur. Bizim evimizdeki minikler de o familyadan ve ne kadar evcilleşseler de içlerinde o avcılık dürtüsü kalıyor. Benim dört kedim var, yedi senedir onlarlayım ve evet 04:30-05:00 arası uyanıyorlar. Benim uykum da tüy kadar hafif ve ben de uyanıyorum, uykum da bölünüyor ama kedi bu doğası bu sizin anlamadığınız biçimde. Ama ben kedilerimi sahiplenirken tüm bu gerçekleri bilerek sahiplendim bu nedenle sizin gibi delirmiyorum. Amma dramatize etmişsiniz ayrıca ağlamak, hayatın mahvolması falan. Gerçekten kedi gibi güzel ve mümmel bir hayvan sizin hayatınızı bu kadar karartabiliyorsa sorun sizde demektir.
Ayrıca hayvan sevilmediğinin de bilincinde muhtemelen ve enerjisini atmıyor, sizden gerekli ilgiyi göremiyor ve hırçınlaşıyor.
Vallahi çok sinirlendim yazık kediciğe ya bela okumalar, su atmalar falan of. Yahu instagramda kedisinin 03:00’de tepesinde zıpladığının parodisini yapan binlerce hesap var, yani bu size özel değil dünyadaki tüm kedilerin doğası böyle. Ama siz kedi insanı değilsiniz ve inşallah çocuğu sokağa atmanın yolunu da yapmıyorsunuz bu şekilde.