- 22 Temmuz 2014
- 1.655
- 2.537
- 29
-
- Konu Sahibi benkahvecanavari
2 aylık bir kedi 3-4 yaşındaki bir çocuk gibidir hayatta durmaz yerinde :)) kuduruklar tam anlamıyla:)
Ayy ya tüyü akciğerlerinize kaçsa!!Yetişkinlerde böyle bir risk var mı bilmiyorum ama böyle sabaha kadar ağız ağıza yatmanız sağlık için tehlikeli değil mi.Kedileri çok seviyorum ancak bu tüy olayı beni korkutuyo
Şaka mı bu???Ayy ya tüyü akciğerlerinize kaçsa!!Yetişkinlerde böyle bir risk var mı bilmiyorum ama böyle sabaha kadar ağız ağıza yatmanız sağlık için tehlikeli değil mi.Kedileri çok seviyorum ancak bu tüy olayı beni korkutuyo
Evet cok tatlilar :)) benimde 2 kedim var, 6.ayından sonra nispeten çılgınlıkları azalıyor...hem duuuurrr daha geceleri eline yüzü ne atlamalar zamanı gelmemiş:)Kesinlikle oyle... Ama cok tatlı bir gorseniz kiyamiyorum, buyuyunce sakinlesir mi acaba diye oturdum dusunuyorum. Dusunen adam gibi oldum :)
Veterineriyle sık sık gorusuyorum, asilarini zamanında yaptiriyorum, tuy konusunda bazi vakalar var fakat nadir goruluyor, bu zamana kadar sıkıntı yasamadım, ailemin evinde 1 kopek ve 1 kedi var, onlar geleli annem ve babam birlikte bile uyumuyorlar :) Hep birlikte yatıyoruz, sadece bu aralar alerjik oldugunu dusundugum sey ya odam kucuk oldugu icin havasiz kalip boyle birsey yasamam ya da gercekten hep yuzumun yanında yatması. Yani bilemiyorum...
Şaka mı bu???
Parazit aşıları yapılmış bir kedinin tüyü nerenize kaçarsa kaçsın hiç bir sey olmaz. Yani ha aşılı kedinin tüyü kaçmış ha kendi saçınız yada kazağınızın tüyü, o ciğerlerde kist yapan şey kedi tüyü değil parazit yumurtasıdır,parazit yumurtasıysa herseyde olabilir özellikle iyi yıkamamış yeşillik,sebze meyve vs .
Rica ederim size yazmadım zaten...yıl olmuş 2018 hala kedi lafını duyunca "ay tüyü kaçarsa cigerine" tepkilerine çok sinirleniyorum.Kedimin asilarini sokaktan sahiplendigim ilk gun yaptirdim, ic ve dis parazitleri tam, su an karma asilarina devam etmekteyiz, bu hafta kuduz asisi var hatta. O konuda guvencem tam zaten... Ve dediginiz de haklisiniz, iyi pismeyen bir yumurtadan bile insana nadir gorulen ama tedavisi zahmetli hastalıklar bile gecebiliyor iken... Tesekkur ederim yorumunuz icin bu arada
Ben de kızıma kedi alacağım diye söz verdim çok seviyor kedileri. Ben de severim sıkıntım yok ama işte gece yanıma falan atlarsa cildiririm diye düşünüyorum. Çok korkagim ben mesela birisi evde bana böh yapsa oturup ağlıyorum nerdeyse korkudan yapanın kim olduğunu bildiğim halde. Yani sormak istediğim şu odamin kapısını kapatsam gece yatarken kedi üzülüp davranış değişikliği geliştirir mi? Dışlanmış hisseder mi?Evet cok tatlilar :)) benimde 2 kedim var, 6.ayından sonra nispeten çılgınlıkları azalıyor...hem duuuurrr daha geceleri eline yüzü ne atlamalar zamanı gelmemiş:)
Evet cok tatlilar :)) benimde 2 kedim var, 6.ayından sonra nispeten çılgınlıkları azalıyor...hem duuuurrr daha geceleri eline yüzü ne atlamalar zamanı gelmemiş:)
Bende kapimi kapatiyodum yoksa yatakta bi kere acik unuttum ikiside girmisti tam uykuya daldim biri ayagima biri kafama ödüm koptu :)Ben de kızıma kedi alacağım diye söz verdim çok seviyor kedileri. Ben de severim sıkıntım yok ama işte gece yanıma falan atlarsa cildiririm diye düşünüyorum. Çok korkagim ben mesela birisi evde bana böh yapsa oturup ağlıyorum nerdeyse korkudan yapanın kim olduğunu bildiğim halde. Yani sormak istediğim şu odamin kapısını kapatsam gece yatarken kedi üzülüp davranış değişikliği geliştirir mi? Dışlanmış hisseder mi?
Baştan öyle alışırsa hiç bir sey olmaz etkilenmez ama nacizane tavsiyem bir heves edip almayın kedi bakamayıp bırakırsanız çok zor olur o kedi için,iyice düşünün taşının, zorluklarını göze alıp öyle kedi sahiplenin .Ben de kızıma kedi alacağım diye söz verdim çok seviyor kedileri. Ben de severim sıkıntım yok ama işte gece yanıma falan atlarsa cildiririm diye düşünüyorum. Çok korkagim ben mesela birisi evde bana böh yapsa oturup ağlıyorum nerdeyse korkudan yapanın kim olduğunu bildiğim halde. Yani sormak istediğim şu odamin kapısını kapatsam gece yatarken kedi üzülüp davranış değişikliği geliştirir mi? Dışlanmış hisseder mi?
Bebek oldugu icin canim benimkilerde öyleydi ben dayanamadim iki tane yavruydu arkadasa verdim evde ben dahil colugu cocuguda uyutmuyolardi yemek yesek hep masa üstüne zipliyolardi falan yatsak üstümüzde hirliyolardi ve buna benzer bi cok sey cok sevimliydiler tor ayrildik ama dayanamadim üs cocuk bide o ikisi sabir tasim catladi :)
Çok eğlenceli anılarınız olacak o kesin:) ama mesela tezgaha çıkmasından rahatsızsan eğer bu konuda kararlı ol her tezgaha çıktığında indir ve mutfaktan çıkar zamanla öğrenir oraya cikilmayacagini.Oyyyy masallah onlara, siz daha deneyimlisiniz. Evet bakalim 1 yasina gelene kadar neler yasayacagiz, o zaman normal demek ki, az daha bekleyeyim.
Aman amaann cocuklarla bir de... Vallaha ben bu kedicigimle anneligin provasını yaptim gibi :) Dediginiz seyleri ben de yasiyorum, ev arkadasimla kahvaltıya oturur oturmaz miyavlamalar basliyor. Masadan cok alistirmak istemiyorum ama cıldırıyor, bir iki kere ciger ve peynir verdim, daha sonra kustu, veterinere goturdum hava degisimi dedi ama olabildigince kendi mamasını yesin deyince artik vermiyoruz. Gercekten cok guzel ama aynı zaman da zahmetli bir ismis bebek bakmak :) Allah uzun omurler versin cocuklarınıza
Evet onu düşündük zaten iki senedir istiyor ama almıyoruz. Şimdi 8 yaşında yani kediyle ilgilenebilir artık diye düşünüyoruz. Petshoptan da almayacagiz sahiplenecegiz. Onu da anlattık hayvanların satılmasına karşıyız ve satanlari destekleyeceğiz diye. Ama ben gece üstüme atlamasindan acayip korkuyorum işte:)) sorun bendeBaştan öyle alışırsa hiç bir sey olmaz etkilenmez ama nacizane tavsiyem bir heves edip almayın kedi bakamayıp bırakırsanız çok zor olur o kedi için,iyice düşünün taşının, zorluklarını göze alıp öyle kedi sahiplenin .
Pardon destekleyemeyevegiz diyecektim:)Evet onu düşündük zaten iki senedir istiyor ama almıyoruz. Şimdi 8 yaşında yani kediyle ilgilenebilir artık diye düşünüyoruz. Petshoptan da almayacagiz sahiplenecegiz. Onu da anlattık hayvanların satılmasına karşıyız ve satanlari destekleyeceğiz diye. Ama ben gece üstüme atlamasindan acayip korkuyorum işte:)) sorun bende
Aşıları tam bird hayvanin tùyleri herhangi bir yerimize kaçtıgında bir sorun olmaz. Hayvan bakımı sadece yemek vermek değil tabii ki :) konu sahibi bu bilince sahip olmanız çok güzel
Daha çok bebek o yüzden bu kadar hareketli , bide evde olmadığınızda uyuyor siz geldiğinizde sizinle vakit harcamak istiyor.bir tane daha kediniz var ama beraber yaşamıyorlar mi kaçırdım orayı tekrar bi okuyayım :) ailenize göndermekten bahsetmişsiniz, bence o da iyi bir fikir .hem orda arkadaşta var. Sokağa ya da yabancı birine vermeyin de bence aile iyi bir fikir :)