Kedilerim ve bebeğim...

biraz daha sabır ve dikkat cnm kedin büyünce bütün dertlerin biticek :)

amin cnm

amin canım aminn, lohusalıkta bebeğime zarar gelicek diye sürekli tedirginim, evde kedi bebek ve ben üçümüz yalnız kalınca baya zorlandım, annemlere taşındık biraz kalalım diyorum, çünkü kedim bana çok düşkün ve sürekli kucak bekliyor, iki çocuklu gibiyim :) şimdi biraz daha rahatız, benim de çizik değil de tırnak diyelim, hem de burnunu kenarına ( aynen günlerce ya gözüne gelseydi diye üzüntüden mahfoldum, yavrum bi de nasıl ağlamıştı içini çeke çeke çok derin değildi geçti şu an tabi, Allah bi daha yaşatmasın inşallah

biraz daha sabır ve dikkat cnm kedin büyünce bütün dertlerin biticek :)

evet sabır ve dikkat, ama kedimin büyüyeceğini sanmıyorum anca bi 10 yaşından sonra çünkü çocuk ruhludur :)) bebeğim büyüdükçe daha iyi olacak inşallah, bugun sofy uslu uslu yatarken kucagımdaki bebeğimi uzattım ona doğru, kafasıyla kafasına sürttü ve şaçlarını yaladı :) bu iyiye işaret inşallah, kedilerin yalaması öpmek demektir çünkü, beni de yalar hep :) gözüm üzerinde tabiki, dikkati elden bırakmamak gerek

tabi cnm tedbir senden takdir allahtan en nihayetinde hayvanlar ama yinede iyi ki varlar

Canim benim kedilerinin asilari tamsa korkcak hic birsey yok hastalik asla bulastirmazlar cunku asilari varsa zaten hasta olma riksleride yoktur bence bebegin o muhtesem varliklarla buyusun onlara dokunarak buyusun ben dogdum dogali evimizden ne kedi ne kopek eksik olmaz allaha sukur kimsede hasta olmadi tam tersi kolay kolay grip bile olmam inan bana

kedileriniz çok tatlı ... tabi doktorunda belki bir bildiği vardır. 2 yıl çocukların en korunaklı dönemidir yani emeklemeye basladıktan sonra herseyi ağzına alır yere yatar sürünür nerde ne pislik var dip bucak temizler girme dediğinden anlamaz. bunları düşününce kedinin kostugu atladığı yere çocugumun yüzünü deymesini yalamasının istemem. kedileri hep aynı odada tutmak yada çocugu hep aynı odada tutmak da imkansız. ben olsam kedileri geçiçi olarak gönderirdim. köyde hayvanla yasayan insanlar demissinz ama benim çevremde evde hayvan beslenmez dışarıda ahırda bahçede beslenir. evin içi gibi olamaz. birebir hayvanla iç içe olacak bebğiniz . Allh korusun bir yerde okudum çocukta kistli bir yapı olusmus kisti alıyorlar içinden kuş tüyü çıkmıs . ben kızıma kuş almak istmstim vazgeçtim. herkeste olmuyor ama olacağı tutar önleminizi alın annenzde ablanızda kalsın

bir hayvanın aşı olması demek hastalanmayacağı anlamına gelemez ki aşı hastalıktan korur veya hastalığa bünyesi alısır. aşı sonuçta öldürülmüs hastalık mikrobudur.

hayvanları coook cookk sevıyorum inanın ama bebegımı herseyden daha cok sevıyorum en ufacık rıske atmak ıstemem
o yuzden ben doktorumun tavsıyelerını dınlerdım

bir hayvanın aşı olması demek hastalanmayacağı anlamına gelemez ki aşı hastalıktan korur veya hastalığa bünyesi alısır. aşı sonuçta öldürülmüs hastalık mikrobudur.

Benim kastettigim insana zarar verecek bir hastalik olmamasi yani kist kuduz gibi.kist asisi her iki ayda bir yapilir ve bu tuylerinin size zarar vermesini engeller. Diger asilarida senede iki kere yapiliyo onlarda size bulasmasini ve onlarin hasta olmasini engelliyor.sokaktan herhangi bir kediyi eve alip bakarsaniz hic asisiz hasta olmamak mumkun deil ama benim kedilerim var bir aylik bile deildi bana geldiklerinde simdi biri 10 yasinda biri 5 yasinda ve allaha sukur hic hasta olmadilar. Yani bu bakimla alakali. Sizin gibi dusunmem mumkun deil.cunku onlarla yasiyorum ve cok ozenli bakiyorum evinde besleyen herkez boyle baksa sorun olmaz ve bence kedilerden vazgecmek icin hic bir sebep te goremiyorum ayrica.
Bu benim dusuncem

pasam ben de aynı görüşteyim. Sonucta nasıl kendi saglıgımıza özen gösteriyorsak onlara da öyle özenle bakmak gerekiyor.Bu hem onlar için hem bizler için..Ben her gün evimi süpürüp siliyorum, kedilerimi düzenli tarıyorum.Evimizde kullanmadıgımız alaturka bi tuvalet var cislerini de oraya yapıyorlar hem de yapınca su dökmem için haber veriyorlar:) Çok akıllı bu kuzlar Tabiki hayvan oaln evde biraz daha fazla özen göstermek gerekiyor ben de bunu yaptıgımı düşünüyorum. Bu sekilde bebeğime bir zararı olacagını düşünmüyorm.

hayvanları coook cookk sevıyorum inanın ama bebegımı herseyden daha cok sevıyorum en ufacık rıske atmak ıstemem
o yuzden ben doktorumun tavsıyelerını dınlerdım

cnm ya bu cahil yorumlara parmaklarını yorup cevap verme

arkadasım doktor haklı olabilir kendine göre ama bende kendimi bildim bileli evimizde hep bir hatta birkaç hayvan vardı ve 3 kardeşiz hic birimizde bi sorun olmadı bu sebebten dolayı biraz dikkat edersen ne bebeğin zarar görür nede kediciklerinden ayrı kalmak zorunda kalırsın bence biraz düsün onlarında sana ihtiyacı var bebeğin gibi =(

iyiki de ayrılmamısım kedilerimden bunu simdi cok daha iyi anlıyorum. Kızım artık onları algılayabiliyor hatta onlara bakıp kahkahalar atıyor.Evet zor, temizlige daha fazla dikkat etmen gerekiyor,bebeği sakınman gerekiyor ama bunların hepsi hayvan sevgisi ile dolu,sorumluluk almayı bilen paylasımcı bir cocuk yetiştirmek için deger..

Hangi doktor onu diyosa bi halttan anladıgı yok türkiyedeki veterinerlik fakülterinde ders veren profsr tanıdıklarımz var kediminde hekimi... asla ve asla kedi tüyünden hastalıkmıs suymus buymus bunlar yalan yobaz insanların ortaya attıgı bı yalan dıye adam ustune basa basa soyluo! bir kediden hastalık kapabılmeniz için o kedinin sokakta yıllarca yaşamış olması üzerine kendı dışkısıyla iç içe kalması gerekir bu da binde birlik bi ihtimal çnkü kediler dünya üzerinde yapılan araştırmalara göre en temiz hayvandır kendi pisligyle ölsede yaşayamayacak tek hayvan

annem de çok kedi sever birisi. eskiden beşiklerde kedilerle beraber uyurmuş bebekler, o zaman aşı falan da yaptırmazmış hiçbiri. Allah korumuş, kimseye de birşey olmamış evdeki kedilerimin en büyük destekçisi annem

sizin bebekleriniz de inş hiç sorunsuz bir şekilde kedilerinizle beraber büyürler. benim dr larım da hiçbir şey olmayacağını söylüyor. hatta kalp durması nedeniyle bebek kaybetmiştim, dr testler içinde toksoplazmaya da baktı, negatif çıktılar(ıgG ve ıgM)hemen kedilerden uzak durun, dedi. evde 2 kedim var dedim, aşılarına dikkat edin, dedi sadece. diğer dr larım da bir zararı olmayacağını söylüyor...

bence en çok, kazara ya da kıskançlıkla zarar vermelerini önlemeye dikkat edilmeli. bebeği evin bir bireyi olarak görünce onlar da kabullenir bir zaman sonra

eflacım tbrk ederim cnm hamişliğini
birisi bana çok düşkün bebeklerden pek hoşlanır bir halide yok o yuzden ana kucağı yatak olsun cibinlikli alıcam ve gzüm üzerlerinde olucak cins olarakta kaprisli kıskanç bir hayvan wc de bile lavaboya oturup beni bekliyor gözümün içine bakıyor öyle bi gölge :) siyam

çok teşekkür ederim Lyre. sizin tebrik zamanı geçmeden, Allah bağışlasın diyeyim.

bizim kedilerimiz de böyle, bir tanesi daha edepsizdir, hırçındır, misafirlerimizin korkulu rüyasıdır ama ben umutluyum açıkçası, bir süre sonra alışacaklar elbette. hatta şimdi kendisinden bahsedildiğini anlamış gibi geldi kucağıma kıvrıldı hemen
inş önce sizin, sonra benim ve diğer kediseverlerin; bebek ve kedi maceralarımızı buralardan paylaşmaya devam ederiz.
sağlıklı, güzel birliktelikler diliyorum size de
sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…