• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedilerim ve bebeğim...

canım hijyen açısından hiç şüphen olmasın,
bebekler steril yapılmaya çalışılan ortamlarda büyürlerse esas hasta olurlar, senin bebeğin zaten doğuştan kediye karşı bağışıklık kazanmış
evimiz mikropsuz değil, aynı şekilde biz de, zaten ilk 6 ay bebeği anne sütündeki antikorlar korur
dediğim gibi aklında en ufak bir şüphe kalmasın bence sağlık açısından
ne güzel alışmışlarda bebeğe tepkileri az olmuş
kedileri bebeğinizin 2-3 yaşındaki kardeşi gibi görün bence, onlarda evinizin bir bireyi, uzaklaştırmayı düşünmeyin bile

benim de kedim var ve doğumuma az kaldı, en çok merak ettiğim şey kedim nasıl tepki verecek
çok meraklıdır kendisi ve sevgi doludur, yasak koymayı düşünmüyorum, kızmayı da, zaten şu zamana kadar kızmadık hiç ondan dolayı çok duyarlı ve akıllı bir kedi oldu

Benim 2 arkadaşım ameliyat oldular. Sebebi de annelerinin küçükken hayvanlara pis elleme diyerek yaklaştırmamaları. Bağışıklık kazanmadıkları için, iyi yıkanmayan sebzeler dolayısıyla kist oldular. Doktorda haliyle annelerine kızdı sen küçükken bu çocuklara hiç hayvan sevdirmemişsin bağısıklık kazanmamışlar diye. Bu konuda bir çok örnek var Avrupa'da hep hayvanlarla büyür bebekler.

Eki Görüntüle 511120

Kızlar Merhaba, ben iki kedi ve bir bebek sahibi çiçeği burnunda bir anneyim..Henüz bebeğim 10 günlük.. Bu zamana kadar eşimde ben de bebeğimizin kedilerimizle birlikte büyüyeceği konusunda hemfikirdik.Ancak şu sıralar ciddi fikir ayrılıkları yaşıyoruz..Nedeni ise dogum yaptıgım hastanedeki cocuk doktorunun ilk iki yıl evcil hayvan önermiyoruz demesi..Hatta abartıp "daha sonra yogun bakım penceresinden evladınıza bakar bakar vicdan azabı cekersiniz" demesi..ister istemez düşündüm eger böyle bişey varsa avrupada, amerikada birlikte yasayan bebek ve evcil hayvan örneği cok fazla.Madem bu kadar ciddi onları neden kimse uyarmıyor..Ayrıca köy yerlerindeki bebekler binbir cesit hayvanla birlikte büyüyorlar.Üstelilk asısız..Bunlardan biri de babam..Onlara neden bişey olmuyor? Ben bu zamana kadar kedilerimden ayrılma fikrini aklıma bile getirmemiştim. Zaten lohusalıgın verdiği ruh durumunu bilenleriniz vardır.Kedileri düşünüp düşünüp aglıyorum.Sütüm kesilecek diye cok korkuyorum..Ancak doktorun dediklerini de arka plana atamıyorum.Söz konusu evladım cünkü.. Aranızda bebeği ile evcil hayvanını bir arada idare edebilen var mı? ilk günler neler yasadınız? Doktorunuz bu durumu nasıl karsıladı? Biz henüz kedileri eve getirmedik..Gecici süre ablamdalar ama 1 hafta içinde geri gelecekler..Ne gibi önlemler almalıyım fikri olan var mı?

aaaa canımmmm günah o kedilere size alışmışlar onları neden yolladınzzz ya bebegınıze ne olucak allah askına benım halamda dogum yaptı evınde bı kopegı bı kedısı var cocuguda gaet saglklı 3 yasında... avrupada insanlar cocuklarını kedı kopek sevgısıyle buyutuyor su kedılere nasıl kıydınız guzellıklerım ya of........ bizim ülkemzde cahil cok fazla tabi sizinde aklınıza hayvan sevmeyen bı doktor girmiş belliki. okumakla adam olunmuyor malesef... bi zamanlarda inssanlara kedileeere dokunmayınnn kalpten amelyt olursunuz derlerdi.. tamamen saçmalık benımde evımde kedım varrr onunla uyuyorm 3 4 senedırrrr kıme ne olmus.. ? insanların laflarına kulak asıcagınıza bı veterınere gıdın sorun o da bu olayın ne kadar sacma oldgundan bahsedecektır sıze zaten... lütfen kedilerinizi geri alın ..........

Son düzenleme:
Canım kedileri vermedim kimseye.Eşimi zor da olsa ikna ettim suan evimdeler. Ama cok tedirginim.Cünkü kedilerimden bi tanesi kızımın üstüne atladı ve kafasını cizdi. Alıstırma süreci biraz sancılı geçiyor.Umarım baska bir sorunla karsılasmayız..

merhaba,
bende anne adayıyım ve ıkı kedımızde var evde..aynı durumdayız :) bende sımdıye kadar hıc uzaklastırmadım cocuklarımı ustelık bırıde engellı onu hıc veremeyız bızsız yapamaz...boyle cahıl doktor cok bızede dedıler ama arastırdıgımızda sorun olmadıgını okuduk..önemlı olan cok fazla bir arada tutma, aynı odada uyutma hatta bos bır oda varsa gun ıcınde veya gecelerı kedılerın orda uyusun , sana iş yuku bınecek ama tras ettırebılırısn kedılerı ben ettırıyorum ve tuy hıccc olmuyor..sadece ıyı bır hekıme ettır..alışmaları zaman alacaktır sanırım ama kedılerınızın tırnaklarını haftada bı kesmeyı unutmayın...birde kist için hapınızı ayda bır içirmenizde fayda var gercı bılıyorsunuzdur ama genede soylemek istedim :))
güle güllee büyütünn kızınızı :) kedilerinizi öpün benım için.

Canım yazın ben de tras ettiriyorum ama kısın üşürler diye kıyamıyorum.Gerci bebek nedeniyle ev fazlasıyla sıcak olacak ama veterinere götürüp getirirken üşütürüm diye korkuyorum.Bir de tras olurken anestezi almaları hoşuma gitmiyor.Tırnaklarını düzenli kessem de yine de ciziyorlar ki kızım 37 günlükken ilk darbesini yedi.Hem de kafasından..Kedilerimizden biri kıskanıyor o nedenle aynı odada bulunmamaya gayret ediyorum.Onları kapatmaya kıyamıyorum kızımla ben kapanıyoruz bi odaya..Sana da kolay ve saglıklı bir dogum diliyorum.Hersey gönlünce olur ins..

ay bebiş büyüse de biran önce sorunlar çözülse :)
üzerine böle vet de satılan kedi kazakları gibi şeyler var ondan alıp giydirirsin.

haklısınız malesefkı anestezı alıyorlar..gercı bazı kedıler almadan durabılıyor benım vefat eden bı oglum dururdu ancak bızım sıpalarda durmuyor zaten bırıde yaşlı sanırım bende onu ettıremıcem bırdaha..pekı taratıyorlarmı? furmınator dıye bır tarak var cok cok gusel hakkaten her taramanda bı poşet tuy cıkıyor ondan alsan ben ınternetten aldım orjınallerı cok pahalı ama 20-30 a satılaanlarda cok gusel bızımkı oyle..
aman olcak bırkac darbe napalımm :) ben kedı kopek ıcınde büyüdüm yemedıgım tınak ısırık kalmadı heralde bu yasına kadar benden cok kuduz aşısı olan yoktur :)
hırkada iyi f,k,r ama gıymezler sanırım bızde evde var ıkı tane boş :) zaten bırı asla gıymıo dıgerınıe gıydırıncede sankı sırtında yuk tasıormus gıbı bı hale gırıyo..
teskekurederım ıyı dıleklerınız ıcın gule gule buyutunn kuzunuzu :)

furminator'u yeni duydum bende alıcam sizede cok faydası olur tüylerle başa çıkmanın kesin yolu gibi gözüküyor

malesef taratmıyorlarda..Pek cadı benim kızlar.Özellikle de beyaz olan.Büyük mücadeleler sonucu 2 yada 3 kere taragı degdirebiliyorum o da ellerim cizik içinde kalarak:50:Sarı olan taratıyor ama onunda zaten fazla tüyü dökülmüyor.KEdi kazaklarından denedim put gibi duruyolar, hiç hareket etmiyorlar.RAhatsız oldukları cok belli.Sanrım tek care tıras ettirmek..

Hayvanları severim çocuklara zararı varmı yok mu bilmem ama evde bakılan kedi köpeğin evi kötü kokuttuğuna ve çoğu yere pislediklerini biliyorum. Buda hiç hoş bir şey değil.

bizimde kopegimiz var evde ve kesinlikl eve bebek geldiginde yanına yaklasmaz olabildigince kacar uzagında durru hatta yavru bir kopek almıstık bir keresinde onun bile yanına gidip uyurken baktı hep yanından kacmıstı sanırım zarar vermekten korkma gibi bir icguduleri var..bana kalırsa hayvanların oldugu evde buyuyeen bir cocugun bagısıklık sistemi daha kuvvetli olur videolarda izliyoruz avrupada milletin kedisi kopegi cocugun agzını yalıyor ki soylede bir gercek var insanın agzındaki mikrop oranı evcil bir hayvanınkinden daha fazladır yani bu durumda insanlardan korumak daha onemli asıları yapılmıs temiz bir ev hayvanının zararı olabilcegini dusunmuyorum

Son düzenleme:
Hayvanları severim çocuklara zararı varmı yok mu bilmem ama evde bakılan kedi köpeğin evi kötü kokuttuğuna ve çoğu yere pislediklerini biliyorum. Buda hiç hoş bir şey değil.

dogru ve temiz bir şekilde bakılanhıcbır hayvanın cocuga zararı yoktur tersıne faydaıs vardır hayvanla buyuyen cocukların bagısıklıgı daha güçlü olur, alerjı rısklerı daha düşüktür,dıger cocuklara oranla daha sorumluluk sahibi olurlar.
pislemek konusunda yanılıyorsunuz heleki kediler cidden temiz hayvanlardır asla kumları dışına yapmazlar eğer yapıyorsada o hayvanda sorun vardır ya bir sağlık sorunu sinyal veriyor yada psikolojik bir sorun..kedinin kumunu hergün temizler zamanı gelince kumunu yeniler iseniz asla koku olmaz (bizim ev daimi kedi geçici bi ton kediyle dolu olur ama hiç koku yoktur) köpek ise eğitime bağlı eğitimini alınca dışarı yapar çişini :) alana kadar bebeklıgınde bırazcık kaçırabılır ama sonucta bebek o zaman herkes kacırıyor :) bızım apartmanda ıkı kopek var ozellıkle en mınık ırk olan zeytınnın aılesi çalışıo ve mınnacık cüssesi ile akşama kadar tutuyor çişini onalr gelınce fırlıyor sokaga :)

Temiz tutmazsan hayvan olmayan ev de kokar. Yıllardır hayvanlarla yaşıyorum hiç evimizin koktugunu söyleyen olmadı.

arkadaşın dediği taraktan tüm hayvanlar çok hoşlanıyormus cnm ben bu ay alıcam sana sonucu benım bi kedimde çok fena bakalım o nasıl tepki vericek

Evet furminator bende de var. Çok guzel topluyor tüyleri ama kedilerim hiç sevmiyor. Taratmiyorlar

canım benim bu konuyla ilgili ne kadar araştırma yaptım bilemezsin.. cünkü annem beni kedisiz köpeksiz hayvansız büyüttü ve ben şu anda bağışıklık sistemim çökük olduğu için sağlıklı doğum yapamama riskini taşıyorum. doktorlar hep böyle. hep abartırlar. benim derin araştırmalarıma göre ev hayvanıyla büyüyen çocukların bağışıklık sistemi normalinden çok daha sağlam oluyor. ve eğer bebek doğduğundan itibaren hatta rahime düştüğünden itibaren kedilerin varsa kedideki bakteriler zaten senin yolunla bebeğine taşınmış oluyor. buda ona daha doğmadan bağışıklık kazanıyor. doktorlar boşuna çocuklar toprak yesin böcek yesin demiyor.. için rahat olsun. eğer bebek doğduğundan beri kediler varsa alerji olma riskide yok.

Allah allah bağışıklı sisteminin güçlü olması için kedi köpekle mi büyümek lazım?
38 yaşındayım hayatımda kedi köpek kuş vs vs ile hiç muhatap olmadım ve çok şükür sağlıklıyımdır..kuşu bile tutamam korkarım o derece..

buna rağmen kedisiyle yatan ablam.....neyse...

konu sahibi arkadaşım,ben hayvanları uzaktan seven bir insan olarak sizi pek anlayamam bu konuda belki bu yüzden doktorunuzun dediğini uygun görüyorum doğal olarak... bende duydum ilk 2 sene bebeklerle pek hayvan teması olmaması gerektiğini..karar sizin..

Tabiki tercih meselesi. Biz kedilerimizle çok mutluyuz su anda ve bizi destekleyen bir doktor bulduk nihayet. Çok şükür herşey yolunda

Tabiki tercih meselesi. Biz kedilerimizle çok mutluyuz su anda ve bizi destekleyen bir doktor bulduk nihayet. Çok şükür herşey yolunda

demekki doktorlar arasında da farklılık gosteriyor bu durum..sizin cocugunuzun daha az stresli daha sakin hayvanlara ve dogaya daha sevecen olucagı kesin sizin gibi hayvansever bir aileye sahip oldugu icinde cok sanslı malum simdiki cogu cocuk kedi kopege el surmeden buyuyebiliyor cok buyuk kayıp onlar icin..

Son düzenleme:
Canım yazın ben de tras ettiriyorum ama kısın üşürler diye kıyamıyorum.Gerci bebek nedeniyle ev fazlasıyla sıcak olacak ama veterinere götürüp getirirken üşütürüm diye korkuyorum.Bir de tras olurken anestezi almaları hoşuma gitmiyor.Tırnaklarını düzenli kessem de yine de ciziyorlar ki kızım 37 günlükken ilk darbesini yedi.Hem de kafasından..Kedilerimizden biri kıskanıyor o nedenle aynı odada bulunmamaya gayret ediyorum.Onları kapatmaya kıyamıyorum kızımla ben kapanıyoruz bi odaya..Sana da kolay ve saglıklı bir dogum diliyorum.Hersey gönlünce olur ins..

son durum nedir acaba merak ettim uyum sürecini geçtiniz mi? Allah Allah kediler kolay kolay kıskanmaz ama neden öyle yaptı ki sizin yaramaz pisiniz:44: valla doğurdum doğurcam çok merak ediyorum nasıl tepki vericek benimki, karyolayı kurmuştum ama yatağı geç yerleştirdik, yumuşak buldu ya arada orda yatıyor sofy hanım, inatlaşmamak adına kızmıyorum bende, eşim bebek varken çıkmaz merak etme diyor, yuva alsam çözüm olur mu acaba

Back