Kedilerim ve bebeğim...

Artık daha rahatız ama yinede bebisle.kedileri yalnız bırakmıyoruz. Odasını kapalı tutuyoruz. Bazen ani hareketler yapıyorlar özellikle bbirbirleriyle kavga ederken.. O zaman.farkında. olmadan.zarar verebiliyorlar. Bizimkiler de besige bayılıyor. Boş bulduklarında hemen orada uyumayı istiyorlar:))) genelde yuvaları çok seviyorlar ama bebeği kıskanırsa yinede onun yatağını tercih edebilir.. Onu artık doğumdan sonra duruma göre alın bence

Son düzenleme:

hmmm anladım iyi olmanıza sevindim, bu arada ben de doğum yaptım :) 6 gün oldu, evimizdeyiz, şu an iiyiz, ilk gün gayet merak etti, hatta yatağına çıkıp koklayıp yalandı bi ara, kanaryayı da görünce de böyle davrandığı için korktum birşey yapacak diye :)) şu an davranışları eskisi gibi, hatta ev kalabalık olduğu için gayet mutlu da, kıskançlık hırçınlık belirtisi yok, bebeğin odasında yatıyorum, gelip yanımda yatıyor o da, karyolasına çıkıyor arada kokluyor gayet sakin davranıyorum, zaten o da sakınarak çıkıyor, odanın kapısı açık ama sürekli kontrolum altında zaten gece uykumuz yok malum yeni bebek :) şu an iiyiz yani, aynen dediğiniz gibi kudurma zamanlarında hızlıca ordan oraya koşturduğu zaman sadece odanın kapısını kapatıyorum

hayırlı olsun, gidişata çok sevindim :)) hayvanları evde beslemeye karşı olan insanlar var, bunlar içinde doktor olan da oluyor tabii. ben tamamen buna bağlıyorum dr unuzun dediklerini... tedbirli olmak koşuluyla hiçbir zarar olmayacağını biliyorum ben de... henüz çocuk yok bizde ama 2 kedimiz var, olunca hep beraber yaşayacaklar inş... farklı sağlık sorunlarımdan dolayı hep prof ve uzmanlara gitmem gerekiyor, her birinden kedilerin bir sakıncası olmayacağını öğrendim. aşıları tamamsa sorun olmaz diyorlar...

kedileri eve getirmeden önce, bebeğin giyilmiş kıyafetleri ile önceden tanıştırın diyorlar. emin olmadıkça, yanlarında yetişkin olmadan yalnız bırakmayın...

Hayvanları severim çocuklara zararı varmı yok mu bilmem ama evde bakılan kedi köpeğin evi kötü kokuttuğuna ve çoğu yere pislediklerini biliyorum. Buda hiç hoş bir şey değil.

kedilerin üstü kokmaz, yıkanmayıp o kadar temiz kalan başka kaç canlı var dünyada merak ediyorum :)) köpekler de yıkanınca mis gibi oluyorlar :))
bazı kumlar iyi temizlenmemişse koku yapabilir. akkum tarzı kumları, bu forumdan bir arkadaş tavsiye etmişti, çok dua ediyorum kendisine. gayet hijyenik ve kullanışlı bir kum çeşidi. hiç koku yapmıyor.

tuvaleti dışındaki yerlere pislemesi; kumu kirlidir diye oraya yapmayı reddeder, ya da erkek kediler koku bırakmak için sağa sola yapabilir, kısırlaştırıldığında bu sorun kalmıyor...

''Yaradılanı severim yaradandan ötürü''... siz uzaktan sevmeye devam edin.. herbir hayvan size muhtac sizin yediklerinize sizin ilginize,sevkatinize ama bunları anlamak için vicdan ve mantık sahibi olmak gerekiyor tabi... hiçbir aşılı hayvanın bebege ya da yetişkine bi zararı yoktur.. sadece dışarıda pis ortamlarda yaşayıp çig etleri tüketerek parazit olmus kedilerin dışkısından geçebilecek bir hastalık var ki bu da evde beslenen kedilerde yüzde sıfır ihtimal taşıyor...

Hayvanları severim çocuklara zararı varmı yok mu bilmem ama evde bakılan kedi köpeğin evi kötü kokuttuğuna ve çoğu yere pislediklerini biliyorum. Buda hiç hoş bir şey değil.

Kediler asla kötü kokmaz ve kediler hayvanlar içerisindeki en temiz olanlarıdır.. çünkü kedilerin tükürük bezlerinde kendilerini temizleyen ozel asitler taşıyorlar... bu da tüylerinin parlak olmasına ve güzel kokmalarına sebep.. lütfen gelişigüzel seyler yazmayın önce bi kedi alıp besleyin sonra birkaç şey okuyun ögrenin ve daha sonra yazın buraya...

Son düzenleme:
Çok tatlı kedileriniz Benim de bir kedim var. İkincisini de sahiplenmek üzereyim :)
Henüz bebeğim yok. Uzun bir süre de düşünmüyorum ama bir gün bebişim olursa kedilerim ile birlikte büyümesini isterim.
Evcil hayvanların çocuklara olumlu etkileri bilimsel olarak kanıtlanmış. O nasıl doktormuş anlamadım

bende kedili anniş adayıyım artık
toxoplasma testimi yaptırdım sonucunu bekliyorum ay başında da kist iğnesi olcek cocuklarım
biri bişi dedimi gözüm seyriyor valla sinirden
eşimide aldım karşıma güzel güzel anlattım şimdilik sesi çıkmıyor
kedi seven bir doktorda buldum devlette ama özelde şimdi bi tane gidicem inş seviyordur sevene kadar araştırmaya devam ederim bulunca eşimle konusturcam olmadı en iyisi devlette bu dr der onunla konuştururum

bu da benim minnoşum onu kimselerle paylaşmam degil evden uzaklaştırmak ben nereye o oraya valla canım o benım

ben nereye o oraya dedin ya siyam olan gölge gibi bazen içime fenalık gelmiyor değil :)

ben nereye o oraya dedin ya siyam olan gölge gibi bazen içime fenalık gelmiyor değil :)

hahahaahhahah super ya benmki o kadar abartmadı daha =)) bzen wc nin kapısını tekmelıo acıyım die ama o komedi hahaah

hayırlı olsun,Allah sağ salim elinize kavuşturmayı nasip etsin :) valla ben hamileliğim boyunca beraber de yattım, öptüm de, yeri geldi tuvaletini de temizledim, toksoplazma testi de hatta güme gitti bir karışıklık olmuştu zamanı geçmişti yaptıramadım da, Allaha emanetti, çok şükür sağlıklı bir bebeğim var, hamilelik boyunca kulaklarımı tıkadım olumsuz sözlere, zaten eşimde ben de kedimize laf getirtmediğimiz için herkes çenesini kapadı bi zaman sonra, şu an bebeğimiz ve kedimizle gayet mutluyuz, sofy iyice alıştı bebeğe, bakışları bile sevgi dolu, çok dikkatli davranıyor, aynı şekilde bizim de sevgimizde en ufak bir değişiklik olmadı sofye karşı, ben bebekle ilgilenirken eşim sofyi sever, eşim bebeğe bakarken ben kedimizi :) tek doğum yaptım ama iki çocuklu gibiyiz :)) insan olsun hayvan olsun gerçekten sevgiyle yaklaşında kendine güvenen ve mutlu canlılar oluyorlar bizim kedimiz de öyle, çok akılldır benim tatlı kızım, bu arada bütün memeliler evdeki kadının hamileliğini hissedermiş ve daha sevgi dolu davranırlarmış, hakikaten ben hamileyken sofy bana daha düşmüştü, göbeğimde yatardı hep :) şu makaleyi okumanızı isterim çok güzel yazılmış

Mavişehir Veteriner Kliniği - Bebek ve kedi ilk karşılaşma ve doğru davranışlar

bu da benim tatlı kızım :)

oh oh toxo testlerimde güzel çıktı kedilerimle kaka savaşı yapabilirim

kedilerin ne kadar tatlılar! eminim onlara çok alışmışsındır.bence de başka doktorlara danışmakta fayda var onlardan vazgeçme nolur

Merak edenler için son durumu aktarıyorum. Kedilerim kızımı cok seviyorlar. Onu odasında yalnız bıraktıgımda eger aglarsa sanki bana haber vermek ister gibi miyavlamaya baslıyor.Onlar da kızımın bakıma muhtaç oldugunu ve üzerine titrenmesi gerektiğini biliyorlar artık..

oyy ben yerim onları yaa. sahiplenmişler demek ki, çok hassas hayvanlar bu kediler ya... bizim evde de ne zaman birisi hasta olsa hemen ayak ucuna gelir otururlar, nöbet tutarlar sanki

oyy ben yerim onları yaa. sahiplenmişler demek ki, çok hassas hayvanlar bu kediler ya... bizim evde de ne zaman birisi hasta olsa hemen ayak ucuna gelir otururlar, nöbet tutarlar sanki

ay allahım insann paçozlarından daha hisliler
yalnız bebenizin kapınızı açık bırakmayın kediler bilinçsizce üzerlerine yatıp uyuyorlar ve bebeğin boğulmasına sebep olabiliyorlar
ukrayna'Da oldu geçen böyle bir olay tabi muhtemelen tombiş bir kediydi.

çok güzel yaa, ne güzel sahiplenmişler, bizim de 28 gün oldu, ama malesef ilk tırnağını 15 günlükken yedi bebeğim karyolasındaki parmaklıklardan ellerini uzatmayı çok sever kedim, birşey yakalıyormuş gibi tırnak da çıkarmış haliyle, kuduruk olduğu zamanlarda da oyuncak gibi görüyor bebeğimi sürekli başındayım tabi, onun haricinde gelip koklayıp gidiyor bilinçli bir zarar verme yok ama işte merak ediyor kedim ve hala daha olgun değil aklı fikri oyunda, sanırım sizin de ilk zamanlar sıkıntılar olmuştu kafasını çizmişti, inşallah bizim de iyi olur herşey, bebeğim biraz büyüseydi, gerçi ellerini falan hareket ettirince daha dikkatini çekiyor, ileri de ne yaparız bilemiyorum

evet o konuda veterinerimiz uyarmıştı bizi onun için kapısını hep kapalı tutyoruz .Sıcak oldugu için sokulup uyumak istiyorlar:) Ne kadar keyfine düşkün yaratıklar dimi:)

ah canım benim kıyamamm, umarım cok derin degildir cizigi.Evet bizimki de 37 günlüktüü kafasında kocaman bi cizikk vardı.bıngıldagın üzeri oldugu için endişelenip hemen doktora götürmüştüm amaa çok sükür bişey yokmus. Günlerce içim içimi yedii ya gözüne gelseydi ya da daha ciddi bişey olsaydı diye. ama kediler bilincli olarak zarar vermek istemediklerinde cok yaralayıcı olmuyorlar.Bizimkiler artık onun bi yavru oldugunu anladılar ve cok temkinliler.İnsallah bu yasadıklarımız ilk ve son olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…