• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedilerim ve bebeğim...

Lynne

Eylül'ün Annesi
Kayıtlı Üye
4 Mart 2008
1.063
3
316
Ankara
$558644_10150776535597436_1788834729_n.jpg

Kızlar Merhaba, ben iki kedi ve bir bebek sahibi çiçeği burnunda bir anneyim..Henüz bebeğim 10 günlük.. Bu zamana kadar eşimde ben de bebeğimizin kedilerimizle birlikte büyüyeceği konusunda hemfikirdik.Ancak şu sıralar ciddi fikir ayrılıkları yaşıyoruz..Nedeni ise dogum yaptıgım hastanedeki cocuk doktorunun ilk iki yıl evcil hayvan önermiyoruz demesi..Hatta abartıp "daha sonra yogun bakım penceresinden evladınıza bakar bakar vicdan azabı cekersiniz" demesi..ister istemez düşündüm eger böyle bişey varsa avrupada, amerikada birlikte yasayan bebek ve evcil hayvan örneği cok fazla.Madem bu kadar ciddi onları neden kimse uyarmıyor..Ayrıca köy yerlerindeki bebekler binbir cesit hayvanla birlikte büyüyorlar.Üstelilk asısız..Bunlardan biri de babam..Onlara neden bişey olmuyor? Ben bu zamana kadar kedilerimden ayrılma fikrini aklıma bile getirmemiştim. Zaten lohusalıgın verdiği ruh durumunu bilenleriniz vardır.Kedileri düşünüp düşünüp aglıyorum.Sütüm kesilecek diye cok korkuyorum..Ancak doktorun dediklerini de arka plana atamıyorum.Söz konusu evladım cünkü.. Aranızda bebeği ile evcil hayvanını bir arada idare edebilen var mı? ilk günler neler yasadınız? Doktorunuz bu durumu nasıl karsıladı? Biz henüz kedileri eve getirmedik..Gecici süre ablamdalar ama 1 hafta içinde geri gelecekler..Ne gibi önlemler almalıyım fikri olan var mı?

canım benim bu konuyla ilgili ne kadar araştırma yaptım bilemezsin.. cünkü annem beni kedisiz köpeksiz hayvansız büyüttü ve ben şu anda bağışıklık sistemim çökük olduğu için sağlıklı doğum yapamama riskini taşıyorum. doktorlar hep böyle. hep abartırlar. benim derin araştırmalarıma göre ev hayvanıyla büyüyen çocukların bağışıklık sistemi normalinden çok daha sağlam oluyor. ve eğer bebek doğduğundan itibaren hatta rahime düştüğünden itibaren kedilerin varsa kedideki bakteriler zaten senin yolunla bebeğine taşınmış oluyor. buda ona daha doğmadan bağışıklık kazanıyor. doktorlar boşuna çocuklar toprak yesin böcek yesin demiyor.. için rahat olsun. eğer bebek doğduğundan beri kediler varsa alerji olma riskide yok.

ben bu Türkiye de hayvana bakış açısını anlamıyorum
avrupa da abd de hayvan olmayan ev yok nerdeyse
o çocukların hepsi yoğun bakımda sanki

içiniz rahat olsun benim eşimin ailesinin kedisi vardı ve benim kızım bebekliği boyunca sık sık gitti babaannesine hiç te bişey olmadı
evinde kedisi köpeği olan arkadaşlarım da var çocukları da gayet sağlıklı

siz gereken hijyen kurallarına dikkat edersiniz kedilerinizin bakım ve aşılarını yaptırırsınız hiç bir şey olmaz
hayvan sevgisini gören tanıyan çocuk insanları da sever sorumluluk sahibi olur
kedilerinizden ayrılmamanızdan yanayım ben

merhaba arkadaşlar,
ben 5 aylık hamileyim şuan ve evde iki kedim var kesinlikle kedilerimle ayrılmayı düşünmüyorum.Yeteri kadar araştırma yaptım diye düşünüyorum,kediler çiğ et yemiyorsa ve sokağa çıkmıyorsa aşıya bile gerek yok aslında.Tüyleri sadece temizlik bakımından problem yaratır,yani evi daha sık temizlemek gerekecek bebeği olan anneler için yorucu olacak ama yapacak başka birşey yok.Bebeğin bulundupu odaya ilk 3-4 ay kediler girmezse eğer hiçbir sorun olmaz bence.

merhaba arkadaşlar,
ben 5 aylık hamileyim şuan ve evde iki kedim var kesinlikle kedilerimle ayrılmayı düşünmüyorum.Yeteri kadar araştırma yaptım diye düşünüyorum,kediler çiğ et yemiyorsa ve sokağa çıkmıyorsa aşıya bile gerek yok aslında.Tüyleri sadece temizlik bakımından problem yaratır,yani evi daha sık temizlemek gerekecek bebeği olan anneler için yorucu olacak ama yapacak başka birşey yok.Bebeğin bulundupu odaya ilk 3-4 ay kediler girmezse eğer hiçbir sorun olmaz bence.

Merhabalar, insallah bebeğinizi saglıkla kucagınıza almak nasip oldu.Biz suan 15 günlük oldu.Bugun kedilerimiz evimize teşrif ettiler ve ilginc bir sekilde bebekle hiç ilgilenmediler.hatta kedilerimden birisi koklamak için yanastı ve korkup kaçması bir oldu.Odasını ve yatagını sakınıyoruz simdilik. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek.

Merhabalar, insallah bebeğinizi saglıkla kucagınıza almak nasip oldu.Biz suan 15 günlük oldu.Bugun kedilerimiz evimize teşrif ettiler ve ilginc bir sekilde bebekle hiç ilgilenmediler.hatta kedilerimden birisi koklamak için yanastı ve korkup kaçması bir oldu.Odasını ve yatagını sakınıyoruz simdilik. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek.

cnm napıosun nedir durumlar
o doktor kesin hayvan sevmiyodur..

cnm napıosun nedir durumlar
o doktor kesin hayvan sevmiyodur..

Çok iyiyiz, kediler bebişi bikac kere kokladıktan sonra korktular ve kesinlikle yanına yanaşmıyorlar, odasına girmiyorlar.Ancak besiğinde uyumayı cok seviyorlar onun için odasının kapısını hep kapalı tutuyoruz. İş yüküm arttı dogal olarak.Hergün evi süpürüp kedileri tarıyorum böylelikle tüy sorunumuz önemli miktarda azalıyor.Doktor benimde köpeğim var dedi aslında ama bilmiyorum nekadar hayvan sever.İşin ilginci iki doktorun da agız birliği yapmıs gibi aynı seyi söylemesi.:50:

Kedilerle aynı evde yaşayan bebeğin yoğun bakıma girme sebebi neymiş çok merak ettim. Doktorunuza sordunuzmu? Benim doktorum aksine kedili köpekli evlerde büyüyenlerin kedi köpek alerjisi yaşamayacağını söylemişti.

bu link yardımcı olacaktır diye düşünüyorum... Eğer link giderse açtığım konularda "hayvan sahibi hamile bayanlara müjde" adlı konumdan okuyabilirsiniz...

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayvan besleyen çocuklar daha sağlıklı

Evlerinde köpek ya da kedi besleyen bebeklerin öksürük, hırıltı, burun akıntısı veya tıkanıklığı gibi solunum yolu hastalıklarında yüzde 30, yüksek ateş ve kulak enfeksiyonlarında ise yüzde 50'ye yakın bir oranda azalma olduğu gözlendi.

ABD kökenli ''Pediatrics'' dergisinde yayınlanan makaleye göre, kedi veya köpek sahibi olmayan, yine de günün bir kısmını açık havada hayvanlarla geçiren bebeklerin bağışıklık sisteminin, bir yaşına kadar daha çok güçlendiği bildirildi.

Finlandiya'da 397 bebeği kapsayan araştırmada, ebeveynlerin 9. haftadan 52. haftaya kadar bebeklerinin ilk yılı boyunca, sağlık raporlarını içeren günlük kayıtlar tuttukları belirtildi.

Evlerinde köpek ya da kedi besleyen bebeklerin öksürük, hırıltı, burun akıntısı veya tıkanıklığı gibi solunum yolu hastalıklarında yüzde 30, yüksek ateş ve kulak enfeksiyonlarında ise yüzde 50'ye yakın bir oranda azalma olduğu gözlendi.

Araştırmayı yapan Finlandiya'daki Kuopio Üniversitesi Hastanesi uzmanları, kedi ya da köpekle temas halindeki bebeklerin araştırma boyunca çok daha sağlıklı olduklarını, evde köpeğiyle 6 saate kadar zaman geçiren çocukların, diğerlerinden çok daha iyi korunduğunu söyledi.

Kedilerin iyileştirici etkisinin köpeklere oranla daha az etkili olduğu, yine de bebeklerin enfeksiyonlara karşı korunmasında belli oranda rol üstlendiği açıklandı.

Uzmanlar, bu gelişmenin çok önemli olduğuna değinerek, ''Hayvanlarla temas, immünolojik tepkilerin oluşmasını ve enfeksiyonların daha kısa sürede iyileşmesini sağlayarak, bağışıklık sistemini güçlendiriyor'' dedi.

Açıklamada, kedi ve köpeklerle yaşayan bebeklerin yüksek ateş, solunum yolu ve kulak enfeksiyonlarına daha az oranda yakalanmasının yanısıra, daha az antibiyotik kullandıklarına da değinildi.

Alıntı

Ve bu:

Kedi mırlaması kemikleri iyileştiriyor!!!
Dr Elizabeth'in hipotezine göre; evimizdeki kediden, vahşi kedi ailesinin diğer üyelerine kadar kedigiller, kendi kendini mırlama sesiyle iyileştirmeyi biliyor ve hatta istersek bizi dahi iyileştirebilir. Nasıl mi? Yanıbaşımızda yatmalarına ve mırlamalarına izin vererek tabii ki.
Bu keşfin ortaya çıkış hikayesi gerçekten çok ilginç; Dr Elizabeth, çalıştığı araştırma merkezinde vahşi kedilerin kafeslerinin önünden geçerken, bu kedilerin mayışmış bir şekilde derinden mırladıklarını duyuyor. Ofisine geldiğinde hala bu mırlamaları düşünürken Dr Elizabeth'in aklına, daha önce National Geographic* dergisinde okuduğu ilginç bir araştırma geliyor; bu araştırmada, tavukları belli frekansta titresen bir platforma, 20 dakikalığına koymuşlar ve tavukların kemikleri bu süre zarfında inanılmaz bir şekilde büyümüş. İki ayrı olayla bağlantıyı kuran Dr Elizabeth, bu araştırmayı yapan bilim adamını arıyor ve araştırmada kullandıkları ilgili frekansların ne olduğunu soruyor.
Aldığı yanıt, bu frekansların 20- 90 Hz arasında olduğudur ve verilere göre kemik büyümesinde en etkili olan frekanslar 25-50 Hz arasında olanlardır. Dr Elizabeth, ertesi gün mikrofonu, sanatçı doktor, tekir ev kedisine tutuyor ve mırlamasını bilgisayara kaydediyor. Bu kaydın sonuçlarına baktığında temel frekansın 25 Hz olduğunu ve harmonim yapısının ise 50-75... diye yükseldiğini buluyor. Bunun üzerine çevresinde bulduğu her kedinin mırlamasını kaydetmeye başlıyor. Kedigiller ailesinden çeşitli vahşi türler üzerinde yaptığı kayıtlar sonucunda; mırlama frekanslarının 20-140 Z arasında olduğunu, ev kedilerimizin ise ortalama 20-50 Hz arasında mırladığını buluyor.
Kedinin mırlamasında bulunan bu frekansların, kemikleri iyileştirme ve büyütmedeki gücü çeşitli bilim çevrelerince bir suredir araştırılmakta ve dergilerde yayınlanmaktadır. Dr Elizabeth bu verilerle, kendi verilerini ve kediler hakkında yapılmış tüm araştırmaları birleştirdiğinde hipotezini dünyaya sunuyor. Kedigiller 20-50 Hz frekanslarındaki mırlamalarıyla kendilerini iyileştirebilme özelliğine sahip ve en önemlisi bu mırlama insanlarında kemik ve kas hastalıklarının daha çabuk iyileşmesine yardımcı olabilir. Bu hipotez birçok çevreden destek görmüş; özellikle de veterinerlerden. Kedinin birçok kemik hastalığına hiç derecede yakalanmadığı da veterinerlerce uzun yıllardır biliniyor. Öyle ki ünlü bir veterinerlik deyişi dahi var ve bu halen okullarda öğretilmektedir;
"Bir kediyi kırılmış kemiklerle bir odaya kapatın, bir süre sonra kemikler iyileşecektir."

Alıntı.

Annem bana hamileyken karnında kediler yatarmış, oradan başlamış benim kedilerle temasım.
Doğduktan sonra 25 kedimiz varmış evde, beni çok severlermiş birkaç kedimiz annem yanımdan alsada benimle yatmak istermiş, annem beni bahçede bebek arabasıyla gezdirirken kedilerimiz tren gibi arkamızdan gelirmiş.
Bebekliğimden, çoçukluğuma bissürü hayvanla temasım oldu, özellikle kedilerle ama Allaha şükür bende hiç toksaplazma hastalığı olmadı, kolay kolay hiç hasta olmam en güzelide bebekliğimden bu yana hayvanları çok severim.Mikerinosun yazdıkları doğru bunun canlı örneği benim.:52:

kedilerinizin aşıları tamsa, sağlıklarından eminseniz sağlıklı bir canlıdan başka bir canlıya nasıl hastalık bulaşabilir ki? bir doktorun bu kadar kör bir bakış açısına sahip olmasını anlayamıyorum. kedilerinizin tüylerinin bile bir sakıncası yok, hastalık sebebi tüy değil, tüy köklerindeki parazitlerdir. aşılı bir hayvanda parazit olmayacağına göre bence kedilerinizle bebeğiniz mutlu mutlu yaşayabilirler :16:

Evet arastırmalar böyle söylerken doktorlar neden aksini söylerler anlamadım. Bi tane hayvansever doktor bulamadım..Bugun bi doktora daha gittik.Tabi eşim hemen sordu kedilerimizin sorun teşkil edip etmeyeceğini.Doktor "bunlar risk tabi, hayvanların ne tasıdıgını bize ne bulastırdıgını biz hala tam olarak bilememekteyiz.Tedbirli olunması acısından biz önermiyoruz" dedi.Hamileliğimde de aynı seyi söylemişlerdi bana.Şimdi eşim haliyle okadar doktora sorduk hala inanmıyor musun diyor.Kızım hapsırsa hemen kedilerden biliyor..oysa yaklasmıyor bile kediler. Bilmiyorum bizi nasıl günler bekliyor:50:

Valla şunu biliyorum, baktığımız hayvanlar sağlığımızı tehdit etseydi önce olan veterinerlere olurdu ama sizin durumunuz farklı.

Konu, yetişkin değil de bir bebek olunca birşey diyemiyorum.

Son düzenleme:
Evet arastırmalar böyle söylerken doktorlar neden aksini söylerler anlamadım. Bi tane hayvansever doktor bulamadım..Bugun bi doktora daha gittik.Tabi eşim hemen sordu kedilerimizin sorun teşkil edip etmeyeceğini.Doktor "bunlar risk tabi, hayvanların ne tasıdıgını bize ne bulastırdıgını biz hala tam olarak bilememekteyiz.Tedbirli olunması acısından biz önermiyoruz" dedi.Hamileliğimde de aynı seyi söylemişlerdi bana.Şimdi eşim haliyle okadar doktora sorduk hala inanmıyor musun diyor.Kızım hapsırsa hemen kedilerden biliyor..oysa yaklasmıyor bile kediler. Bilmiyorum bizi nasıl günler bekliyor:50:

Avrupa'da evde bebekler yerde emekler,pisiler veya köpekler de onlara eşlik eder..
Sağlıksız çocuklar mı..
Aşıları konusunda hassas olun,gerisi önemli değil..
Kardeş kardeş yaşarlar evde ne güzel..

Son düzenleme:
doğduğumdan beri hayvanlı evde büyüdüm evmz bahçeliydi mutlaka brden fazla hayvanımz vardı özellikle köpeksiz dönem hatrlamıorum evin içinde baktığımz boncuğumz vardı çocukluğum onunla geçti hatta size bişi söylim regly sancılarımda karnmda yatırıodum yemn ederm sancm azalıodu dr.a sölemiştim doğru dedi köpklerin tüylerinde bi enerjisi ve elektrik varmış :) evlendiğim için evmde hayvan bakamıorum vaktim yok ama annemn evnde hala 12 ördek 1 köpek 3 muhabbet kuşu 2 su kaplumbağası ve bol miktarda ziyaretçi sokak kedileri var:1: evde 2 yeğenm var ve taş gibiler bişicikleri yok valla bndede olmadı çok şükür ki ben köpeğimle beraber yatar beraber kalkardım öper sarılırdım kendi tabağımdaki yemekten verirdim hiç bişi olmadı braz fazla merhametli oldum o kadar yolda ayağı topal olan kedileri , kanadı kırılan kuşları, tüyü dökülen köpekleri uçamayan güvercinleri hepsini veterinere götürüyorum:1::1: adam bıktı artık :1:

Back