Evde değişiklik olduğunda bu normaldir zamanla alışırlar diyorlar ama kediler zaten başından beri bebeğime mesafeli. Arada pati falan da atıyorlar. Allahı var hiç zarar vermediler tırmık ısırık vs olmadı. Ama bu işeme ve kaka yapma olayını aşamıyoruz üstelik doğumuma 1 ay bile kalmadı belki de. Evde iki bebekle dikişli halimle ben buna nasıl yetişeceğim inanın bilmiyorum.Zor bir durum. Veterinere danıştınız mı bu durumu. Kolaylıklar dilerim.
O bahsettiğiniz spreylerin kedilere zarar vermeyeni çok çok az. Bir tane buldum, ilk başlarda işe yarıyor gibiydi sonra alıştılar galiba kokusuna, onu da tınlamamaya başladılar. 15 yıldır kedi beslerim, bir önceki kedim önce benimle, ben evlendikten sonra da annemlerin evinde 14 yıl yaşadı. Hiç böyle olaylarımız olmamıştı. Çok üzülüyorum çok çaresizim maalesef.Sanıyorum ki evet tepki göstermek için bunu yapıyorlar. Veterinere danışmalı, bir de sürekli tuvaletini yaptıkları bölge varsa, bazı markaların tuvalet eğitim spreyleri var; sıkarak uzaklaşmaları sağlanabilir.
Onlar evlat değil, kedi. Ama bu onları önemsiz veya hemen gözden çıkarılabilecek bir konuma sokmuyor. Diyorum ya kızıma doğrudan bir zararları yok bu yüzden zaten onları vermeyi falan düşünmedim. Kızım doğduğundan beri çözüm arıyorum ama şu an takdir edersiniz tepe karın bir de küçük bebekli halimle 2-3 günde bir bebeğime zarar verme ihtimali olan bir şeyi temizlemek zorunda kalmak beni vicdani olarak ikileme sokuyor. Bunu paylaşıp daha önce benzer durum yaşayanlardan veya kedisi olup bebek düşünenlerden fikir almak istemiştim.Bence bebeğiniz büyüdüğünde kedileri besleyebildiği yaşa geldiğinde kedileriniz bu duruma alışırlar biraz daha sabredin derim. Onlar da evlat sonuçta
Evet ikisi de 1 yaşına gelmeden kısırlaştırıldı. Daha önce de çiş kaka problemi yaşadık ama dönemseldi, ikinci kedim geldiğinde uyum sürecinde oldu bir iki kez. Bir kaç kez de evin düzenini değiştirdiğimizde tepki vermişlerdi. Onun dışında böyle bir sorunumuz hiç olmamıştı.Kedileriniz kısır mı ?
Toksoplazma riskinden dolayı doktorlar tedbiren kedi kumu değiştirilmemesini tavsiye ediyorlar. Kimileri bu riski alıyor, toksoplazma sadece hamileyken bulaşan bir şey değil sonuçta diyerek.Hamileyken kedilerin diskilarina dokunulmazdı . Ben yurt dışındayken insanların evcil hayvanları var hep ama dokunuyorlar . Anlamadım bu durumu . Konu dışı sordum ama
Bahsettiğim sprey “how to say no spray”; özellikle tuvalet eğitiminde kullanılıyor; evciller için üretildiği ve sürekli kullanılacak bir şey olmadığı için kedilerinize zarar vereceğini düşünmüyorum.O bahsettiğiniz spreylerin kedilere zarar vermeyeni çok çok az. Bir tane buldum, ilk başlarda işe yarıyor gibiydi sonra alıştılar galiba kokusuna, onu da tınlamamaya başladılar. 15 yıldır kedi beslerim, bir önceki kedim önce benimle, ben evlendikten sonra da annemlerin evinde 14 yıl yaşadı. Hiç böyle olaylarımız olmamıştı. Çok üzülüyorum çok çaresizim maalesef.
Kedim var ve ilerde bebek düşünüyorum. Kediyi evlat olarak görüyorum bunu evlat değildir diye düzeltmeniz hoş değil. Yetimhaneden çocuk evlat edinseydik evlat değil der miydiniz kedinin de canı var karakteri var. Benim kedim de başkalarının kedileri de sizinkiler gibi tahammülü zor belaları var evladınız da büyüdüğünde bu bana bela açtı bunu birine vereyim demekten farklı görmüyorum. Kardeşimin kedileri de yerlere işiyior yeni doğum yaptı ama hiç sizin gibi düşünmediOnlar evlat değil, kedi. Ama bu onları önemsiz veya hemen gözden çıkarılabilecek bir konuma sokmuyor. Diyorum ya kızıma doğrudan bir zararları yok bu yüzden zaten onları vermeyi falan düşünmedim. Kızım doğduğundan beri çözüm arıyorum ama şu an takdir edersiniz tepe karın bir de küçük bebekli halimle 2-3 günde bir bebeğime zarar verme ihtimali olan bir şeyi temizlemek zorunda kalmak beni vicdani olarak ikileme sokuyor. Bunu paylaşıp daha önce benzer durum yaşayanlardan veya kedisi olup bebek düşünenlerden fikir almak istemiştim.
Evimde üç kedim var 2 tanesi 2 yaşında 1 tanesi 6 aylık falan. Küçük olan kızım eve geldiğinde kıskandı kendisi de bebek olduğu için. Gidip ayağına vurduğu oluyordu. Sonra kızımın mamasından o küçük kediye de biraz verdimEvet ikisi de 1 yaşına gelmeden kısırlaştırıldı. Daha önce de çiş kaka problemi yaşadık ama dönemseldi, ikinci kedim geldiğinde uyum sürecinde oldu bir iki kez. Bir kaç kez de evin düzenini değiştirdiğimizde tepki vermişlerdi. Onun dışında böyle bir sorunumuz hiç olmamıştı.
Kediler insan değil ve sizin doğurduğunuz veya evlat edindiğiniz bir insana da duygusal manada eşdeğer değiller maalesef. Böyle düşünmenizi ve hissetmenizi anlıyorum, klişeye de kaçmak istemiyorum ama ne demek istediğimi inşallah bebeğinizi kucağınıza aldığınızda anlayacaksınız.Kedim var ve ilerde bebek düşünüyorum. Kediyi evlat olarak görüyorum bunu evlat değildir diye düzeltmeniz hoş değil. Yetimhaneden çocuk evlat edinseydik evlat değil der miydiniz kedinin de canı var karakteri var. Benim kedim de başkalarının kedileri de sizinkiler gibi tahammülü zor belaları var evladınız da büyüdüğünde bu bana bela açtı bunu birine vereyim demekten farklı görmüyorum. Kardeşimin kedileri de yerlere işiyior yeni doğum yaptı ama hiç sizin gibi düşünmedi
Kedi evladiniz degil yinede siz bilirsiniz..ama kediye kedim demek onu degersizlestirmiyor..yetimhaneden evlat edinmek derken cok dramatize olmus bu eve kedi almakla bir degil insanlar genelde evladi olmadigi icin evlat edinir kedi oyle bisey degil aa ben kedi doguramadim 2 kedi alayim demiyoruz sonucta o bambaska bi boyut..son olarak kardesinizi risk korkutmamis olabilir ama hanim efendi riskten korkuyorKedim var ve ilerde bebek düşünüyorum. Kediyi evlat olarak görüyorum bunu evlat değildir diye düzeltmeniz hoş değil. Yetimhaneden çocuk evlat edinseydik evlat değil der miydiniz kedinin de canı var karakteri var. Benim kedim de başkalarının kedileri de sizinkiler gibi tahammülü zor belaları var evladınız da büyüdüğünde bu bana bela açtı bunu birine vereyim demekten farklı görmüyorum. Kardeşimin kedileri de yerlere işiyior yeni doğum yaptı ama hiç sizin gibi düşünmedi
Buna da bir bakayım, çok teşekkür ediyorum.Bahsettiğim sprey “how to say no spray”; özellikle tuvalet eğitiminde kullanılıyor; evciller için üretildiği ve sürekli kullanılacak bir şey olmadığı için kedilerinize zarar vereceğini düşünmüyorum.
Zor bir durum olduğu için sadece aklıma gelenleri söyledim. Stres yaşamamaları ve sakinleşmeleri için kedilere özel ürünler de veterinere sorarak denenebilir.
İkinci bebek büyüyene kadar ben iki yaş altı iki tane bebeği olan biri olacağım, evin temizliğine mi yetişeceğim bebeklerin yemeklerine mi, emzirmeye mi? Yoksa gün aşırı kedi pisliği mi temizleyeceğim? Bildiğim çok uyumlu kediler var, bebekle çok az problem yaşamış bu zamanları atlatmış insanlar var. Tek bebek bile ne kadar zor biliyorsunuz, bir de emeklemeye başlayınca bebeğinizin avcundan sürekli kedi tüyü temizleyeceksiniz. Evde dört tane kaka makinesi var, üstelik iki tanesi evin ortasına yapıyor. Bu sabah uyandığımda salondaki halının ortasında cıvık bir kedi kakası vardı. Kurumadan temizleyemeyeceğim türden bir şeydi. Evimde bir yatak odası bir de giyinme odası dışında tek yaşam alanı salon. Kakayı orda öylece bırakıp evden çıkmak zorunda kaldım çünkü kızımı oraya salamam. Tüm günü annemlerde geçirdim. Akşam eve gelip kaka temizledim. Yarın da halıyı yıkamaya vereceğim. Halı zaten geçen hafta yıkamadaydı 4-5 gün halısız durduk. Yani bazen insanın şalterleri atar ya, öyle oldum bugün.Benim kedim var.kızım Daha yürümeye başlamadı ama yürüyünce zor olacağını biliyorum çünkü kızımın peşinden gidip sıkıştırmak isteyeceğini biliyorum. ilk başlarda bizimki de bi kaç yere çiş yaptı ama sonra bıraktı. Ben yatak odasını kapatıyorum oraya girmesi yasak. Çünkü bi kere koşarken kızımı istemeden tırmaladı. İkinci bebek büyüyene kadar çocuklara alışmış olurlar bence. Evde tekrar bir değişiklik olucak bunu anlıyorlar ve strese giriyorlar