Kediler ne yer ?

Çok teşekkür ederim :)

ne kadarlıklar ?

Hiç bilmiyorum.
2 aydır bakıyorum ben .

Canim kedi besleyen ve surekli veterinerimize bu tarz sorular soran biri olarak cig et parazit yapiyor. Dogada garipler ne bulsa yiyor. Ama kendi baktigin kedi yavrun gibi. Dengeli beslenmesini istersin. Ev yemekleri butun vitaminlerini karsilamiyor, yag protein dengesini sagliyamiyor. Tabi butcen el vermezse yapicak bir sey yok ama el veriyorsa kotu bir mama bile makarnadan daha sagliklidir.

Tabi kuru mamalardan bahsediyorum. Yagli civik mamalar arada odul olarak verilmeli. Bayiliyorlar ama zararli her gun yemesi.

Son düzenleme:

Teşekkür ederim .
Bütçe çok sıkıntı değil Allaha şükür ama küçük bir şehirde yaşıyorum ve kedi maması hiç görmedim belki de bakmadığımdandır :)
Yarın çıkabilirsem alırım :)

kedi maması verin kuru mama başka bir şey vermeyin bence. yemekler yağlı olunca ishal oluyorlar, tavuk tüylerini döküyor çiğ et parazit yapıyor bir sürü dert hepsi en iyisi kuru mama arada yaş mama alırsın haftada bir onu verirsin.

dışarda beslemen de sorun olmaz, benimki ev kedisi güya ama günün çoğunu bahçede geçiriyor evde durmaz pek. bi de yabani değillerse eline geliyorlarsa aşılarını yaptırmanı öneririm. kuduz, iç dış parazit ve karma aşı var benim bildiğim. benimki bunları oldu yani vet.e götürürsen söyler zaten.

mama da royal canin ve proplan almanı öneririm. ucuz mamalar çok yağlı hem kilo yapar hem karaciğer yağlanmasına neden olur. bizimkinin ağzı, kakası hatta kendi bile pis pis kokuyordu whiskas vermiştik ilk aldığımızda. royal canin yiyor şimdi koku falan kalmadı.

hayvan besleyen hayvan seven insanları ben de seviyorum yahu ne güzel yaptığın şey tebrik ederim seni, kendi evin olunca evinde de beslersin üzülme ♥

bu konuyu siz açmasaydınız ben açacaktım bugün yarın, kalp kalbe karşıymış, çok iyi oldu :)

bizim de okulda çok kedi var,geçen gün bir tanesine süt verdim. kedileri olan bir arkadaşım sütün zararlı olabileceğini söyledi. midesini bozabiliyormuş. veriyorsan da sulandırarak ver dedi. ama başka ne verilir hiç bilmiyorum,hiç kedi beslemedim. her şeyi de yemiyorlar. mama alıp götürmem biraz tuhaf olur okula kadar. kantinden filan alabileceğim şeyleri almaya çalışıyorum. mesela şnitzel yer dedi arkadaşım. başka ne verilebilir acaba,takip edeyim bu konuyu ben :44:

Doğal olmayan şeyleri yemez diye bişey yok severse öyle bi yer ki. Meyve de yer benim kedim, şeftaliye bayılıyor :) Ama kediler ve köpekler doğuştan şeker hastası oldukları için şekerli şeyleri çok yedirmemeye çalışıyorum, çok isterse azıcık azıcık veriyorum. Genel olarak kuru mama yiyo bunlar ekstraları. Zeytin vermeyi denediniz mi hiç? Kediler zeytine bayılırlar. Domates manyağıdır bi de benim kuzumm. Tüy ve temizlik konusuna gelince de: furminatör taraklar var. Haftada 1-2 kere tarıyosun bir avuç dolusu tüy çıkıyo. Evinize almak isterseniz bu tarakları öneririm

Son düzenleme:
Bizim kedimiz kuru mama yiyor canım..
Arada ödül olaral diğer mamalardan da veriyoruz..
Allah razı olsun senden ..
O masumların karnını doyuruyorsun ne güzel.

Domates mi? ilk defa duyuyorum. Neden zararlıymış?

Domates mi? ilk defa duyuyorum. Neden zararlıymış?
kedi zaten etobur, bir de tam hatırlayamadığım bir sebepten domates rahatsız edebiliyor. ya çekirdekleri, ya asidik olması emin değilim. ama karnı aç kalan kedi her şeyi yer.

çiğ et konusunda da evet çiğ et yememeli fakat bizim yediğimiz kıvamda da yememeli etleri. ben arada kaynamış suda 5-10 dk beklettiğim tavuk etini veriyorum, parazit problemimiz hiç olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…