- 28 Mart 2013
- 12.809
- 17.266
-
- Konu Sahibi Ceylinimdeceylinim
Canım kedileer doğal olmayan hiç birşey yemezler bende bir tv proğramında öğrendim test ettim gerçekten öyle ev yapımı peyniri yediler fabrikasyon olanı yemediler
Kedi mamaları alabilirsin yada süt peynir tazı seyler yer
Sütaş süzme peyniri ben çok seviyorum güzelim peyniri bunlar niye yemiyor diyordum
Teşekkür ederim peki ne kadar vermek doğru mamalardan, diğer yiyeceklerden .
Benim tam 4 tane kedim var şuanda çatımız var orda besliyoruz kedimin yavruları oldu büyüdüler onlarla birlikte 4 tane kedim var .
Kediye sürekli süt vermmiyoruz biz arada bi veriyoruz herşeyi yiyiyorlar mesela sana tavsiye edebilirim kedi mamaları oluyo onlardan al büyük bi iiştahla yiyeceğinden eminim . Sonra kediler salçalı ekmeye bayılıyolar :) onların işi gücü et kemik de yerler . Ciğer , balık et hepsini yerler ama şöyle bi şey de var verdiğin etleri çiğ verme yara yapabilir zararlı oluyo . Sonra sosis alabilirsin en basitinden sosisi al pişirip de ver . Herşeyi yer kediler biz yemeklerin suyuna ekmek banıp veriyoruz mesela . Bezelyenin tanelerini bile yiyo bizimki . Salçalı makarna da yer :)
Canım çok biliğilideğilim ama annemin kedisi vardı hemdeçok titiz olmasına rağmenresmen temizlik hastasıydı kediye bile öğretmişti kapıdan içeri girmezdi annem ayaklarını 3 4 kez silmeden annem günde 2 kez beslerdi akşam sabah :44:istediği kadar yerdi tabağına koyardı ama eski dostlar topiğinde kardelen diye bir arkadaş var onunda kedisi varbir sor istersen bakımını
Buna çok şaşırdım .
Salçalı makarna mı
Teşekkür ederim .
Yemek falan verdikten sonra üzüm verdim ben de pek yemediler meyve yemezler mi ?
Hayır canım meyve yemiyolar :) ama kek ve cips falan da yiyolar
Ama genelde hayvanlara pek şekerli çikolatalı şeyler verilmez ( çok yerlerse kör olma riskleri vardır diye )
Bi de çok seçiciler mesela benimki büyük balık yiyo küçüğünü yemiyo
Ama çok vermediğin sürece sakınca olacağını sanmıyorum . Bana soru sorabilirsin her türlü bu konuyla ilgili yardım etmeye çalışırım :)
Bizim siyam cinsi kedimiz vardı.
Biz ne yersek o da onu yerdi.
Hiç zorlanmadık onu besleme konusunda.
Arada kedi maması alırdık sonra o bitince tekrar ev yemeklerine dönerdi.
Teşekkür ederim :)Fazla sut yogurt kedileri isal yapar iyi degildir. Marketlerde kati mamalar var onlardan alabilirsiniz. Yavru kedi gunde 35 gr yiyor. Yetiskinler konsunda emin degilim.
hazır mamalar çok çeşitli onlardan al başkada bişey yedirme çikolata sakın zehirlenirler benimkinden biliyorum hayvanı boşu boşuna hasta etme peynir ve süt ürünlerine bayılıyolar sosis falan filan ama sakın abur cubur yedirme meyve falan
Teşekkür ederim . :)
Kör olma ihtimalini bilmiyordum bende yemekten sonra meyve güzel gider diye üzümü tanelerine ayırıp kabuğunu soydum
Çoğunlukla bizim yediklerimizden versem yerler sanırım :)
Çok tüy dökmüyorlar mı evde ?
Temizlik bakımından zor olmuyor mu ?
Evet sizin yediklerinizden versen yer tabi çok fazla ete alıştırmazsan ( ekmeği yemeklerin suyuna banıp bi kaç da yemek tanesini bi kaba koyup versen yerler )
Evet çok tüy döküyorlar malesef aslında yavruysa o kadar dökmüyo ama biraz büyüyünce dökmeye başllıyolar üzerine alınca falan hep tüyleri üzerinde kalır . O yüzden biz pek fazla koltukların üstünde durmalarına izin vermiyoruz . Temizlemek sonra zor oluyo ( zor oluyo dediğim yerler yetmiyo gibi bi de koltukları sert sert her köşesini süpürmek zorunda kalabilirsin )
Bi de çok temiz hayvanlar aslında mesela biz eve getirdiğimizde hiç bişiy öğretmedik sadece balkona bi kasanın içine kum koyduk tuvaletti geldiğinde kendisi gidiyordu . Sonradan çatıda yuva yaptık ona dış kapı kapalı olduğnda miyavlıyodu(dışarı çıkmak istiyodu ) tuvaleti gelince . Ama yine de bazen duymuyduk miyavladığını kaç kere evin içine yapmış o günden sonra hep kapıları kapatır olduk . Yani evin içine alacaksan balkona kum koyun ve odaların kapısını kapatın :)
Annemlerle yaşıyorum onu ikna edebilirsem çok iyi olur aslında yazık o hayvanlara da ama zor .
2 tel saçım dökülse tüm evi süpürüyorum tekrar .
Günden 5 kere süpürdüğüm olmuştur
Çoook teşekkür ederim, kolay gelsin :)
Annemlerle yaşıyorum onu ikna edebilirsem çok iyi olur aslında yazık o hayvanlara da ama zor .
2 tel saçım dökülse tüm evi süpürüyorum tekrar .
Günden 5 kere süpürdüğüm olmuştur
Çoook teşekkür ederim, kolay gelsin :)
Ayy ne güzelmiş :)
Sanırım benimkiler biraz seçici