Yaklaşık 3 yıldır(kilo verdikten sonra) günde 1 lt ile 5 lt arasında light kola içiyorum(şuan itibari ile -dum.) Kilo vermeyi tamamladığımda sarkıklardan yana hiç şikayetim olmamıştı ve bu akşam üzeri beynimde şimşekler çarptı bu durum. Evet, ben o kadar kiloyu vermeme rağmen sarkmalardan şikayetçi değildim. Nede özellikle son iki yıldır şikayetçiyim peki? Sürekli bacaklarımda sarkma var, kilo da vermem lazım diye geçiniyordum. Şuan 51 kiloyum, kaburgalarımı sayabiliyorum.Ama sarkma ? Bir makale ve destekleyici tıbbi röportajlar okudum bu gün, bacaklarımda(özellikle iç bacakta) bulunan inişli çıkışlı biçimsizlikler, sarkma olarak nitelendirdiğim bikini bölgesi civarındaki yumuşaklıklar... ÖDEM. Aşırı kola ya bağlı ödem.Vücudun tüm bölümünde olmak zorunda olmayan ki bölgesel de olabilen bu olay ben 'Oh çok şükür kola içmeme rağmen midemde bağırsaklarımda bir sorun yok!' derken bana yapabileceği en büyük kötülüğü yapmış anlaşılan... Yumuşak ödem denen bu olay, vücutta sorunlu bölgeye parmakla bastırıldığında hemen anlaşılıyor, parmak izi olan yerler bembeyaz oluyor.Aynı zamanda inişli çıkışlı bacaklarım diye düşündüğüm nokta, ödeme bağlı şişlikler. Ben bacaklarımda gider belki diye o kadar zaman diyet yaparken kolayı kesmedim, vücudun üst tarafı zayıf kalırken alt tarafı sözüm ona hep -sarkıktı-.Düşünüyorum, kiloyu verdiğim ilk dönemlerde sarkıklar yoktu da şimdi mi oldu? Ya da bu kadar kola vücuda hiç mi zarar vermeyecekti? Sarkıkta değil, kilonun zarar vermemesi de değil sorun kola ve zararı.
An itibariyle tövbe edip bir daha kola içmeyecek olan ben, squata ve yüzmeye devam edeceğim, süreci hızlandıracağına inanıyorum sporun ve sağlığımı geri kazanmak istiyorum...