Site ve apartman bahçelerinde bulunan özellikle KEDİLER için de orası doğal yaşam alanlarıdır. O doğal yaşam alanlarında da da hayatları kanunlar tarafından güvenceye alınmıştır. Yasa, hayvanlara yaşam güvencesi verirken, özel mülkiyet genel mülkiyet diye ayırmamıştır. Çünkü hayvanlar için girebildikleri gidebildikleri her yer onların yaşam alanıdır. Kanun ise, gönüllülere sahipsiz hayvanları besleme yani DOYURMA hakkı vermiştir. Dolayısı ile site-apt-üniversite-özel kuruluş-resmi kuruluş vs bahçelerindeki hayvanları beslemek YANI DOYURMAK yasal haktır.ben de evimde kedi besliyorum. ama evimde besliyorum. hukuken apartman önü ortak alanınız, sizin rızanız hilafına kedileri oraya alıştırmasına engel olabilirsiniz. sokak kedilerini apartman giriş çıkışını engellemeyecek bir noktada besleyebilir. ancak evinde beslediği kedilere yönelik bir tedbir alamazsınız.
Apartmanin arka bahçesine kedi evi koymustum. Dairelerden biri rahatsiz olup atmis. Guvenlik kameralari ile sikayet ettim. 350 lira odediler. Belediyede yeni ev gonderdi kediler icin. Yok oyle bir dunya. Orasi o hayvanlarin yasam alani..
Ponçik elinizi cırmalamasınlar da ölsünler o zamanYemiyor ama cırmalıyolar ☹
Site ve apartman bahçelerinde bulunan özellikle KEDİLER için de orası doğal yaşam alanlarıdır. O doğal yaşam alanlarında da da hayatları kanunlar tarafından güvenceye alınmıştır. Yasa, hayvanlara yaşam güvencesi verirken, özel mülkiyet genel mülkiyet diye ayırmamıştır. Çünkü hayvanlar için girebildikleri gidebildikleri her yer onların yaşam alanıdır. Kanun ise, gönüllülere sahipsiz hayvanları besleme yani DOYURMA hakkı vermiştir. Dolayısı ile site-apt-üniversite-özel kuruluş-resmi kuruluş vs bahçelerindeki hayvanları beslemek YANI DOYURMAK yasal haktır.
Kedileri sevmiyo olabilirim ama onlara asla zarar gelsin istemem...Ponçik elinizi cırmalamasınlar da ölsünler o zaman
Yok insaniyet kalmadığı için. İnsanın insana saygısı kalmadığı için herkes hayvanlara sardı.Evet çünkü gerçekten değerli oldukları için olabilirmi acaba ??
İnsandan değerli değilKıyaslama yaptınız daha değerli görünüyor diye bende onayladım evet değerli
Her can değerlidir. Tepki veremeyen ot bile.İnsandan değerli değil
İnsan eşrefi mahluktur
Önce insan gelir
Nokta
Resmi googledan suan aldim. Daha once eskisehirin cesitli yerlerinde benzeri afisi gormustum. Orman ve su isleri idaresine sikayet ettim. Belediyeye sikayet ettim. Cezayi hangisi verdi bilmiyorum.Veapartmanda bagirdigi kadari ile 350 lira odedigini biliyorum. Birde daha sonrasinda ebb yeni kedi evleri gonderdi ekledigim afisin benzerinin yazisiyla beraber. son olarakta üzerinde benim daireme ait oldugu yazan mala zarar verdigi gerekcesi ilede savciliga sikayet ettim. Savciliktan henuz bir sey cikmadi. Sabirsizlikla bekliyorum ne olacak.hangi hakka dayanarak şikayet ettiniz ve hangi hukuk, gerekçe ile ceza ödediler? bilmek isterim, ben de hukukçuyum, hukuki dayanağı anlayamadım.
Ben kimseye değersiz demedim, uydurup durmayın. Bu kadına bu şekilde tepki vererek siz onu değersizleştiriyorsunuz amaHer can değerlidir. Tepki veremeyen ot bile.
Nokta
5199. Sayılı kanunun 3. Maddesine göre ceza ödemiş olabilirlermi acabahangi hakka dayanarak şikayet ettiniz ve hangi hukuk, gerekçe ile ceza ödediler? bilmek isterim, ben de hukukçuyum, hukuki dayanağı anlayamadım.
Az önce yazdim kanunu açıp bakınözel mülkiyete tabi toplu yapıların ortak alanında beslenen sahipsiz kedilere ait yaşam alanı hangi kanun tarafından güvence altına alınmıştır? bilmek isterim. ben de hukukçuyum, bahsettiğiniz kanunu merak ettim.
Zaten biliyordum tek sorunun korku olmadigini ama herkes "korkani anlamiyirlar" diye coşup duruyor. Hayvan seven ama korkan ile hayvani istemeyen ve korkuyorum diyen o kadar belli oluyor ki.
Size katılıyorum burda zaten belli etmiş.Ya bence sorun benim korkmam da değil.
Onun buna hakkı var mı yok mu
Ben temizlik takıntılı da olabilirdim
İstememek için bir dünya sebep sayabilirim
Resmi googledan suan aldim. Daha once eskisehirin cesitli yerlerinde benzeri afisi gormustum. Orman ve su isleri idaresine sikayet ettim. Belediyeye sikayet ettim. Cezayi hangisi verdi bilmiyorum.Veapartmanda bagirdigi kadari ile 350 lira odedigini biliyorum. Birde daha sonrasinda ebb yeni kedi evleri gonderdi ekledigim afisin benzerinin yazisiyla beraber. son olarakta üzerinde benim daireme ait oldugu yazan mala zarar verdigi gerekcesi ilede savciliga sikayet ettim. Savciliktan henuz bir sey cikmadi. Sabirsizlikla bekliyorum ne olacak.
Resmi googledan suan aldim. Daha once eskisehirin cesitli yerlerinde benzeri afisi gormustum. Orman ve su isleri idaresine sikayet ettim. Belediyeye sikayet ettim. Cezayi hangisi verdi bilmiyorum.Veapartmanda bagirdigi kadari ile 350 lira odedigini biliyorum. Birde daha sonrasinda ebb yeni kedi evleri gonderdi ekledigim afisin benzerinin yazisiyla beraber. son olarakta üzerinde benim daireme ait oldugu yazan mala zarar verdigi gerekcesi ilede savciliga sikayet ettim. Savciliktan henuz bir sey cikmadi. Sabirsizlikla bekliyorum ne olacak.
Baktım da ceza falan göremedim. Apartman önleri doğal yaşam alanıdır da yazmıyor. Göremediysem kopyalayın rica ediyorum. Ben şunu gördüm meselaAz önce yazdim kanunu açıp bakın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?