- 7 Kasım 2013
- 13.435
- 31.575
Şu kısım yüzünden size acayip gıcık oldum ama yine de sorunuzu cevaplayacağım.
Eve geldiğinden beri yanında insan varsa ve siz birden yalnız bırakıp gittiyseniz korkmuştur hayvancağız. Ara sıra kısa sürelerle yalnız bırakın, yarım saat bi saat gidin gelin. Yavaş yavaş süreleri uzatın. Geleceğinizi bilsin gittiğinizde. Gelince ödül maması ya da yaş mama verin. Sakinleşir.
Kediler 2-3 gün evde yalnız kalabilirler. Ancak buna alışık olmaları gerek. Mümkünse bu kadar küçükken uzun süreler yalnız bırakmayın. Bir yaşından sonra daha sakin olacaktır.
Ve kedili hayat böyledir. Her planınıza onu da dahil etmeniz, konforunu ve güvenliğini sağlamanız gerekir.
+10000
Bir de ilave olarak yavru kedi = bebek arkadaşlar hiç lamı cimi yok bebekler bunlar. Benim de son sahiplendiğim kedim 5 aylıktı ve tuvalet dahil beraber yaşıyoruz. Büyüyünce geçecek yazıldığı gibi. Ayrıcaaaa o çık ıslı dediğiniz shorrhairler var ya eklem problemi çektikleri için hareket etmiyorlar çünkü ağrıları oluyor, scotishlerin kulak kıkırdakları mesela, size sevimli geliyor ama değil. Buradan satın alan, üretimine katkıda bulunan herkese huzurunuzda sövüyorum.