- 3 Şubat 2016
- 226
- 244
- 103
- Konu Sahibi portakalcicegi41
-
Kedi pek yıkanmaz kendi kendini yalıyor deniliyor ama ne kadar sürede bir yıkamak gerekir ?Bnim için en önemli olan tualeti evinize kum kutuları koyun tualetinin yerini öğrensin. Daha küçük olduğu için 3 saate bi verin zaten toksa yemez . Birde çiğ et çiğ süt vermeyin bunlar parizt yapiyo.kedi mamalariyla besleyin. Hayirli olsunyıkarken korkutmasın suyu sevsin ayaklarından yıkamaya baslayip vücuduna yavas yavas suyu dönerseniz korkmaz suyuna zamanla sever
Evet ama kirlenecek kasiniyo bn 2 haftada bi kesin yikiyordum fön makinesiyle da kurutuyordumKedi pek yıkanmaz kendi kendini yalıyor deniliyor ama ne kadar sürede bir yıkamak gerekir ?
Kirli oldukları için kaşınmiyor kedilerEvet ama kirlenecek kasiniyo bn 2 haftada bi kesin yikiyordum fön makinesiyle da kurutuyordum
Siz hayvanın derisinin doğal yapısını bozmuşsunuz. Temizlik hastası değilseniz bir kedi asla 2 haftada bir yıkanmaz.Evet ama kirlenecek kasiniyo bn 2 haftada bi kesin yikiyordum fön makinesiyle da kurutuyordum
Gayet uslu uslu duruyordu dizimde bnimle 1 yıl kaldı herseyde çok güzeldi çok sağlıklı bi kediydiSiz hayvanın derisinin doğal yapısını bozmuşsunuz. Temizlik hastası değilseniz bir kedi asla 2 haftada bir yıkanmaz.
Ayrıca o fön makinesi kedi için çok ciddi stres kaynağı. Olacak iş değil
Kedi yıkanmaz. Yapmayın öyle şeyler. Herhangi bir sağlık sorunu sebebiyle veteriner tavsiye etmezse ya da çok yıkamanız gereken bir durumda kalmazsanız kedileri yıkamayın. Sağlıklarına da psikolojilerine de zararlı.Kedi pek yıkanmaz kendi kendini yalıyor deniliyor ama ne kadar sürede bir yıkamak gerekir ?
Kaderine razı olmuş çilesini çekiyormuş hayvan.Gayet uslu uslu duruyordu dizimde bnimle 1 yıl kaldı herseyde çok güzeldi çok sağlıklı bi kediydi
kedi yıkanmazBnim için en önemli olan tualeti evinize kum kutuları koyun tualetinin yerini öğrensin. Daha küçük olduğu için 3 saate bi verin zaten toksa yemez . Birde çiğ et çiğ süt vermeyin bunlar parizt yapiyo.kedi mamalariyla besleyin. Hayirli olsunyıkarken korkutmasın suyu sevsin ayaklarından yıkamaya baslayip vücuduna yavas yavas suyu dönerseniz korkmaz suyuna zamanla sever
Yikamana gerek yok, kendi kakasina, kusmuguna falan bulanmadiktan sonra kedi yikanmazKedi pek yıkanmaz kendi kendini yalıyor deniliyor ama ne kadar sürede bir yıkamak gerekir ?
Ne oldu öldü mü sonra?Gayet uslu uslu duruyordu dizimde bnimle 1 yıl kaldı herseyde çok güzeldi çok sağlıklı bi kediydi
Mama ve su aynı yerde durmasın dedi bizim veterinerimiz. Çünkü az içer dedi. Yeterli su içmeleri gerek böbreklerini temiz tutmaları için. Bizde dinledik ve gerçekten ayrı koyunca hep gidip içiyor eskiden çok az içerdi. Çünkü oğlum çok hasta oldu suyu bazı kediler çok az içiyor böbreklerine vuruyor.Kitten mama kullanın , maması ve suyu her zaman aynı yerinde dursun .
Suyu günlük tazeleyin :)
Kumu da aynı yerinde kalsın ,ince taneli kum kullanın günlük temizlensin o da .
Kediler yıkanmaz bu önemli bir ayrıntı .
2 ayda bir iç parazit aşısı olmalı ben bazen 3 ayda yaptırıyorum.
Kaliteli bir mama kullanın proplan/hills gibi ki uzun ömürlü ve güzel tüylü olsun minik camlara lütfen dikkat edin kediler çok hızlı hayvanlardır camdan balkondan düşüp olen çok can var .
Hayırlı olsun ,şans getirsin size kuzucuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?