Öncelikle onunda bir birey gibi huyu suyu olduğunu hastalanabileceğini, korkuları ve sevinçleri olduğunu sakın unutmayın. Bunu diyorum çünkü bir heves alınıyor ve aman bu hasta oldu aman bu çok yaramaz, onu kırdı bunu çizdi, hiç kendini sevdirmiyor, bebeğim olacak alerji yapar diyorsanız aman deyim günahına girmeyin alıştırıp ev ortamında tehlike nedir bilmeyen kediyi sokağa terk eden çok. Ben bunların hepsini düşündüm ve her halükarda kabulüm diyorsanız hayırlı uğurlu olsun.
Aşılarını düzenli yaptırın.
Veterinerden almadan tırnak kesmeyi göstermesini isteyin ki küçükten alıştırın düzenli tırnaklarını kesin böylece yanlışlıkla size veya eşyalarınıza zarar vermesin.
Ucuz mama alıp zamanında kaliteli mamaya vermediğiniz parayı zaman içinde veterinerde sağlık sorunlarına verirsiniz bunu bilerek öncesinde kaliteli beslenmesine önem gösterin lütfen.
Mutlaka eve tırmalama tahtası alın tırnaklarını orada bileyecektir.
İnce taneli topaklanan kum kullanıyorum. Bazıları az az koyuyor kumu ben tepeleme koyarım çünkü az olunca idrar dibe iner ve yapışır koku yapar. Kum ne kadar çok olursa aşağı inmeden topaklaşır ve alıp atarsınız koku olmaz. Aşağı inip yapışmayacağı içinde komple değiştirme süreleriniz uzar zaman içinde ilave kum koyarak ilerleyebilirsiniz.
Şimdi daha ufak olduğu için önümüzdeki aylarda dişleri dökülecek ve yenileri çıkacak bu dönemde ısırarak oynamayı çok sevecek ve bol bol el ayak ısıracak buna uygun oyuncak almanızı tavsiye ederim elinize alıştırmayın sonrasında bunun doğal bir şey olduğunu düşünüyor ve huyundan vazgeçmiyor. Elinizi ısırdığı zaman oyunu kesin. Yanlış birşey yaptığı zaman asla adıyla hitap etmeyin sert ses tonu ile hayır deyin. Israr ederse parmağınızın ucuyla burnunun üstüne pıt pıt yapıp hayır deyin.
Mutlaka evde açılacak camlara sineklik yaptırın aptal mı bu düşmez diye sakın düşünmeyin bazen göze kestirilen ufak bir sinek akıllarını başından alıyor ve maalesef ölümle sonuçlanıyor.
Zamanı geldiğinde mutlaka kısırlaştırın hem onun hem sizin sağlığınız için bu en doğrusu.
5 kedim var 2 tane ile ten tene yaşarız dibimden ayrılmazlar 3. ortada 4. babacı 5 numara ise Kasımdan beri bizimle ölmek üzereyken bulduk bırakamadık ve hala tam bir güven duygusu maalesef yok bulunduğumuz odadan çıkar gider sevdirmez daha 1 defa tırrrladığını duymadım Allah bilir dışarıda neler geldi başına onunda huyu böyle dedim kabullendim.
Şimdi nasipse bir kızım geliyor ve çok şanslı olacak. Kedi candır onlarsız bir hayat düşünemiyorum. Hayırlı uğurlu olsun şimdiden.