- Konu Sahibi portakalcicegi41
-
kedi bakımına dair o kadar çok detay var ki ben bunların hangisini ne zaman öğrendim bilmiyorum. hepsi zamanla. yalnızca en en en önemlisi, asla mamasını bir anda başka bir türe/markaya geçirmeyin. yeni bir tür mama vermeye başlayacaksanız bunu yavaş yavaş, önce eski mamasıyla karıştıra karıştıra yapın. aniden x markasından y markasına ASLA geçmeyin. bu onları çok kötü etkiliyor. aklıma ilk bu geldi, kalanını zamanla halledeceksinizdir onu da tanıdıkça.Merhaba ilk defa kedi sahipleneceğiz. Kedimiz 3 aylık bugün akşam ya da yarın sabah evimize getireceğiz veterinerde kontrolleri yapılıyor. Aile evine alıyoruz annem kardeşim ve ben. Annem geneldw evde ben çalışıyorum kardeşim de okula gidiyor ama genelde sorumluluğu bende olacak. Çok hevesli ve heyecanlıyız yeni bir aile üyemiz olacağı için. Tavsiyelerinizi bekliyorum eve alışamazsa ne yapmalı ya da mamasını kaç saatte bir vermeliyiz vs. Teşekkürler herkese :)
Ben whiskas vermek gibi bi hataya düştüm. Erkek kedilerde idrar yolu tıkanma sorunu var bilen bilir. Kanal dar olduğu için. Mahvolduk nerdeyse oğlumu kaybedecektik. Şimdi royal veriyorum pahalı ama yapacak bir şey yok :/Ha evet veteriner mamasi önemli, kitten kuru mama alin, royal canin olar, vetlife olar, hills olar, mutlaka veterinerin onaylayacagi bisey kullan, market mamasi verme
Sorma ben bebekliginden beri Royal verdim gene de kronik bobrek yetmezligi var kizlariman birinin, genetik faktörler, cins de etkliyomus, daha 3 yasinda ama cok hastaBen whiskas vermek gibi bi hataya düştüm. Erkek kedilerde idrar yolu tıkanma sorunu var bilen bilir. Kanal dar olduğu için. Mahvolduk nerdeyse oğlumu kaybedecektik. Şimdi royal veriyorum pahalı ama yapacak bir şey yok :/
Geçmiş olsun, ben oğlumu sokaktan buldum annesi terketmişti smokin kedi, cinste değil aslında, benimki de hayvan hastanesinde yattı haftalarca umut yok dediler maddi manevi yıprandım şükür en sonunda iyileşti ama tekrarlamayacak diye bir şey yok diyor doktor. Gerçekten konu sahibi bunları da bilsin, onlarda canlı bizim gibi hastalanıyor kafasını kaldıramıyor aciliyet oluyor birinin götürüp ilgilenmesi gerekiyor. Sorumluluk gerekiyorSorma ben bebekliginden beri Royal verdim gene de kronik bobrek yetmezligi var kizlariman birinin, genetik faktörler, cins de etkliyomus, daha 3 yasinda ama cok hastakendini suclama oluyo iste ben bi kez market mamasi vermedim, az daha ölüyodu, 1 aya yakin hastanede yatti yatti arada geldi. Simdi azicik daha iyi. Hepsi bebek gibi. Geçmiş olsun sana da.
Öperim o bıdıgi islak burnundanGeçmiş olsun, ben oğlumu sokaktan buldum annesi terketmişti smokin kedi, cinste değil aslında, benimki de hayvan hastanesinde yattı haftalarca umut yok dediler maddi manevi yıprandım şükür en sonunda iyileşti ama tekrarlamayacak diye bir şey yok diyor doktor. Gerçekten konu sahibi bunları da bilsin, onlarda canlı bizim gibi hastalanıyor kafasını kaldıramıyor aciliyet oluyor birinin götürüp ilgilenmesi gerekiyor. Sorumluluk gerekiyor
Kedilerin en sevmediği iki sey. Bizim veterinerimiz yıkAmayın diye tembihledi bizi, sadece yavruyken bi kac kere poposunu ve arka bacaklarını yıkadım, kakasını bulastırmıstı, ishal olmustu.. Canı isteyince lavaboda el yıkarkenfalan suya pati atıyor.. Zaten kendılerıni yalıyorlar sürekli, antiseptik özelliği varmıs tükürüklerinin..bunları yazarken bıle şuan karsımda kendını yalıyorEvet ama kirlenecek kasiniyo bn 2 haftada bi kesin yikiyordum fön makinesiyle da kurutuyordum
O hataya bir kere düştüm, hemen ishal oldu..kedi bakımına dair o kadar çok detay var ki ben bunların hangisini ne zaman öğrendim bilmiyorum. hepsi zamanla. yalnızca en en en önemlisi, asla mamasını bir anda başka bir türe/markaya geçirmeyin. yeni bir tür mama vermeye başlayacaksanız bunu yavaş yavaş, önce eski mamasıyla karıştıra karıştıra yapın. aniden x markasından y markasına ASLA geçmeyin. bu onları çok kötü etkiliyor. aklıma ilk bu geldi, kalanını zamanla halledeceksinizdir onu da tanıdıkça.
Katiliyorum, iyi bir veteriner hekimimiz var. Evimde 10 senedir 2 kedim var. Cok mecbur kalmadikca kedi yikanmamali.Kirli oldukları için kaşınmiyor kediler
Kediler yikanmamali
aynen dediğiniz gibi ben mecbur yıkamıştım sokaktan geldiği için çamurun içinden aldık yalayarak temizlemesi mümkün değildi. ondan sonraki dönemde yıkamadık veterinerde önermiyor zaten eğer sağlıklı bir kediyse kendini temizliyorKedilerin en sevmediği iki sey. Bizim veterinerimiz yıkAmayın diye tembihledi bizi, sadece yavruyken bi kac kere poposunu ve arka bacaklarını yıkadım, kakasını bulastırmıstı, ishal olmustu.. Canı isteyince lavaboda el yıkarkenfalan suya pati atıyor.. Zaten kendılerıni yalıyorlar sürekli, antiseptik özelliği varmıs tükürüklerinin..bunları yazarken bıle şuan karsımda kendını yalıyor
Vallahı ben onu öpünce, benım de yüzümü yalıyoraynen dediğiniz gibi ben mecbur yıkamıştım sokaktan geldiği için çamurun içinden aldık yalayarak temizlemesi mümkün değildi. ondan sonraki dönemde yıkamadık veterinerde önermiyor zaten eğer sağlıklı bir kediyse kendini temizliyor
Buradaki tavsiyeleri okuyun mutlaka işinize yarayacaktır ama cam konusunda özellikle yazmak istedim. Google yazın vasistas ve kedi görsellere bakın sonuçlarını görürsünüz.Hazır konusu açılmışken birkaç aya bizede yavru bir İngiliz kedisi gelecek. Cinsi erkek olacak neden bilmem evde kız çocuğumuz var verecek kişi erkek olursa cinsi daha iyi olur dedi. İlk kez kedi bakacağız sokak kedisi baktık (sokakta yemek su veriyorduk) ama evde hiç beslemedik.
Cinsi hakkında bilgi sahibi olan var mı? Öz bakımında özellikle dikkat etmem gerekenler neler? Zorunlu aşıları nelerdir? Mama tavsiyesi verecek olan var mı ? Ve camlarımız yazın hep açık yarım olarak açılan camlardan her biri, onlara da sineklik takmak gerekir mi sizce? Ve mama ve suyunu ya kızımın ya da bizim odamıza koyacağız mutfaga girsin istemiyorum sadece geri kalan her yerde gezebilir sorun yok bu konuda ne yapmak gerek, yani mutfağın yasak olduğunu nasıl anlatabilirim ?
Ayni yerde derken hep aynı yerde dursun degismesin dedim :)Mama ve su aynı yerde durmasın dedi bizim veterinerimiz. Çünkü az içer dedi. Yeterli su içmeleri gerek böbreklerini temiz tutmaları için. Bizde dinledik ve gerçekten ayrı koyunca hep gidip içiyor eskiden çok az içerdi. Çünkü oğlum çok hasta oldu suyu bazı kediler çok az içiyor böbreklerine vuruyor.
Royal de temiz içerikli bir mama değil ki ,daha iyi araştırmanızı onerebilirimBen whiskas vermek gibi bi hataya düştüm. Erkek kedilerde idrar yolu tıkanma sorunu var bilen bilir. Kanal dar olduğu için. Mahvolduk nerdeyse oğlumu kaybedecektik. Şimdi royal veriyorum pahalı ama yapacak bir şey yok :/
Hazır konusu açılmışken birkaç aya bizede yavru bir İngiliz kedisi gelecek. Cinsi erkek olacak neden bilmem evde kız çocuğumuz var verecek kişi erkek olursa cinsi daha iyi olur dedi. İlk kez kedi bakacağız sokak kedisi baktık (sokakta yemek su veriyorduk) ama evde hiç beslemedik.
Cinsi hakkında bilgi sahibi olan var mı? Öz bakımında özellikle dikkat etmem gerekenler neler? Zorunlu aşıları nelerdir? Mama tavsiyesi verecek olan var mı ? Ve camlarımız yazın hep açık yarım olarak açılan camlardan her biri, onlara da sineklik takmak gerekir mi sizce? Ve mama ve suyunu ya kızımın ya da bizim odamıza koyacağız mutfaga girsin istemiyorum sadece geri kalan her yerde gezebilir sorun yok bu konuda ne yapmak gerek, yani mutfağın yasak olduğunu nasıl anlatabilirim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?