Kedi mi kuş mu ?

Cancancan333

Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2022
49
0
Merhaba hanımlar 1 yıl baktığımız kuşlarımız var çiftler fakat yumurta yapmadılar 1 yıldır dişi olan erkekle çifleşmek istemiyor erkek istemesine rağmen… bize de alışmadılar zaten evin içinde tek bir yere konuyorlar o da komodinin üstü onun dışında bi yere uçmazlar. 1 yıldır bu şekilde bakıyorum. Geçen pazar günü bizim apartmanın aşağısına smokin yavru kedi gelmiş bi gözü hafif görmüyor apartmanın aşağısındaki kediler dövmüş üzeri çamur içindeydi. Biz de eşimle eve aldık 10 gündür bizde kedi eve çok alıştı zaten gelir gelmez adapte oldu yemesi içmesi iyi neşe kaynağımız oldu zaten kedileri çok severim. Ama kedi ve kuş bi arada olmuyor kafeslerine doğru yavaşça gidip atlamaya başladı anladım ki ne kedi rahat olacak ne ben ne de kuşlar. Sizce kediyi geri apartmanın asagısına mı bırakmalıyım yoksa kuşları kuşçuya mı vereyim ? İkisine de kıyamıyorum kesinlikle ama mecburen birinden vazgeçicem sizce ne yapmalıyım bizim apartmandaki bi kaç kişi asagıdaki kedilere bakıyor ama çok yol üstü olduğu için yavru kediler eziliyor hep ne yapacağımı şaşırdım:KK43: sahiplendireceğimi hiç sanmıyorum kimse almaz hiç çevrem de yok zaten burada aynı zamanda çalışıyorum gözüm arkada kalıyor

Siz zaten konuşmanızda kediye daha sıcak bakmışsınız kedi dememizi istiyorsunuz ama bence hiçbiri. Hayvanlar öyle bugün baktım yarın hevesim geçti kuşçuya geri götüreyim zaten alışamadık felanla olmaz. Bugün kuştan hevesiniz geçer yarın köpek gelir kediden hevesiniz geçer. Bence siz hayvan sahiplenmeyin

Siz zaten konuşmanızda kediye daha sıcak bakmışsınız kedi dememizi istiyorsunuz ama bence hiçbiri. Hayvanlar öyle bugün baktım yarın hevesim geçti kuşçuya geri götüreyim zaten alışamadık felanla olmaz. Bugün kuştan hevesiniz geçer yarın köpek gelir kediden hevesiniz geçer. Bence siz hayvan sahiplenmeyin
Hadi ya sen çok biliyorsun

Bende de kuş vardi bir çift muhabbet kuşu. Daha sonra tıpkı sizin gibi smokin bir gözü hasta kedi buldum eve aldim ve bir 1 seneyi aşkın süredir 2 kuş ve bir kedi ile birlikte yaşıyoruz. Kedi çok küçük olduğu zamanlar kuşlara ilgisi çok oluyor ama zamanla o da varliklarina alışıyor ve eskisi gibi ilgi göstermiyor. 😇

Biz muhabbet kurslarımız çok baglikdik çocuğumuz gibiydiler. Kediyi de mecburiyetten tedavi amaçlı eve aldık ama geri birakamadik havalar soğuyunca. Bende ilk başta kuslarim için çok tereddüte düşmüştüm ve hep ikilemdeydim ama şuan çok mutluyuz iyiki de hepsi bizimle. Ama eve bir canlı gelince diğerinin gönderilmesi gibi şeyler bana çok acımasızca geliyor. O kuşlar size pek yakın değil anladığım kadarıyla ama hayvanlar ortam değişikliğinde çok kolay strese giriyorlar.. o da sizin vicdanınıza kalmis

Biz muhabbet kurslarımız çok baglikdik çocuğumuz gibiydiler. Kediyi de mecburiyetten tedavi amaçlı eve aldık ama geri birakamadik havalar soğuyunca. Bende ilk başta kuslarim için çok tereddüte düşmüştüm ve hep ikilemdeydim ama şuan çok mutluyuz iyiki de hepsi bizimle. Ama eve bir canlı gelince diğerinin gönderilmesi gibi şeyler bana çok acımasızca geliyor. O kuşlar size pek yakın değil anladığım kadarıyla ama hayvanlar ortam değişikliğinde çok kolay strese giriyorlar.. o da sizin vicdanınıza kalmis
Ben de vazgecemiyorum şu an çıkmaza girme evresindeyim sanırsam

Nasıl alıştırdınız peki benimki cins değil bu arada cinsler biraz daha sakin oluyormuş sanırım

Nasıl alıştırdınız peki benimki cins değil bu arada cinsler biraz daha sakin oluyormuş sanırım
Benim kedimde sokak kedisi yani cinsleri göre bir tık daha hareketli. Gozetimim dahilinde hep aynı odada bulundurdum. Onları odada yalnız bırakmadım çünkü zarar verebilir kedi. Kuşları kedi varken ucurmadim saldırmak yakalamak istiyor ama bu da kedinin doğasında var. Yani zamanla alıştılar şimdi hiç umursamıyor bile kuşları. Kuşlara zarar vermek istediğinde kizabilirsiniz. Sesli şekilde şşş diyebilirsiniz. Zaten tepkinizi bileceği için yaklaşmaz kuslara

Ayrı bir odanız yok mu kuşlar orda uçsunlar
Kapıyı kapatırsınız

Benim kardeşimin evinde kuş kedi mükemmel yaşıyolar
Onları ben işe giderken kapılarını kapatıyorum uçuşsunlar diye ama kimse yokken uçuyorlar ona üzülüyorum gelince de akşam oluyor mecbur kafeslerine girmiş oluyorlar kediyi getiriyorum odaya benim içim rahat etmiyor

X