Siz bence konuyu linçlenmek için açmışsınız , bir yıl bir kediyi sahiplenip sonra evden atmışşınız , zavallı kedi ne durumlara gelmiş ve bununla ilgili konu açmışsınız . Yani bütün bunları nasıl açık açık anlatabiliyorsunuz gerçekten şaşırdım .
Bir evcil hayvanı sahiplenip ,bir yıl değil bir iki hafta sonra bile insan atmaya kıyamaz ya sahiplendirilir ya da bakmaya devam edilir .
Ben kedi annesi olduktan sonra anladım ki ,onların da evlatlardan farkı yok. Yaramazlık yaptığı için ya da evi pislediği için çocuklarımızı sokağa atabiliyor muyuz ?
Çoğumuz titiz insanlarız , evde evcil hayvan besliyorsak biraz daha ,çaba sarfedebiliriz temizlik için .Zaten kediler insanlardan daha temizdir ,dilleri antibakteriyeldir dakikalarca kendileri yalayıp temizlerler , eğer ki değişik ortamlara geldilerse , bir hastalıkları varsa , stresliyseler bazı sorunlar olabilir ama bunlar aşılmayacak sorunlar değildir .
Benim iki kedim var , bir de bende geçici olarak kalan bir kedimiz var . Evime geldiğinde hamileydi bende doğum yaptı . 4 yavru kedi 3 de büyük kedi , 7 kedi baktım bir süre . Yatak odamı anne kedi ve yavrularına verdim o sürede bir de annemi misafir ettiğim için ve iki kedim daha olduğu için . Anne kedi kendini ve yavrularını güvende hissetsin diğer kedilerimden stres olmasın diye . Büyük bir tente oyun evi aldım yavruları oraya koydum ki anne bebekleri için stres yapmasın diye . Anne kedi emzirme dönemindeyken bazen dışkısının bir bölümünü tuvaletinin dışına yapıyordu istemeden , patileri de bulaştığı için yatak odamın beyaz yolluklarına sürüyordu . Her defasında bıkmadan tiksinmeden her yeri temizleyip yollukları yıkar odayı dezenfekte edip gene sererdim . Kumunu her zaman temiz tutardım , sanırım yeni ev başka kediler lohusa dönemi strese girmişti . .O dönemler yoruluyordum ama kediler mutlu evim temiz ben huzurlu oluyorduk zaten o kazalar kısa süre oldu bitti . birde yavru kediler yatağıma yattığımda yanıma geldiğinde müthiş mutlu oluyordum
Uzun yazdım ama , sizin gibi evcil hayvan sahiplenip sonra titizlikten dem vurup sokağa atacaklar için . En iyisi, bakamayacaksanız bari sahiplendirin , vebalini taşıyamazsınız .