Sokakta ac açıkta insan görseniz suratına bakmazsiniz. Düşüp dizini acıtan çocuğa yardım etmezsiniz. Ama herkes merhametini vicdanını insanlığını kedi köpek üzerinden gösteriyor.herkss çuvaldızı kendine batirsin. Ben batırdım ve sonuna kadar hatalıyım dedim. Ama kendinize gelin. Bile isteye yapmadim hicbirseyi. Hayvan nedir nasil beslenir hic bilmedim bu zamana kadar. Sizin dediğiniz gibi vicdansız olsaydım şuan koltugumda uyuyor olmazdı Kedi. Bugun götürüp bakımını yapmazdım. Müthiş hatalıyım. Yaptığım şeyin hafife alınacak bir yanı yok farkındayım. Ama bana canavar muamelesi çekeceğinize keşke kediyi sevebilmem için yada ona alınabilmem için öneride bulunsaydiniz. Ben size bunun icin geldim. Ama siz..
Herkes siz mi ya? OKB bende de var, tertemiz kadınım, bir sürü papağan, kediyle, köpekle yaşıyorum. Her gün evi defalarca kez siler süpürürüm; bir elim hep süpürgede diğeri de mopta, evet meşakkatli; fakat hiçbiri hayvan sevgimin önüne geçemiyor.
Papağanları bana komşularım bırakıp gittiler, sonra hiç gelmediler, hiç aklımda yokken hayatıma girdiler, kediyi arkadaşım evlenip ülke değiştirdiği ve bakamayacağı için bana verdi, hepsini sahiplendim kısaca.
Papağanlar ürkekti, hâlâ ikisi yabanidir, bir de ürediler yavrularına bakıyorum;ama zorla da olsa kafesten çıkarıp uçmalarını sağlıyorum, benden önce iyi bakılmamışlar, aman iyi kafeste duruyorlar etrafı pisletmiyorlar diye işime de gelebilirdi;ama vicdanım rahat etmezdi. Onların sağlığı için bunu yapmak zorundayım. Her gün hepsiyle özel olarak ilgileniyorum, konuşuyorum, seviyorum, sağlıkları için bir sürü ek destek, en kaliteli vitaminler, ekstralar alıyorum; mama, yemek dahil kendi elimle yapıyorum. Koskoca bir odaları var ve batıyor ama ne yapayım o kuşlar uçmak zorundalar, pislemek zorundalar, yemeklerini zevkle yerken saçmak zorundalar. Kafes olarak gittim kocaman bir kafes aldım ki içerideyken bile hareket alanları geniş olsun, bazen bahçenin tellerle kaplı bölümünde doğada ağaçların dallarında vakit geçirmelerini, güneş görmelerini bile sağlıyorum.
Kediyi her ay veterinere götürüyorum. 2 binden aşağı çıkamıyorum;ama ne yapayım hasta bir can ve başkasına emanet edemiyorum. Başkası bakmaz parayla cins diye satar, parasını yer.
Siz iyi bir insan değilsiniz. Ben asla ne sokağa atardım ne de karanlık kuytu köşelerde haşere gibi yaşatırdım, hayvan rezil kepaze olup, işkence görüp, ışıksız alanlarda bırakılıp hasta olunca aklınıza vicdan yapmak gelmiş(!)