- 1 Mayıs 2021
- 6.702
- 31.339
-
- Konu Sahibi Merkur Retrosu
Anladım, aslında bir bebeğe bakmak gibi büyük sorumluluk istiyor.Hayir bahsettiğim şey uykusuz kalmak üstünün basının kirlenmesine izin vermek onu rahatlatmak için kendinden fedakarlık etmek günlük plan programı ona göre ayarlamak gibi ve bu tarz çelişkiler varsa yapamazsınız yapsanızda mutlu olmazsınız
Kedi bir derece ama oda daha çok tüy döken ve komut almayan bir hayvan onda daha zorlanirsiniz
Şimdi tüyü pislik ya da hijyen sorunu olarak görüyorsanız veyahut hayvanın salyasından tiksiniyorsanız evet bunlara takılmayan insanlar sahipleniyor. Çünkü bana kalırsa bunu aşmanın bir yolu yok. İnsan nasıl çocuğunun salyasından, kusmuğundan, çişinden tiksinmezse sahiplendiği candan da tiksinmiyor. Bizimki bu sabah kahvaltıda zeytinin yağını yaladı mesela (hiç huyu değildir sofraya gelmek ama arada yapıyor işte) det yeme onu deyip masadan devam ettik kahvaltıya. Bazen uçuşan bir tüy yemeğe girebiliyor, kenara ayırıp devam ediyoruz.Hakkınız var. Sanırım korku bir şekilde aşılır ama temizlik konusu beni zorlayacak. Gözlemlediğiniz kadarıyla etrafı dağıtma, temizlik konularına zaten çok da takılmayan insanlar mı sahipleniyor, yoksa zamanla alışan da oldu mu çevrenizde? Bunu da sorayım.
Büyük sorumluluk bazı anlattığınız şeyleri düşünmemiştim. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Bir süre arkadaş evi ve barınak ziyareti yapacağım, sokakta mama dağıtabilirim. Emin olmadan asla sahiplenmem.Titiz insanlar kesinlikle evinde hayvan beslememeli, hayvan bu çocuktan beter , tüyü dökülür, hastalanır kusar , eve biraz geç kalsanız tuvaletini kaçırır, ishal olur heryere kaka yapar , koltuklarınızi yer, terliklerinizi kemirir
Yani bu tarz şeyler önemliyse rica ediyorum bir can sahiplenmeyen
Ben 30 yıldır kediyle , köpekle yaşayan bir insanım, çocuklarımın .okunu bu kadar temizlememisimdir , titiz bir insan olsam , eşyaya önem veren bir insan olsam mümkün değil yaşayamadım dört ayaklı evlatlarimla
Anladım, aslında bir bebeğe bakmak gibi büyük sorumluluk istiyor.
Anladım, aslında bir bebeğe bakmak gibi büyük sorumluluk istiyor.
Zamanla görüceksiniz zaten bağ kurup kuramadığınızı benim sürecimde böyle başladıTeşekkür ederim. Hayır sırf korkumu yenmek için değildi, dediğim gibi oldum olası seviyorum ama çok temas kuramıyorum, arkadaşlık etmek istiyorum aslında senelerdir. Dediğiniz gibi sokakta mama dağıtarak başlayabilirim.
Ne güzel. Ben de buna üzülüyorum keşke bu konularda rahat biri olsaydım. Böyle hayvanlarla neşir olan insanları görünce gerçekten çok imreniyorum. Benimkisi bu gidişle uzaktan aşk olarak kalacakŞimdi tüyü pislik ya da hijyen sorunu olarak görüyorsanız veyahut hayvanın salyasından tiksiniyorsanız evet bunlara takılmayan insanlar sahipleniyor. Çünkü bana kalırsa bunu aşmanın bir yolu yok. İnsan nasıl çocuğunun salyasından, kusmuğundan, çişinden tiksinmezse sahiplendiği candan da tiksinmiyor. Bizimki bu sabah kahvaltıda zeytin yağını yaladı mesela (hiç huyu değildir sofraya gelmek ama arada yapıyor işte) det yeme onu deyip masadan devam ettik kahvaltıya. Bazen uçuşan bir tüy yemeğe girebiliyor, kenara ayırıp devam ediyoruz.
Asıl sorunuza cevap veremem sanırım. Yani kendimden yola çıkabilirim ancak kendimi bildim bileli hayvanlardan tiksinmem ben, 2 yaşındayken sokak köpeğini ağzından öpen fotoğrafım varbu yaşa kadar da böyle geldim. Sıfır hijyen yaşamıyoruz tabi ki ama bir hayvanla yaşarken ortalıkta tüy olmasını sorun etmiyoruz. Doğaları böyle çünkü.
Hayır emin olmadan asla. O yüzden buraya konu açtım bizzat sahiplenenler ne düşünüyor diye. Güzel tavsiyeler aldım sokakta mama dağıtımı, barınak ziyaretleri gibi bunları deneyeceğim.Lütfen bakabileceğinizden emin değilseniz, daha sonra sokağa geri bırakma ihtimaliniz varsa bu işe kalkışmayın. Daha dün kendi mahallemde sokağa terkedilmiş bir kedi gördüm. O kadar ürkek şekilde hem kedilerden hem insanlardan kaçıyordu. Açıkçası kedi veya köpek sahiplenmek için şuan uygun değilsiniz bence. Deneme yanılma yoluyla olacak şeyler değil. Büyük sorumluluğu var maddi manevi. Evde 2 sokakta ise birden fazla kedinin velisi olarak söylüyorum bunları.
Hayvanlar için sorun değil zaten insanlar için sorun. Ki sahiplenilmeden önce bu durum düşünülüyorTüy bir sorun değil her hayvanın yaşadığı doğal bir süreç. Siz nasıl yaz gelince kazak yerine tişört giyiniyor kış gelince tişörtü çıkarıp kazak giyiniyorsanız hayvanlar da mevsime uygun tüyleri çıkartmak için uygun olmayanları döküyorlar.
Onu anlatmaya çalıştım aslında. İnsanlar için de sorun olmamalı çünkü doğal süreç dediğim gibi. Sorun olarak görülmemeli yani.Hayvanlar için sorun değil zaten insanlar için sorun. Ki sahiplenilmeden önce bu durum düşünülüyor
Biraz daha bahseder misiniz? Yapamayacağım yanlarını iyice bilmek isterim. Mesela emzik konusunda içim hiç rahat etmezdi muhtemelenEğer çok titiz bir insan olsaydım asla evde hayvan beslemezdim.Evde bir kedim var.Neler neler yaşadık onunla Allah biliyorEn son oğlumla emzik peşinde koşuyorlardı
Yapamazsınız,üzgünüm.
Evet besliyorum artı muhabbet kuşu da var ilk zamanlar zorlandım şimdi alıştım normal geliyoSiz sanırım kedi besliyorsunuz. İlk başta sorunlar yaşadınız mı, nasıl alıştınız? Haklısınız uygun değilim sanırım ama yine de bütün artı eksi yönlerini dinlemek isterim.
Temizlik konularına çok da takılmayan insanlar demek yanlış olur. Evde hayvan varken ekstra temizlik olur bir kere o hayvanın sağlığı için. En basiti kedinin kumunu her akşam arındırmak gerekir idrar ve dışkıdan hasta olmasın diye.Hakkınız var. Sanırım korku bir şekilde aşılır ama temizlik konusu beni zorlayacak. Gözlemlediğiniz kadarıyla etrafı dağıtma, temizlik konularına zaten çok da takılmayan insanlar mı sahipleniyor, yoksa zamanla alışan da oldu mu çevrenizde? Bunu da sorayım.