Kedi/köpek korkusu, evcil hayvan edinmek

Fazla pimpirikli insanlar için pek kolay değil.
Kedidir,köpektir ; bunları besleyenler ailesinin bir ferdi gibi gördükleri için kilidir tuyudur çok dert etmiyorlar.
Temizliyorlar ama zorsunmuyorlar.
Çocuğunuz kirlettiginde dert etmeden temizliyorsunuz ya evcil hayvan sahipleri için de aynı hesaba geliyor
Size uygun olmayabilir.

Anladım, aslında bir bebeğe bakmak gibi büyük sorumluluk istiyor.

Şimdi tüyü pislik ya da hijyen sorunu olarak görüyorsanız veyahut hayvanın salyasından tiksiniyorsanız evet bunlara takılmayan insanlar sahipleniyor. Çünkü bana kalırsa bunu aşmanın bir yolu yok. İnsan nasıl çocuğunun salyasından, kusmuğundan, çişinden tiksinmezse sahiplendiği candan da tiksinmiyor. Bizimki bu sabah kahvaltıda zeytinin yağını yaladı mesela (hiç huyu değildir sofraya gelmek ama arada yapıyor işte) det yeme onu deyip masadan devam ettik kahvaltıya. Bazen uçuşan bir tüy yemeğe girebiliyor, kenara ayırıp devam ediyoruz.

Asıl sorunuza cevap veremem sanırım. Yani kendimden yola çıkabilirim ancak kendimi bildim bileli hayvanlardan tiksinmem ben, 2 yaşındayken sokak köpeğini ağzından öpen fotoğrafım var bu yaşa kadar da böyle geldim. Sıfır hijyen yaşamıyoruz tabi ki ama bir hayvanla yaşarken ortalıkta tüy olmasını sorun etmiyoruz. Doğaları böyle çünkü.

Büyük sorumluluk bazı anlattığınız şeyleri düşünmemiştim. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Bir süre arkadaş evi ve barınak ziyareti yapacağım, sokakta mama dağıtabilirim. Emin olmadan asla sahiplenmem.

Lütfen bakabileceğinizden emin değilseniz, daha sonra sokağa geri bırakma ihtimaliniz varsa bu işe kalkışmayın. Daha dün kendi mahallemde sokağa terkedilmiş bir kedi gördüm. O kadar ürkek şekilde hem kedilerden hem insanlardan kaçıyordu. Açıkçası kedi veya köpek sahiplenmek için şuan uygun değilsiniz bence. Deneme yanılma yoluyla olacak şeyler değil. Büyük sorumluluğu var maddi manevi. Evde 2 sokakta ise birden fazla kedinin velisi olarak söylüyorum bunları.

Zamanla görüceksiniz zaten bağ kurup kuramadığınızı benim sürecimde böyle başladı
Korkmuyorum ben oldum olası severim hayvanları
Çalışmaya başlayınca düzenli mama dağıtmaya başladım bi gün bakıp ben işten geliyorum peşimden koşuyorlar
Bi gün baktım isim koymuşum her birine
Bi gün baktım kış olmuş çok hastalanmış aldım götürdüm veterinere ilacı tedavisi derken
Öyle öyle hasta olanlar dışarda yapamayanları kısırlaştırdım evimde kalmaya başladılar diğerlerine dışarda bakmaya devam ediyorum

Ne güzel. Ben de buna üzülüyorum keşke bu konularda rahat biri olsaydım. Böyle hayvanlarla neşir olan insanları görünce gerçekten çok imreniyorum. Benimkisi bu gidişle uzaktan aşk olarak kalacak Teşekkür ederim cevaplarınız için

Hayır emin olmadan asla. O yüzden buraya konu açtım bizzat sahiplenenler ne düşünüyor diye. Güzel tavsiyeler aldım sokakta mama dağıtımı, barınak ziyaretleri gibi bunları deneyeceğim.

Hayvanlar için sorun değil zaten insanlar için sorun. Ki sahiplenilmeden önce bu durum düşünülüyor

Eğer çok titiz bir insan olsaydım asla evde hayvan beslemezdim.Evde bir kedim var.Neler neler yaşadık onunla Allah biliyor En son oğlumla emzik peşinde koşuyorlardı
Yapamazsınız,üzgünüm.

Eğer çok titiz bir insan olsaydım asla evde hayvan beslemezdim.Evde bir kedim var.Neler neler yaşadık onunla Allah biliyor En son oğlumla emzik peşinde koşuyorlardı
Yapamazsınız,üzgünüm.
Biraz daha bahseder misiniz? Yapamayacağım yanlarını iyice bilmek isterim. Mesela emzik konusunda içim hiç rahat etmezdi muhtemelen

Korku yenmek için bir hayvan sahiplenmeyin hele hele titizseniz tüyüne kumuna takılırsınız daha zorlanırsınız.Çok titiz bir arkadaşım dün bana kedin yemek masasına cıkarmı diye sordu ve iğrenen gözlerle baktı.Bende dedim kızım ne çıkması biz aynı tabaktan yiyoruz hahah

Siz sanırım kedi besliyorsunuz. İlk başta sorunlar yaşadınız mı, nasıl alıştınız? Haklısınız uygun değilim sanırım ama yine de bütün artı eksi yönlerini dinlemek isterim.
Evet besliyorum artı muhabbet kuşu da var ilk zamanlar zorlandım şimdi alıştım normal geliyo
Oğlum sağolsun sadece seviyor zaten onun için aldım şehir dışında okuyor eşim asla yaklaşmaz herseyiyle ben ilgileniyorum ama zor çocuk gibi düşünün evden bir gün bile bırakıp gidemiyorsunuz aklınız evde kalıyor gittiğiniz yere mecburen götürmek zorundasınız yada evde kalmak zorundasınız hayvan seven tanıdığınız yoksa yada yakınızda değilse kime emanet edeceksiniz
temizliği hergün yapmak zorundasınız nerdeyse günlük süpürge açıyorum kıl tüy kum mama su kabı temizliği yani ben ikisinide çok seviyorum hayvanı sevmek lazım sabırlı olmak lazım yoksa zor iş

Ya bu korkuyu aşmak sana ne katacak ki? Mecbur değilsin sokak kedi ve köpeklerini sevmeye. Niye aşmak istiyorsun? Kimse evine zorla kedi getirmiyor.

İki sene önce kedi sahiplendik, annem sevmezdi, pek korkmazdı ama dokunmazdı da. Şimdi her akşam geldiğinde kedimizi kucağına alıp sever, öper. Kedi de ona sırnaşır falan. Ben çok severim beraber uyuyoruz mesela. Benim seviyeme elbette gelemedi, gelemez de. Biz sahiplenmeseydik o kedi durumunu aşma gereği duymayacaktı. Aynı evde yaşamaya mecbur kaldığı için aştı. Sen aynı evde yaşamak zorunda mısın, evdeki biri kedi mi sahiplendi? Aşma gereği neden duydun onu merak ettim.

Aynı sorun bende de var
Ben de sahiplenmeyi düşündüm
Bu aralar çok zamanım yok ama arkadaşımın köpeği var çok tatlı
Onu seviyorum ve biraz onla aşar gibi oldum
Küçük bir kedi sahiplenseniz belki aşabilirsiniz veya arkadaşınızın varsa evine gider seversiniz vs

Temizlik konularına çok da takılmayan insanlar demek yanlış olur. Evde hayvan varken ekstra temizlik olur bir kere o hayvanın sağlığı için. En basiti kedinin kumunu her akşam arındırmak gerekir idrar ve dışkıdan hasta olmasın diye.

Evde kediler köpekler sürekli koklarlar, yalarlar. Bu yüzden temiz tutmak + onların sağlığına zarar vermeyecek ürünler kullanmak gerekir. Sigara iciliyorsa onun yanında içilmez.

Bu insanlar temizliğe takmayan insanlar olmaktan çok hayvanın salya veya tüyünden rahatsız olmayan insanlar. Ama rahatsız olmuyoruz diye de kedinin köpeğin tüy döktüğü yeri öyle bırakmıyoruz temizliyoruz. Ya da benim yemeğime pati atarsa rahatsiz olmam. Sizde sıkıntı burada başlıyor bence. Çok fena salça olurlar yemeğe :d e yüzden yalama olayı. Kediniz sizi tirmaladiktan sonra geçecek köşesine patisini yalayacak :d kendileri bizden çok tiksinirler çünkü :d bunlar sorun. Bence hiç o topa girmeyin.

Benim koccaman bir köpeğim var her gün 1 saat gezeriz banyo hiç yaptırmam çok nadirdir. Asla kokmaz. Tembeldir de yattığı yerden kalkmaz kendine özel koltuğu var beyefendinin. Sadece yağmurlu havada islandiginda kokar sonra geçer o da. Tüy çok döker yani inanılmaz döker bunda uzun tüylü olmasında etkisi var tabi. Zaman zaman havlayabiliyor. Aşıları masraf,maması masraf. Sorumluluğu ağır. Korkanlarin sevmeyenlerin psikolojik baskısı ağır. Yani sırf korkum geçsin diye asla bir hayvan sahiplenmenizi tavsiye etmem. Onun yerine sahipli hayvanları severek korkunuzu giderim derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…