Kedi ısırığı için aşı

Kuduz ve tetanoz yaparlar. Tetanoz tek doz, Kuduz için koruma isterseniz 3 doz(hayvanı gözlemlerseniz), eğer ben yıllık tekrar da yaptırıcam hep kuduz aşım olsun derseniz 5 doz.

Benim veteriner arkadaşım demişti ki. Bir hayvandan kuduz olma ihtimalin milyonda bir. Çünkü kuduz öyle hep görülen bir vaka değil. Bir köpeğin kuduz olduğundan şüphelenseler,bütün köyü karantinaya alirlar. Öyle büyük bir problem. Ayrıca kuduz olan hayvan asla göz teması kurmaz ve kendini sevdirmez. Seven hayvan bir anda isirirsa kuduz olma ihtimalin sıfır,çünkü kuduz hayvan kudurmus gibi davranır,öyle sevme mevme asla olamaz.
O yüzden bence tedirgin olacak birşey yok. Ha,tetenos falan yaparlar belki ama bilmiyorum ya, durduk yere aşı olmaya da gerek var mı?

Ekleme: bu muhabbeti yaparken veteriner hekimliği öğrencisiydi. Yani çok da sağlam kaynak mi, emin olamadım :)) siz yine isirilirsaniz bir acile falan gidin^^
Mantıklı bir şey demiş. Şehirdeki bir kedi ısırdığı için kuduz kapılan bir vaka var mı? Zaten ihbarı zorunlu hastalık. Örnek vereyim fatihte olsun olay kediye kuduz dediler. Ne kadar hayvan var yok hepsi karantinaya alınır. Sahipliler bile gözlem altında tutulur hepsinin karnesi kontrol edilir gerekirse aşılanır.
Kuduz eradike değil türkiye de ama görülen yerler ormana yakın yerler.
Bana da abartı geliyor yavru kedi ısırdı beni aşı şart mı falan.

Kuduz aşısı 10 güne kadar yapılabilir diye biliyorum ben.
Doktora sormuştum.
72 saat süresi var. Eğer ısıran hayvan kuduz değilse zaten yaptırmana gerek yok. Kuduzsa ısırılan bölgeye bağlı olarak 72 saatten geriye bile çekilebilir. Eğer beyne yakın bir bölgeden ısırıldıysanız ve kuduzsa(yada o varsayımla aşı olunuyor zaten) hemen aşı olmanız lazım.
Bana 10 gün insan doktorlarının insanları bi nevi oyalaması gibi geliyor. Sen bi bak ya hayvana bi gözlemle bakalım var 10 gün süren sorun yok falan diye gönderiyorlar.
Yoksa ben ısırılmıştım bi kere kan gölü olarak gittim hastaneye anında yapıştırdılar aşıları sağlı sollu.

Oyun oynarken kendilerini kaybediyorlar o şekilde bende çok tırmık yedim en son bugün zilli kıslançlığın dan sinirini benden çıkardı diğer kediyi sevdim die baktığım kedilerin sayısını bilmem hayatımda bu kadar kıskanç kedi görmedim.bazen bende düşünüyorum aşı mı olsam die ama amannn diyorum şimdiye kadar bir şey olmadı bilemedim

Kuduz çok korktuğum bir şey; değil bir kaç gün, bir saat bile beklemem ben hemen soluğu hastanede alırım. Kedi medi de gözlemem sokaklar birbirine benzeyen onlarca kedi ile dolu, ayırt etmek güç.

Kuduzluk bir şey olmuş olsaydı 2 güne çıkmazdınız ondan korkmayın :) ama 10 yılda bir tetanoz olunması lazım onu da bu bahaneyle gidin yaptırın bence. Temizlik yaparken elinizi kesen paslı menteşeyi beklemeyin. Ayrıca o pisi pisiye de mama verin arada elinizden değil tabi şapşik nasıl acıktıysa elinizi kemirmiş kıyamam <3

Bugün acilde söyledim işte yavru kedi ısırdı ama derin değil diye ayrıca kanamıştı ısırdığı. Ben dedim sürekli ilgileniyorum sokak kedileri ısırabiliyor yada tırmalayabiliyor önlem olarakta aşıyı olmak istiyorum dedim. Bana 2 tane sağ koluma kuduz sanırsam sol kolumada tek tetanoz yaptılar neden 2 yapıldı anlamadım. Birde hafta içi gel bi yer dedi orda baksınlar diğer dozlara gerek var mı yok mu diye dedi

Birde ben ilk olarak yanlış ifade etmişim kendimi galba benim amacım o kedi ısırdı kuduz olurum aşı olayım değil sürekli hayvanlarla iç içeyim severken de oynadığını düşünerek ısıran çizen hayvanlar oluyor yani hergün olmasada sık sık bu şekilde darbe alıyorum bunun için yaptırmak istedim

Kuduzluk bir şey olmuş olsaydı 2 güne çıkmazdınız ondan korkmayın :) ama 10 yılda bir tetanoz olunması lazım onu da bu bahaneyle gidin yaptırın bence. Temizlik yaparken elinizi kesen paslı menteşeyi beklemeyin. Ayrıca o pisi pisiye de mama verin arada elinizden değil tabi şapşik nasıl acıktıysa elinizi kemirmiş kıyamam <3

yok zaten elimden vermiyordum :KK70: elimi kapı kenarına koymuştum oda pencere önündeydi tavuk kokusuna kaptı işte hayvan açlıktan bide bir görseniz o kadar tatlı bişey ki pamuk gibi tüyleri var pıt pıt koşuyo şapşal

yok zaten elimden vermiyordum :KK70: elimi kapı kenarına koymuştum oda pencere önündeydi tavuk kokusuna kaptı işte hayvan açlıktan bide bir görseniz o kadar tatlı bişey ki pamuk gibi tüyleri var pıt pıt koşuyo şapşal

soytarı ya minicik ve açken fazla atılgan oluyorlar. Bir de her şey oyun yemek ve uyku onlar için kedilerin en kıskandığım özellikleri :) Benim kediciklerden biri ufacık el kadarken annemin tezgahta doğradığı kendi boyundaki bir tavuğu çalıp kaçmıştı sürüye sürüye koltuğun arkasında gizli oyuncaklarını bizden çaldığı bozuk para kalem ve silgileri depoladığı bir yer var kaşla göz arasında oraya götürmüştü tipsiz. :D

2 gün geçse de yapılır. Hafif tırmalama larda 3 doz ısırık derin değilse 4 doz derinse 5 doz şeklinde uygulanıyor. 0. 3. 7. 14. Ve 28. Günlerde. Hayvanda kuduz varsa 10 gün içinde saldırganlığı artar ve ölür

Back
X