Kedi beslemek-Bebek beklemek,karşı çıkan kayınvalide

Ben de tam anlamıyla aynı durumdan muzdaribim ( 2 yıla yakındır dünya tatlısı erkek bir kedimiz var ve eşim de ben de ona çok aşığız, çocuğumuzdan farkı yok.. ikimiz de hayvan dostuyuz, sokaktaki canları da her zaman besleriz, onlarla oynarız vs... ama gelin görün ki, hamile kaldıktan sonra başta eşim olmak üzere oğlumuzu -kedi oğlumuzu- başkasına vermekten söz etmeye başladı ve bu konuda çok ciddi ((

bulabildiğim bütün yazıları ona okuttum, bunun sağlıksız olmadığını, hatta bebeğe faydalı olduğunu... ama nafile! ailemden kimse istemiyor onu tutmamızı, bebekle kedi aynı yerde olmaz diyorlar... tüyleri çok dökülüyor çünkü bizim oğlanın, biz alışkınız ama "bunu bebeğe yapamayız" diyor eşim... günlerdir ağlıyorum, perişan durumdayım, 2 yıldır koynumda uyuyan dört ayaklı bebeğimi verme ihtimali beni deli ediyor... ama kararım kesin diyor eşim, boşuna üzme kendini daha fazla diyor... o da onu canı gibi seviyor, bunu biliyorum, ama bebeğe en ufak zarar dahi gelme ihtimalini kabullenemem diyor... ne yapacağımı bilmiyorum... çok ama çok üzgünüm...

arkadaşlar kedi tüyünden bıkanlar için
bi fırça aldım markası furmi...tor
allahım uzun tüylü kedimden bi tomar tüy çıktı
vee artık evde çok az kedi tüyü dökülüyor
100 tl verdim ama uçuşan tüylerden kurtuldum :)

ben bu durumda kocama ya kedi kalır ya da kedimi de alır giderim diye resti çekerdim sanırım
heralde git demezdi :)
kedimi 2 sene evlat yerine koyucam sonra anlamsız bi inat uğruna başımdan atıcam ha?
böyle annelik babalık olmaz bence

ya işte söz konusu gerçek bir bebek olunca, ve o bebeğin de yarısı kocanın olunca, öyle rest çekilmiyor maalesef bir süre sonra ister istemez "kedi mi daha önemli bebek mi" argümanı doğuyor ve benim gözümde ikisinin de bir farkı olmasa da, makul bir cevap vermek zorunda olduğum için "elbette bebek" demek zorunda kalıyorum evet ben de furmi nator markasından haberdarım, ama eşim nuh diyor peygamber demiyor.. traş ettirelim diyorum, aşıları zaten tam ama bir daha kontrole götürelim diyorum vs... oof of.. döktüğüm dilin haddi hesabı yok... ağlamaktan yorgun düşüyorum o derece... ama bir yandan da üzülmemem gerek bebeğin sağlığı için... iki ucu pis değnek yani anlayacağınız......

Nolur sokağa atmayn kedinizi oda bi can kedi beslemek sünnettir Peygaber efendimiz kedisi Müezzanın içtiği sudan abdest alırmış kayıvalideniz çok yanlış düşünüyor tabiki bebek gibi olamaz ama bi cana hayat verirken bi canı sokağa mı atıcaksınız yada mecbur kaldınız sosyal paylaşım sitelerinde grular var orada sahiplendirme yapın. sahiplendirme için yardımcı olmaya çalışırım.

Canım ben de alacağım da sen direkt o markayı mı aldın yoksa alternatiflerinden birini mi?

kesinlikle o markayı al
şimdi kedimizi taradık çıkan tüylerini paylaşayım
Videolarını izlemiştim harika bir şey zaten.. Benimki sıfır tüy döküyordu neredeyse ama ergenliğe girme aşamasında şu an ve her yerimiz tüy oldu. Fiyatı biraz tuzlu ya, alsam mı bilemedim ya..

bilmiyorum o da can
ve sorun olmadığı bildiği halde kediyi istememesi beni çok kırardı.
bizim kedimiz 8 aydır var ve asla bir insandan daha az kıymetli değil

tuvaletini siz temizlemezsiniz ya da otomatik tuvalet alırsınız
düzenli taramayla tüyleri çok dökülmez
istemediğiniz odaya almazsınız madem, mesela bizimkine mutfak yasak
evdeki 2 yıllık yavrusunu bırakabilen biri benim merhamet algıma ters gelirdi.

Videolarını izlemiştim harika bir şey zaten.. Benimki sıfır tüy döküyordu neredeyse ama ergenliğe girme aşamasında şu an ve her yerimiz tüy oldu. Fiyatı biraz tuzlu ya, alsam mı bilemedim ya..
valla tikkabilla bizimki hem siyah hem uZun tüylü hallarım açık renk
her yer tüy oluyodu
havada uçuşuyodu
yemeklerden çıkıyodu
haftada bir bunla diğer günler normal fırçayla taradık bi haftadır maşallah tüy dökümü yüzde 70 azaldı diyebilirim sana
pahalı diye ben de ertelemiştim ama ohh be

şimdide otomatik tuvalet için bekliyoruz 1000 tl malesef o biraz hayal şu an

Benim de 1 karıs tüylü İran kedim ve bebeklerim var. O tüyler saçtan farksız biliyorsun değil mi? Amerika'da her evde bir tüy yumağı var. E cahil de değiller. Cahil olanlar, kediyle bebek aynı evde olmaz diyenler hep 3. Dünya ülkeleri ve onların bir kısım Oxford mezunu doktorları; )

Canım ben kedilerle büyüdüm, şu an sapasağlamım. :) Kalıcı, kronik hiç bir hastalığım yok. Arkadaşımın bebeği var köpeği var gayette sağlıklı bir çocuk. Bir çok ülkede golden cinsi köpekleri çocukların tedavilerinde bile kullanıyorlar. Ben hayvan- çocuk ilişkisine bayılıyorum. Komşumuzun 2 yaşında bebeği ve kedisi var, o neler yapıyor kediye ya kuyruğunu çekiyor kucağına alıyor, yatırıp kafasını koyuyor kedide hiç tepki yok, değişik bir bağ oluyor aralarında, kedi hiç tepki vermiyor bayılıyorum onları izlemeye.

Eşim iş sebebiyle dışarda olduğundan doğumdan sonra 40 gün annemlerde kaldım.
3 tane de siyam kedisi vardı..
Hiçbir problem olmadı
Aynı odada uyudukları oldu.

Veterinere sormuş annem, "aşıları zamanında yapılan sağlıklı bir kedinin tüyleri aynı kazağımızdaki tüy gibidir hiçbir zararı olmaz" demiş.

Hayvana yazık etmeyin.

Ben hamileyken çekmiştim resti, isteyince çekiliyor. :)

Alayım bari, yılbaşında çekilişle 50 lira hediye çeki kazanmıştık. Ona gidecek
Otomatik tuvaletin işleyişini ben hala tam çözemedim.

Sizin üzülmeniz. Ve stres yaşamanız bebek için ne kadar zararlı,önce bunu bir doktorla konuşmasını sağlayın.

2 yıldır neraber yaşadığı bir cana merhamet etmeyen bir adam nasıl bir baba olur bilmiyorum

Zorla evde tutsanız bile en ufak bir sorunda , tüy vs sizi çok bunaltıcaktır. Lohusa haliyle bir de bununla uğraşamazsınız

Ayrıca kediyi alırken ilerde bebeğiniz olacağını düşünmediniz mi?

Benimde hayalim çocuklarimi kediyle büyütmek..Hamilelik süresi içinde geçerli iç,dış parazit aşılarını 3 ayda değilde 2 ayda yaptırın. Temizlige 2 kat daha dikkat ederseniz tüylerini daha sık tarayın. Birde kediler daha çabuk sinirlenebiliyorlar bebeginizi kediyle tek başlarına bırakmamaya dikkat ederseniz bir sorun olmaz...

Evet var. İki kuzenim de çocuklarını kediyle büyütüyorlar. Gayet sağlıklılar. Tek dikkat etmen gereken iç paraziti ve aşılarını kaçırmaman.
İç parazit aşısı olan kedinin tüyünden zarar gelmiyor demiş hem doktoru hem veterineri. Çocuklarda da herhangi bir sorun yok.
Kesinlikle bebek gelince diğer yavruya kıymayın.
Benim kedim öldü yaşasaydı onu asla ama asla yollayamazdım o da evlat

geçmiş olsun ne olmuştu ki? testin tam adı nedir? nasıl bir rahatsızlığınız olmuştu, yani ne şikayetle gittiniz doktora ilk başta? köpek de tedavi oldu mu bu süreçte? ve hala sizinle mi?
Hayir kopek eski sahibine gitti zaten o gittikten bi kac gun sonra oldu gozumde gorme bozuklugu oldu testin adida toxoplazma ıgm

bana da ters geliyor işte ve oğlumuz çok akıllı, ona da

Kediyi sokaktan kurtardık ve planlarımız arasında bir bebek yoktu. Ayrıca hiç tanımadığınız biri hakkında böyle bir çıkarımda bulunmanız çok yanlış. Merhametsiz biri olduğunu hiç söylemedim, aksine tanıdığım en merhametli insanlardan biridir, eşim diye demiyorum... neyse bunu daha fazla uzatmayacağım, kimseye bunu ispatlamak durumda değilim. Sadece tanımadığınız kişiler hakkında konuşurken kelimelerinizi daha dikkatli seçmenizi rica edeceğim sizden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…