Kedi beslemek-Bebek beklemek,karşı çıkan kayınvalide

Kedi zarar vermez büyük ihtimalle ama eminim biliyosundur tüm yorumları da okumadım, hamileyken kediyle ilgilenmek özellikle tuvalet atığıni temizlemek bebeğin için ölümcül olabilir! Doğduğunda da tüy dökmesi falan problem olabilir belki. Bebek yutabilir.

Sokağa atma tabi ki ama bakmak isteyen birini bulabilirsin belki bebek doğup biraz toparlanana kadar.

Aşılarını düzenli yapıyorsanız kendinizden vazgeçmeyin. Ben sakınan göze çöp batar diyenlerdenim. Bende kaç farklı tür hayvanın bir ton tüyü olurdu ama maşallah hiç sıkıntım yok. Evde de baktım, sokakta da, hamilelikte de baktım öncesinde de.

Kimse yazdi mi bilmiyorum ama tüy yutma olayina ben inanmiyorum. Sonucta bizim de eslerimizin de kisa tuylerimiz dokulebiliyor,bebekler onlari da yutsun o zaman. Sacma bi görüş.

Ben son sözü 2 kızımın resmini paylaşarak söylemek istiyorum. Hayatımda gördüğüm tarifi imkansız iletişimleri beni her geçen gün hayrete düşürüyor. Her ikisine de her baktığımda Allah'a şükrediyorum. Hayvan dediğimiz köpeğe o hassas duyguları ve kızımı bana verdiği için.

Korkmayın bayanlar, çocuklarınızı hayvanlarla büyütmekten, onların hayvanları sevmesinden korkmayın. Bırakın insanoğlunun bu kadar kirlendiği dünyada saf sevgiyi, koruyuculuğu, sorumluluk duygusunu, vicdanı, merhameti, paylaşmayı ve en önemlisi sevmeyi öğrensinler bu Allah'ın sessiz kullarından. Dünyanın sevmeyi bilen, vicdana sahip insanlara ihtiyacı var.

İkinci çocuğunuz doğunca ilkini evden mi atıyorsunuz diyebilirsin kayınvalidene. Evlat o yahu...Benim de evime gelmek istemeyen oluyor kediler yüzünden (ki her gün ev süpürülüyor toz alınıyor, ki süpürülmeseydi de problem değildi), onlarla dışarıda buluşuyoruz, çok da fifi yani benim için. Hepsinden daha temiz hijyen benim evim. Başkalarının evinde dökülen bacak kıllarını, saçlarını çokça görüyoruz asıl onlar daha fena...

Ben iyi biyer bulup vermistim kedimi ama bana sorun cok cok cok uzuldum,benim kedim cok yaramazdi isirma huyu vardi
Bide asiri derecede tuy dokuyodu mecbur kaldim ama bizim evden daha iyi biyere gitmesi tek tesellim oldu.Gittigi yerde baska arkadaslarida vardi ve nisantasili oldu kendisi
Ama sokaga salma tabiki illeki gondereceksen sahiplendir,o alistigi icin ev ortamina disarda yapamaz.
Annemgildeki kedimi sokaktan yavruyken almistim o butun sosisi koy onune parcalayamaz hasbam,oyle hanim,yani akilliysa gondermeyebilirsin,cunku benim oglum dogduktan sonra annemlerde kaldim 1 ay bisey olmadi.
Tabi evlat sizin,kedi sizin kara verecek olan sizsiniz,biliyorum cok zor gondermeyi duydum secmek,yasadim,biliyorum,bebeginiz daha onemli ama sokaga atmazsaniz vicdan azabi cekmezsiniz,vardir etrafinizda mutlaka hayvansever biri sahiplendirirseniz vicdaniniz rahat olur.

41 Kere Maşallah

Sana bir instagram hesabi yollayacagim özelden orda bakabilirsin bebek ve kedi nasil beraber büyüyor. Canim bebeginin bagisiklik sistemi gelişsin, vicdanli birey olarak büyüsün, paylasmayi ogrensin istiyorsan bir hayvanla beraber büyütmelisin. Amerikada her evde hayvan var hangi bebek kedi tuyunden oldu Allaskina...ben 4 yasindan itibaren 2 kediyle büyümüş biri olarak evime de almayi düşünüyorum evlenince. Mustakbel kaynanam tabi olmayacagina inaniyor ama orasi benim evim!!

senin kadar hayvan sevgim olmadıgı için seni anlayamıyorum ama eminim sende haklısındır,
bir dogsun bebiş saglıkla inş ondan sonra bakarsın,

dokulen tuyleri aklıma gelince ıhhhhh

kedinin iç ve dış parazit aşıları varsa hiç bir zarar gelmez..pek çok aile var evinde kedi besleyip bebek büyüten. hiç birinde de ne hamilelik sırasında ne de bebek doğduktan sonra ölümcü bir durum olmuyor. tuvalet artığıda kum küreği var onunla atılıyor elle temas olmuyor

Hasta oldu , hastanede yattık yine gelmedi. ( kediyle ilgili değil hastalığı tamamen insanlardan bulaşan bir hastalık)
Ve aramadı. Hadi. Evde kedi var diye gelmedi, hastanededemikedi var?

Kedi bahane oldu aslında , o daha hamilelikten önceben torun istemiyorum vs diyordu. Yani torununu gelinini gerçekten seven kv önce karşı çıksada birşekilde alışır ama zaten sevmiyorsa bahane olur kediler.

aşısı kontrolü yapılırsa sorun olmaz diye biliyorum küçükken bi yazı okumuştum evde beslenen kedi köpek gibi hayvanlar bebekle aynı ölçüde sevin kıskanırlr onun için arar vermek isterler yazıyodu ayrıca vidyolarda görüyoruz bebek kedi vidyolarını

Arkadaşımın köpeği vardı golden. Bebeği oldu şimdi oğlu 3 yaşında hep beraber gayet iyiler. Kedi durduk yere kimseye saldırmaz. Üstelik tüyü tehlikeli olan köpektir kedi değil.

Benim de tavşanım vardı. KV defalarca çocuğun Tavşana benzeyecek diye saçma sapan hikayeler anlattı ama oğlum kv 4 çocuğunun toplamından daha güzel :)
Ama ben doğuma 1 ay kala sahiplendirdim. Tavşan bakımı zor kedi gibi değil. Kediler hasta falan değilse çok temiz hayvanlar. Ama psikolojisi çabuk bozulan hayvanlar. Bu yüzden bebeğe aşırı ilgiyi kıskanip oraya buraya pisleyebilir. Ama zaten onlara mamasını ver kumunu temiz tut bide uyuyacak sıcak yumuşak yer yetiyor. Keyif hayvanı kedi :)

Bebekten sonra çok bskamazsaniz sahiplendirin diyicem ama bu konuda çok kötü bir deneyimim oldu benim çok guvendiginiz birine verin

Kedilerin benim için apayrı bir yeri var. Ama bebeğimin kıl tüy muhtemel bir tehlike altında kalması beni korkuturdu açıkçası. Kediyle bebeği başbaşa bırakamazsın yani ya kediyi ya bebeği kapalı kapı ardında tutman gerek. Ama diğer yandan şuanda evimde baktığım bir kedim olsa ondan nasıl vazgeçer, nasıl sokağa salardım bilmiyorum. Zor bir durum. Bebeğin en savunmasız dönemi geçtikten sonra, yürümeye falan başladıktan sonra çok korkmam da kundak döneminde korkardım bebeğe hastalık veya fiziksel zarar vermesinden. Ama dediğim gibi, sokağa da atamazdım. Bulamadım bir çözüm. :)

Hiçbirşey olmaz canım, annemlerin biz bebekken küçükken hep kedisi vardı, hepimizde sapasağlamız, kedi zaten bebeğe alışıyor zarar vermez. Bence bazı yetişkinler kedilerden kat kat daha zararlı bebekler için.

Allah mutluluğunuza mutluluk katsın o zaman insanları anlamak hele bu kayınvalideleri anlamak gerçekten zor

yine bazı şeyleri yapmasına izin vermiş zamanında yani benim oğlumun hevesi kursağında kalıyor :) Allah bi kontes daha versin size o zaman güzel anılarınız çoğalsın hep

Toxoplazma tahlillerinizi yaptiriyormusunuz? Ben kopegimden dolayi 1 yil tedavi gordum gozumu kaybediyordum az daha bebek icin bisi demicem bile

Toxoplazma tahlillerinizi yaptiriyormusunuz? Ben kopegimden dolayi 1 yil tedavi gordum gozumu kaybediyordum az daha bebek icin bisi demicem bile

geçmiş olsun ne olmuştu ki? testin tam adı nedir? nasıl bir rahatsızlığınız olmuştu, yani ne şikayetle gittiniz doktora ilk başta? köpek de tedavi oldu mu bu süreçte? ve hala sizinle mi?

Herkese saygii duyuyorum ama ben kedi lerden coook korkarim.fobim var .kizmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…