Kedi beslemek-Bebek beklemek,karşı çıkan kayınvalide

Canım benim de 1 yaşında bir kedi kızım var bende 25 haftalık hamileyim hiç birşey olmaz korkma tabii ki idare edicez ne var bunda sadece bebeklerimiz biraz büyüyene kadar dikkat edicez o kadar eğer yanında yatıyosa patin şimdiden alıştır odana almıycaksan çünki tek tehlikesi bebeğin beşiğine girip onunla uyumak istemesi olabilir ben bunun için beşiğe sineklik aldım mesela olurda kaşla göz arasında içine girerse diye çünki benimki yaramaz birde dişiler daha hareketli oluyo vede meraklı.Sonra zaten 6 aydan sonra kedilerimizi bebişten korumaya çalışcaz:)Birlikte oynarlar çok güzel olucak bu arada parazitlerini ihmal etme tüy olayıda sıkıntı olmaz böylece i:))Benim kayınvalidem yok ama 4 tane görümcem var 10 kayınvalideye bedeller onlarda ilk hamile kaldığımda bu tip laflar etti ama kesin ve net olarak kedimden vazgeçmeyeceğimi söyledim konu kapandı.Dik dur yani bu tip insanlara karşı onlarda bizim evlatlarımız sokağa bırakırsak nasıl yaşarlar düşünsene arabalar var bikere 2 gün dayanamazlar sakın pisini evden gönderme

ne güzel demişsiniz, başka bir ev bile onu terk etmek olacağı için bana korkunç gelirken barınakları, hele sokağı hiç düşünemiyorum öyle hassas hayvanlar ki... evde bile dışarıdan bir ses gürültü gelse hemen kalpleri pat pat atmaya başlıyor. sokakta nasıl yaşasın eve alışan bir kedi.. değil evdekileri atmak, imkanımız olsa da sokaktakilerin hepsine yuva bulsak keşke

benim bir arkadaşın kedisi bebek doğana kadar beşikte yatmıştı, bebek doğduktan ve o beşiğe yattıktan sonra beşik boş olsa bile hiç dokunmamıştı. Ama hep başında durup nöbet tutar, bebiş uyanıp ağlamaya başlar başlamaz miyavlayarak etrafında dönmeye başlardı, yine hiç dokunmadan. Bazı kedicikler de böyle hassas oluyor, bebeği de anlıyorlar kesinlikle.. Ama siz çok güzel demişsiniz, önlemler alındıktan sonra, ilk etapta kedicikle uzaktan tanıştırıldıktan sonra hiç sorun olmadan yaşayıp gidiyorlar.

size de sağlıklı doğumlar dilerim, bebeğiniz ve kediciğiniz uzun yıllar boyunca hep bir arada, mutlu ve sağlıklı olurlar inşallah

Teşekkür ederim canım evet çok hassaslar eve misafir gelsin ödü patlar bizimkinin yabancı birini görünce şimdi bizimkide beşikte girip yattı yasaklasam daha ilginç gelcek gelcek ona kediler doğaları gereği çok meraklı olurlar bir iki defa girdi sonra sıkıldı yanımda şimdi hiç beşiğin yüzüne bakmıyo muhtemelen bebeği görünce korkcaktır sanmıyorum yanına gideceğini en fazla uzaktan gözlerini patlatıp bakmakla yetincek ama yine de ben önlemlerimi aldım.Bundan önce bekarken de bir kedi oğlum vardı 15 yaşında kanser oldu öldü ama eşim ilk defa bir pet le yaşıyo ama o kadar çok sevdi ki oda mesela eşim gece çalışıyo yalnızım geceleri ve bu ay çok ağrılarım oluyo ve mide yanması uyuyamıyorum oturuyorum inanki başımda bekliyo bazen kafası düşüyo yine uyanıyo resmen beni bekliyo hissediyor rahatsız olduğumu bazen karnıma gelip masaj yapıyo mırıldanıyo herhalde anlıyo bebeğim olacağını nasıl kıyarım ona dmi

Ay anlamaz mı hiç kuzucuk, kimileri kişi hamile olduğunu bilmeden kedisinin tavırlarından şüphelenirmiş, hemen anlar derler.. Benim kedim 4 yaşında tam, 6 aylıkken sahiplendim. o gün bugündür benim can yoldaşım. Nişanlım da çok sever zaten beraber bulup getirdik kuzuyu. ben düşünmeye bile dayanamam onun yokluğunu. bir defasında 1 hafta ayrı kalmak zorunda kaldım kedimi tanıyan bir arkadaşıma bırakarak, resmen her gün ne yaptı ne etti diye düşünmekten arkadaşımdan resim video istemekten işimi gücümü bile halledemedim. Yaşamayan bilmiyor, anlamıyor, tuhaf geliyor. Ama onlara evlatları neyse bize de bu kuzular o.
Benim tek büyük konuştuğum konudur, hayatta oldukça vazgeçmem kedimden, ikinciyi de sahipleneceğim yanına yakında inşallah. İnşallah da uzun yıllar yanımda olurlar... Eski kediciğinize de üzüldüm ama onu da ne güzel yaşatmışsınız onca yıl... İyi ki yeni bir kedi almışsınız, yoldaş olmuştur. Evladınız da çok şanslı hayvan sevgisini tadacağı için.. inşallah yavrunuz kedinizle birlikte sağlıkla mutlulukla büyür

İnşallah canım darısı başına seninde vazgeçme zaten kimseye laf söyletmem ben herkes kapattı konuyu baya ters konuştum çünki bakalım bol kahkahalı günler bizi bekliyo

İnşallah canım darısı başına seninde vazgeçme zaten kimseye laf söyletmem ben herkes kapattı konuyu baya ters konuştum çünki bakalım bol kahkahalı günler bizi bekliyo
çok sağol canım.. zaten sen kararlı olduktan sonra kim ne diyebilir ki çok haklısın
konuyu dirilttik, umarım iyi haber de gelir konu sahibinden, inşallah vazgeçmemiştir kediciğinden..
iyi geceler

Merhaba canım büyük ihtimalle dogurmussundur ama ben cevap vermek ıstedım.suan bnde 28haftalık hamıleyim.10aylıkbır kedimiz var. Ve bebısımde aksi bir sorun cıkmadıkca kedımı bırakmayı dusunmuyorum. Ve kımse bana bırak dıyemez ne hadlerine. Kımseye kulak asma.annem bıle evde hayvan beslemeye cok karsı bırıyken bana dedıgı şu kedinize o ölene kadar bakın size ugurlu geldı bebısınız oldu:) minnacık bır kedıden kımseye zarar gelmez. Hamılelıgımın baslarında bnde bıraz tedırgındım toxoplazmadan fln ama onun kedıyle ılgısı yok kedısı olmayanlarda bıle cıkan bırsey kı sonuclarım negatıf cıktı. Bebısede asla zarar vercegını dusunmyrm aksine hayvanla büyüyen cocuklar cok daha ınsancıl sevgı dolu oluyolar. Siz aşılarını parazıtlerını ıhmal etmeyın yeter. Sevgıler

Haklısın canım

Canm bizimde 2 bucuk yasinda büyük ırk köpegimz var ve 32 haftalk hamileyim. Bizimde cevremizde böyle cok konusan insanlar var biz hic birine kulak asmıyoruz cünkü bi zarari olcagini düsünmüyorz. Aşıları tamsa sorun olmaz aksine bebekler icin cok saglikli evde bi hayvan beslemek gelisimi ve zeka acisindan. Hic bi denileni takma. Oda bi ailenin bireyi banada at sokaga dediklerinde sen cocugunu attin mi sokaga diyip geciyorum. Kulaktan dolma seylere inanmayin doktorlar bile bunun böyle olmadigini söylüyorlar

Torunum 3 yaşinda sofi kizim 5 :)bize de cevreden bu konuda cok akil veren oldu .Bebegimiz eve geldiginde 2 yasinda yaramaz mi yaramaz bir kediydi (şimdi olgun uslu hanim kizimiz o bizim ) pusetiyle odaya getirdigimizde merakla kokladi cevresinde dondu uzun bir sure inceledikten sonra hicbir sey yapmadi,dunyanin en temiz hayvani kediler inanin biz cok daha fazla mikrop barindiriyoruz.
Şimdi cok iyi arkadaslar :) torunum oyuncaklari ile oynarken sofimiz onu keyifle izler ☺ evlerimiz yanyana yani icice buyuduler ve iyi ki hayatimizda varlar..
Ev hayvanlarini bir nesne veya oyuncak gibi gorenler hissettiklerimizi anlayamazlar ...boşverin onlari

Konu açıldığı uzun zaman olmuş yorum yazmıştık ama durum nedir merak ettim. Umarım kediniz ve bebeğiniz bir arada mutlu şekilde yaşıyorlardır.

evlerinde kedi besleyen arkadaşlar umarım yardımcı olabilirler.

şahsen bey tüy yutması sebebiyle oluşabilecek hastalıklar sebebiyle bebeklik süresi boyunca evde hayvan beslemeye cesaret edemezdim.
canım yanlış bilinen bir şey var . kedi tüyü hasta etmez . kedi tüyünde yaşayan parazit tüy yutulup akciğere giderse hasta eder. kediye parazit aşısı yapılırsa hiç bir sıkıntı olmaz . tamamen tıbbi kanıtlanmış bir şey bu .

Kesinin aşısı tamsa eger inanin yutsa da tuyunu insanin kil yutmasi kadar zararsizdir ki yediklerimizde Allah bilir ne killar kaşlar kirpikler vs yutuyoruz :)) ama kopek kadar dikkatli degildir kedi dikkatli olmalisiniz yalniz bırakmayın derim bebekle kediyi

hayvanla birlikte büyüyen çocuklar hem insan hem hayvan sevgisine daha çok sahip olurlar daha sevecen iyi olurlar hiçde zararı olmaz kayınvaliden hayvan sevgisi ne bilmiyor diye fazla konuşup başkasına karışmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…