-
- Konu Sahibi littlemother
Sevismenin zamani yada planlamasi olmuyor abiden gelisebiliyor bazen bide kadin korunmuyor adamda tedariksiz se (prezervatif yoksa)hamile kalınabiliyor
Bu siralar bdvde cok karsilasiyorum. Bosanacagim ama kazayla hamileyim. Kocam her halti yiyor,beni sokaga atacak ama kaza olmus. Hamileyim,napacagim??
Calismak zorundayim. Bilmem kacinci cocuguma kazayla hamile kaldim. Aldirayim mi?
Önleyici bi kafayla hareket etsek de sonucunda bu yavrular bunun cezasini cekmese.
Kazayla olan sey gercekte kaza mi? O zaman kazaya ugramayanlar bunu nasil basariyor?
ay keşke biz de kazayla hamile kalabilsek yahu.Bu siralar bdvde cok karsilasiyorum. Bosanacagim ama kazayla hamileyim. Kocam her halti yiyor,beni sokaga atacak ama kaza olmus. Hamileyim,napacagim??
Calismak zorundayim. Bilmem kacinci cocuguma kazayla hamile kaldim. Aldirayim mi?
Önleyici bi kafayla hareket etsek de sonucunda bu yavrular bunun cezasini cekmese.
Kazayla olan sey gercekte kaza mi? O zaman kazaya ugramayanlar bunu nasil basariyor?
ben süpriz şekilde hamile kaldım. mutlaka benim gibi olan vardır ama sayısı çok çok azdır buna eminim. evlenmeden 1 ay önce iğneye başladım (aylık igne) 8 ay kullandım. sonra çalışmaya başladığım için sağlık ocağına gidip iğne vurunmaya vaktim kalmadığından hapa geçiş yaptım. araştırıp en iyisini buldum tabiki doktor tavsiyesiyle.
günü gününe hatta saati saatine kullandım. 4 ay kullandıktan sonra hamile kaldım.
doktorumun demesine göre hap beni korumuyormuş benim gibi olan 1000 de 1 kadın varmış. o dört ayda iğnenin etkisi devam etmiş. evlenirken daha hapa başlamış olsaydım ilk aydan hamile kalabilirdim. doğurganlık seviyem yüksekmiş.
hatta bunu duyunca dünyaya doğurmaya mı geldim ben diye ağladım bile. doğumdan sonra spiral taktıracağım
Canim sprail de garanti bir korunma yontemi degil bence,cunku zamanla kayma yapiyor ayda bi defa kendin kontrol etmen gerek,6 ayda birde kontrole gitmen gerek zira hamile kalma olasigi olabiliyor..ama tabi bu rahimle alakali bisey bazilari yillarca kullaniyor ve memnunlar yinede dedigim gibi her ihtimali goze alirsak,benim sahsi gorusum ben pek guvenmiyorum..Arkadaşım spiral le ikiz hamile kalmıştı
ertesi gün hapı var? bu kazayla olmuş olmuyor. o riski bilerek almışsınız oluyor bence canım benim.littlemother bende senın gibi bu çagda hala kaza ıle hamılelık nasıl olur dıyordum , inankı herkesle dalga gecer bir suru buyuk soz soylerdım ama eşiyle arası bozuk olanları kasdetmıyorum tabikide ama benım gıbı gercekten cocuk sahıbı olmak istemeyıp kazayla kalanlarda var , biz oglumun dogumundan sonra 5 sene prezervatıfle korunduk gercektende hıc bır sey olmadı ama 6 ay once yaparken prezervatif cıktı ve ( tekrar etmek ıstıyorum sadece 1 kere ) olmasına ragmen o ay hamıle kaldım , oncelerı uzuldum ama artık 2. cocuk fikrine alıstım .
Demem o ki kımseyı yargılamamak gerekiyor , allah veriyor canım , gercekten akıl plan yaparken kader gulermıs , benım durumumda olup kazayla hamıle kalanlar var . Sende buyuk konusma dalga gecme derım ben .
cüzdanimda prezervatifle dolastigimi hayal edemiyorum bu aralar rahatim hep adetliyim hemde kocam la aramiz limonio zaman kadın tedarikli olsun :)
atcan cüzdana bir tane, böyle riskler varsa.
iki doktordan duyduğum bu şekilde. hatta ilk başlarda oldukça korkuttular hap kullandığın için bebekte yan etkisi olur gelişme geriliği muhtemelen düşükle sonuçlanır diye. 22 hafta oldu hala o korkuyu atamadım içimden her an bir şey olacak gibiDogurganlik seviyes mi? Ilk defa duydum. Şu bdvde neler ogreniyoruz. Benim seviyem düşük heralde.
Tedbırsızlık falan deyıp durmayın hangı yontem yuzde yuz koruyor olacagı varsa oluyor ben evlendım spral taktırdım tutmadı,prezrvatf esım ıstemedı.o bılınen yasm... Dogum kontrol hapını kullanıyordum adet donemınde ara verdgmzde bırlıktelk yasadık esım koruyordur adet donemnde bsy olmaz dye guvendı ben yınede ell.. Ertesı gun hapından aldım bunca seye ragmen sonuc hamıle kendı basınza gelmıyorsa tedbrsızlık bılerek flan dyp ınsanlra laf sokmayn olacagı varsa oluyo hepnz dort dortlksnz sız hersyı bılırsınz tabı.
basiretin baglanıyor ben cok dikkatliyimdir normalde , o gun eczaneler kapalıydı ,3 tane nöbetcı eczanede o hapı bulamadık , ayrıca allah nefes almasını ıstedıyse bebegın ne yaparsan yap allahın verdıgı canı alamıyorsun , sadece nacizane tavsiyem buyuk konusmayın derim , cunku bende aynen sizler gıbı dusunuyordum , gercekten bızım gıbı korunup kazayla kalanda var çertesi gün hapı var? bu kazayla olmuş olmuyor. o riski bilerek almışsınız oluyor bence canım benim.
littlemother bende senın gibi bu çagda hala kaza ıle hamılelık nasıl olur dıyordum , inankı herkesle dalga gecer bir suru buyuk soz soylerdım ama eşiyle arası bozuk olanları kasdetmıyorum tabikide ama benım gıbı gercekten cocuk sahıbı olmak istemeyıp kazayla kalanlarda var , biz oglumun dogumundan sonra 5 sene prezervatıfle korunduk gercektende hıc bır sey olmadı ama 6 ay once yaparken prezervatif cıktı ve ( tekrar etmek ıstıyorum sadece 1 kere ) olmasına ragmen o ay hamıle kaldım , oncelerı uzuldum ama artık 2. cocuk fikrine alıstım .
Demem o ki kımseyı yargılamamak gerekiyor , allah veriyor canım , gercekten akıl plan yaparken kader gulermıs , benım durumumda olup kazayla hamıle kalanlar var . Sende buyuk konusma dalga gecme derım ben .
ertesi gün hapı bildiğime göre ilişkiden 3 gün sonra da kullanılabiliyor.basiretin baglanıyor ben cok dikkatliyimdir normalde , o gun eczaneler kapalıydı ,3 tane nöbetcı eczanede o hapı bulamadık , ayrıca allah nefes almasını ıstedıyse bebegın ne yaparsan yap allahın verdıgı canı alamıyorsun , sadece nacizane tavsiyem buyuk konusmayın derim , cunku bende aynen sizler gıbı dusunuyordum , gercekten bızım gıbı korunup kazayla kalanda var ç
bende senelerce korunup hamile kalmamayı basardım yani basarılabiliyor ama ona ragmen kazayla kalınadabiliyormus aynı zamanda onuda ogrendım tecrübeyle sabit . Allah herkese hayırlısını versınYanlis anlasilmasin. Kimseyle dalga gecmek haddime degil. Zaten bi kisiden degil genel bi konudan bahsediyoruz. Büyük konusmak degil niyetim varsa bu isin sirrini bilen aydinlanalim. Yani nasil kazayla oluyorsa önlem alalim ya da kaza hic basina gelmemis olanlarin basari sirrini ögrenelim.