Kazandığım bölüm sizce kötü müü ??

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.666
498
Merhaba ..
Ben düz lise mezunuyum. Ege üniverrsitesi Süt ve süt ürünleri bölümünü kazandım
sizce bölümüm kötü müü ? geçrekten kafam karıştı bu konuda yorumlarınıza ihtiyacım var

bu bölümü benim arkadaşım kazanmıştı oradan biliyorum
şuan dişçide çalışıyor.

direkt bu bölümü okumak sanırım kolay iş imkanı sağlamayabilir( ki zaten her bölüm artık böyle) ama gıda mühendisliğine geçebilme ihtimaliniz var sanırım.

Evet ortalamam yüksek olursa beslenme ve diyetetik , gıda mühendisliği ve kimya bölümlerine geçiş var bakalım zaman ne göstercek ben internetten araştırmıştım gerçi fabrikalarda imalathanelerde vs.. çalışma şansım varmş ama bakalım. Bi de kızlar için uygun mu acaba meslek arkadaşın kız mıydı

Son düzenleyen: Moderatör:

evet arkadaşım kızdı. resimleri falan vardı sütle ilgili araştırmalar falan yaptığı vs.

Maaşının iyi olduğunu duymuştum.
Süt kullanılan her türlü fabrikada uzman olarak calışabilir kamuda görev yapabilirsin.

bir arkadaşım okudu, araştırmalar yapıyorlardı(peynir yapımı vs).. süt ürünleri üreten fabrikalarda çalışma imkanları varmış ancak maaş konusunda sıkıntı olabiliyormuş,küçük yerlerdeki fabrikalar daha fazla ücret sağlıyormuş çünkü oralarda fazla uzman olmadığı için fabrikada kıymete biniyorsun.. Ama arkadaşım açıköğrtmden şuan başka bölüm okuyor bu bölümde iş bulamadı

Bir arkadaşım okumuştu . Süt fabrikalarında çalışmıştı ama maaş az tabi özel sektörde olduğu için .. yani sırf bu mesleğe özgü değil artık çoğu ünv mezunu özeldeyse eğer çok fazla maaş beklemesin .

Arkadaşım o fab çalıştıktan sonra uzun süre süt ürünü tüketemedi malesef

Birde artık fabrikalarda gıda müh yerine tekniker almak taraftarı bunu da belirtmek isterim .

Son düzenleme:
Bölümün gayet güzel, sizlere ihtiyacımız var, şöyle düşün, genel bir doktor var her konuda bilgi sahibi (aile hekimi olabilir) ona gidiyorsun ve gözündeki problemden bahsediyorsun, onun her konunun detaylarına kadar uzman olmasını bekleyemezsin, ama göz hastalıklarında uzman bir doktora da başvurabilirsin bu ihtiyacın için. yani gıda mühendisi birisiyle kendini düşün bir yoğurt bir ayran bir süt bir kefir bir labne bir peynir üretiminde, inceliklerini detaylarını sen daha iyi bilirsin çünkü sen direk olarak süt ve süt ürünleri eğitimi göreceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…