Kazan dogursun..lutfen dogursun...bence dogursun!!!!

Chopsticks

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2012
12
0
16
- Yurtdışı
Merhaba,
Esimle 4 yildir evliyiz. Iki ay once cocuk yapmaya karar verdik ve konu ile ilgili doktorumuza gittik...Hazirlik oncesi dogum kontrol hapini biraktim, folic asit almaya basladim...
27 Nisan son adet tarihimdi.Adet sonrasi yumurtalarima bakildi, ikisi de buyume acisindan basa bas gidiyordu. O zaman ilk umutlanma oldu;
"Ya ikiz olursa??? "
Iste bu bizim ilk inanisimizdi. Ikizler olacak, birinin adi $u olacak, digerinin adi da bu..Burclar zaten belli. Meslek gruplari da secili simdiden. Alacagi yan diller, hobiler falan da olusturuldu...Cok mutluyuz, nese doluyuz...
Derken yumurtlama tarihini soyledi doktorumuz. Sozu gecen uc gun de esim is icin yurtdisinda! Peki biz ne yaptik? Benim icin de gidecegi yerlere bilet aldik...Onca sanayiicinin icinde, butun is adamlarinin arasinda tek kadin, is seyahatine karisini getiren tek adamla aksamlari otelde bulusmus oldu...Isin rezilligini bir kenara, biz cocugumuz olsun istedik. Cok ama cok istedik. Esim koca bir ordunun icine o yumurtlama gununde gitse inanin ben yine giderdim pesinden...Bir ay daha beklemek istemedik cunku..Bir an once olsun, bizim olsun dedik...Hatta ben dayanamayip isi abarttim, gittim bebek oyuncaklari falan aldim o seyahatte :/
Ve olaydan sonra, aradan sadece birkac gun gecti...
Kendimi cok yorgun hissettim...Beni goren herkes "neyin var" dedi, yorgun gorundugumu soylediler...Yuzum sismisti. Hep uyumak istiyordum, sik idrara cikiyordum, anormal bir sekilde gazim vardi, kasiklarim agriyordu, kasiklarimda siskinlik vardi, resmen karnim sisti, cok ayakta duramiyordum, hep oturmak istiyordum, hatta mumkunse hep uyumak istiyordum, zaman zaman usuyordum...Alkol-sigara istegim hic yoktu...Adetten 10 gun once bu belirtiler olunca esim, arkadaslarimiz, vs. kim varsa herkesi aldi bir merak...Ben ayaga kalkiyorum, aman diyorlar. Ben oturuyorum, arkama yastik koyuyorlar. Ben de alistim mi bu duruma nedir, hamile gibi yuruyorum, zart diyip kalkmiyorum, emekliyorum, tutunuyorum, oyle dogruluyorum falan...
Dun banka islerim vardi. Once onlari hallettim. Bankadakilerle artik aile gibiyiz. Hamilelik var mi yok mu diye cok merak ettikleri icin beni zorla kan testine gonderdiler. Esime bunun bilgisini verdim. Ardindan bana telefon acan herkese de soylemis bulundum. Kani verdim, akabinde kuafore gittim ki vakit cabuk gecsin diye. Artik onlarin da haberi var! Derken doktorum aradi. Beni bir guzel fircaladi. "Neden yaptin" dedi, "ne acelen vardi" dedi, "hele bir adetinin ilk gunu gecsin, ondan sonra test yaptir" dedi...Sonuc olarak "ben bunu saymiyorum, yapilmamis farzediyorum" dedi...
Adetime daha 4 gun var. Surekli "n'oldu, var mi bir gelisme" diyen en az 50 kisi var.
Beni her goren ne kadar iyi bir anne olacagimi soyluyor ve gun gectikce icimi acitiyor bu sozler..Ya degilsem? Ya insanlari bos yere telaslandirdiysam? Ya esim cok uzulurse? Tabi ki bu ilk denememiz ve ilerde yine deneriz. Bir sonraki ay olmazsa sonrasina deneriz...Ama iste, gonlum kirik biraz.. Esim de ben de cok aceleci insanlariz. Herseyin hemen olmasini isteriz. Beni yanlis anlamayin. Ne cok insan var evlat sahibi olmak isteyen...Onlari da dusunuyorum, beni su tehlikeli hirslilardan sanmasin kimse...Ama cocuk gibiyiz iste! Bana hamileymisim gibi davranilinca ben de hamileymisim gibi havaya girdim. Bunlari yazarken bile hala "acaba hamile miyim?" diyorum. Cok duygusallastim, pamuk gibiyim. Onceden adet oncesi asabi olurdum halbuki... Sivilcem cikmazdi pek ama guzellesti sanki cildim..Puruzsuz, akca-pakca birsey oldum. ON gun once uc gunde 3 kilo aldim mesela. Oyle kolay kolay kilo da almam ki ben...
Anneler, anne adaylari, lutfen bana yardim edin..Ben hamile miyim?? Eger degilsem sizce ben basta kendimi, sonra canim esimi ve akabinde haberi olan herkesi kandirmis mi oldum? Guzel haberlerinizi bekliyorum...xxx

umarım hamilesindir :)canım daha ilk denemnizmiş değilsen bile üzülme benim sağlık problemlerim olmasına rağmen bazı aylar ben bile hamile modunda gezinirim:)ama kimseye söylemem o ayrı çünkü kk de yazar en belirgin hamilelik belirtisi adet olmamak yumurtlama gününde eşinle beraber gitmen çok hoşuma gitti:)bazen bizim yumurtlama günleride boş geçiyor eşim gittiği için ben peşine takılamam ama ortam hiiiççç müsait deil neyse işallah hamilesindir ama benden sana bi tavsiye sakın ama sakın emin olmadan bu tarz durumları kimseyle paylaşma (eşin hariç)

rabbim size en kisa zamanda saglikli bir evlat nasip etsin cnm ama daha belli degilken neden herkese söylediniz ki?

Insallah... Soyleme konusunda heyecan ve cocukluk diyorum. Bir de yorgun durdugum, ayakta kalmak istemedigim ve buldugum yerde uyumak istedigim icin soruyorlardi, "hamile olabilir misin?" diye.. Ben de "olabilir mi acaba?" diyordum... Ve laf lafi aciyordu..Ozellikle gidip anlatmiyordum sanki..bence..offf bilemiyorum ((

Çoçukların adlarını yanlış mı okudum acaba tekrar yazabilir misiniz ? İnşallah bebeklerinize kavuşursunuz kısa zamanda

Tabi kimseye soramadigim icin bilemiyorum da. (KK ile tanisma sebebim de budur :)
Ben de esim de belirtileri gorunce tamam dedik, karar verdik, hamileyim!!! Halbuki ne cok insan var ayni belirtileri yasayan..Sen bazi aylarda bu hisleri yasadigini soyluyorsun, bu benim ilk hissim. Belki de psikolojiktir...Destegin icin tesekkur ediyorum! :)

umarım hislerinde yanılmazsın:)dr yumurtalarının geliştiğini söylemiş çünkü belki tutmuştur bizide haberdar et bu arada eczanedeki gebelik testleri silikte olsa 2. çizgiyi gösteriormuş(hamileysen)istersen yap

Çoçukların adlarını yanlış mı okudum acaba tekrar yazabilir misiniz ? İnşallah bebeklerinize kavuşursunuz kısa zamanda

Yok, galiba yanlis oldu galiba, isim vermedim. Hani derler ya ismi şu olsun, bu olsun diye...o anlamda yazmistim..
Bebekler kismini bilmiyorum. Ikizler cok yuksek bir hedef..Ben o kadarini yapabilir miyim bilmiyorum...

Minnnie: Test yaptim ama cok erken oldugu icin sanirim negatif cikti...En erken yapilabilen test adetten 5-7 gun oncesinin testiymis ki doktor yine de olmaz dedi...

anladım canım ablamın ggöğüs uçları çok koyulamıştı (beyaz tenli biri)annem ordan şüphelenmişti bazı belirtiler belirgin oluyor adet belirtisine benzemiyor

Canım inşallah hamilesindir ama bu belirtiler içinbence erken.Ben hamileliğimi göğüslerimin çok aşırı acımasından anlamıştım o da zaten adetime 1 hafta kala olmaya başladı.

İnşaallah hayırlısıyla hamilesinizdir, değilseniz en hayırlı zamanda nasip olsun.

Bu ilk deneyiminiz, en azından bundan sonra gizli tutarsınız :)

Bazen psikolojik olarakta insanlar kendilerini hamile sanabiliyor, aynı etkileri görebiliyormuş.

Bu yüzden sonucu tam öğrenmeden umutlanmamak lazım ki hayal kırıklığı yaşanmasın.

Neden kandırmış olasınız ki, sizin hissettikleriniz bunlar, bir varsayım.

Kesin hamileyim demiyorsunuz ki, olabilir demişsiniz.

benc içinde bulundugun durum tamamen psikolojik yani öyle bir hazırlamıssın ki kendını anne olmaya ...hemen hamilelik psikolojisine girmişsin ayrıca ...ortada birşey yokken neden etrafa duyurdunuz onuda anlamadım tamam hamile kalmak cok güzel birşey ama bu kadar ortalıgı karıstırmanın bir anlamı yok ...diğer insanlarda merak edip soracaklar elbet hatta....hemen hamile kalamazsan asıl o zaman gör sen soruları

cnm inş hamilesindir ama sen yinede testinde pozitif çıksa bile kimseye söyleme hamiele olup olmadığını bebeği kesede görmeden
belirtilere gelince senin yazdıkların bende hep var ilk aylarda özelliklede ilk hafta 3 kiilo almam mesela aslında bu kilo değil gazım çok olduğu için kilo artışım oldu

Belirtiler hamile olduğunu göstersede önemli olan kan ve idrar sonuçları tabiî ki. . Allah hayırsıyla en yakın zmanda kucağınıza bir bebek verir inşallah . . .

Bende kan testi yaptırdıktan bir gün sonra midem bulandı . 9 ay boyunca ilk ve sondu ve kesinlikle eminimki psikolojikti benimki. . .Ki hamileliğimi öğrendiğimde bebişim 2 aylık olmuştu . . Sizin oturmanız kilo almanız blkide benimkisi gibi psikolojik olabilir.Hemen kendinizi kaptırmayın .. . . ALLAH’ın işi belli olmaz .

Umarım yakın zamanda sizi mutlu edecek haber kesinleşir ve bizide sevindirirsiniz

İnşallah hamilesinizdir ama değilseniz her ay böyle olursa işiniz çok zor bebek istenilen dönemde belirtiler psikolojikte olabiliyor.Bende bebek istediğimiz ilk aylarda sizin gibiydim.Bu bana hiçbirşey kazandırmadığı gibi 3.5 yıldır psikolojim iyice bozuldu.İnşallah siz benim kadar beklemezsiniz.Ama bu kadar düşünmek ve kafaya takmakta gebe kalma sürecini geciktirebiliyor.

Şu an psikolojik olarak kendinizi hamile hissediyorsunuz ki inşallah öylesinizdir.

Fakat bu kadar inandırmayın kendinizi. Çünkü o zaman olacaksa da olmuyor. Ne zamanki bırakırsınız rahatlarsınız işte o zaman hamile kalıyorsunuz...

anladım canım ablamın ggöğüs uçları çok koyulamıştı (beyaz tenli biri)annem ordan şüphelenmişti bazı belirtiler belirgin oluyor adet belirtisine benzemiyor

Ben esmerim, az once baktim, renkten cok anlamadim :/

Benim en belirgin degisikligim sik idrara cikmak...Diger butun belirtileri adet oncesi olarak dusunebiliriz ama idrar sikligi omrum boyunca yasamadigim birsey...En basiti; iki gun once 3 saatlik ucak yolculugu yaptim, ucakta mumkun degil tuvalete gitmem!! ama inene kadar zor tuttum kendimi. Ki ben 10-12 saatlik yolculuklarda bile -biliyorum cok yanlis bu yaptigim- yine de gitmem tuvalete. Mesela az once gittim tuvalete, birazdan kesin yine giderim :) Pek su da icmem, nerden geliyor bu kadar sivi anlamiyorum...

sevgili chopsticks elbette ki allahin izniyle cok guzel bir bebegin olacaktir,seni cok sabirsiz ve heyecanli gordum ayni zamanda da uzulmussun ama inan bana uzuntun yersiz ,testleri cok erken yaptirdigin icin sonuc vermemis adet tarihinin uzerinden 7 gun gecmesini bekle sonra tekrar test yaptir.uzun sure d.k hapi kullanan bayanlar bazen biraktiklari ay gebe kalamayabilirler bu normaldir bazen de hapini bir gun unutan kadin kazayyla gebe kalir bu da normal.kendini uzme ,esinde ve sende bir sorun yok demis doktor demek ki kendine biraz zaman vermelisin stres yapma,rahat ol,disari cik ,sahilde bir kahve ic,herkese anlattim diye dertlenme seni seven insanlar heyecanini anlayisla karsilar canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…