- 17 Aralık 2015
- 26.958
- 49.212
- 598
- Konu Sahibi chamallows
-
mesele gitmesi degil mesela bende yemege gittim ama yuruyen kuyumcu gibi takilari falan takipda gitmedim ona degisik gelen kisim buHayırda taksalar ne olur onu anlamadım ne güzel işte altın para yani. Millet burada yırtıyor kendini bilezik bile takmadılar diye . Kimi bulamaz kimi bilemez hesabı valla . Ayrıca insanlar gelin için ne yiyecekler hazırlıyor neler yapıyor masalar donatıyorlar emek veriyorlar . Davete gitse ne olacak gayet güzel oluyor insanları tanıma imkanı oluyor . Geline değer verilir ki yapılır öyle değil mi
Bencede ne güzel birşey sana değer verilip davet ediliyorsun bu nasıl böyle farklı yerlere çekilir anlamış değilimBen bunu çok bekledim ama davet eden olmadı bence davet edilmek iyi bişey en azından aile büyüklerinin hazırlığı özenmesi
Sanki ağaç kovugundan çıkıyoruz, aileyle 1 kez görüşmek güzel bir şey değilmi
Bakalım ne takacaklar yürüyen kuyumcu olacağı nereden belli ki ? Şimdi altın uçtu zatenmesele gitmesi degil mesela bende yemege gittim ama yuruyen kuyumcu gibi takilari falan takipda gitmedim ona degisik gelen kisim bu
fisekligi sordurma sebebim madem adetlerine bukadar baglilar birde onu sor bakalim ne diyecekler anlamindaydi
Bencede ne güzel birşey sana değer verilip davet ediliyorsun bu nasıl böyle farklı yerlere çekilir anlamış değilimeve geldi diye hediye altın takılır mesela . Eşim anneanneme gitti evlendik o gün anneannem eve geldi ziyarete diye altın taktı . Ama eşimin ailesinde öyle birşey yok bir çöp bile hediye etmediler bana
O insanina da bağlı ama siz arkadaşınız sevgilisi nereye bağlıymış onu söyleyin ben yorum yapayımmesela hangi kesimlerde deger verilmez
Aman dur şimdi polemik çıkar valla öyle şeyler yapmaO insanina da bağlı ama siz arkadaşınız sevgilisi nereye bağlıymış onu söyleyin ben yorum yapayım
Şimdi birşey söylerim biri çıkar yok oo tarafta öyle bişe der falan
Bilemiyorum ki bana öyle altın taksınlar ne olacak millet takmıyor diye ağlıyor bazıları da takıyor diye. Takıyorsa koluna takacak tabiki isteyecek insanlarBenimde kendi tarafım çağırdı, hediye vermedi, ama eşimin tarafından 1 2 kişi hediyeler vermişti çok az kişi çağırmıştı
Yöreden yöreye değişir ama, 1 er kez gitmenin nesi kötü
nişanli degiller henuz kiz kayseride okuyor erkek arkadasida orali ggecen bayram ziyaret niyeniyetine tanismislar iste hemen ayak ustu bunlari anlatmislar
Bence de yapmayayim, böyle iyiyizAman dur şimdi polemik çıkar valla öyle şeyler yapma
Asla böyle birsey duymadım kayseride ve görmedim kaynanalıgın memleketi olmaz adet adı altında kendi istediklerini anlatmışlar geline saygı çekinme vardır buralarda beraber oturtmazlar gelinler çok rahattır şımartılır hattamerhaba herkese bir arkadaşım kayserili erkek arkadasiyla evlenmek uzereler ve ailesinde tuhaf geleneklerin oldugundan bahsediyor mesela bayramlarda kendinden 4 yas kucuk gorumcesininde elini öpmeliymiş gelin varsa gorumce hic bir ise elini surmezmis
cocuk olunca cocuga kaynana bakarmis cocuk kaynanayla yatarmis gelin rahat etsin diye tarzi seyler icinizde kayserili olan ve arkadasima geleneklerden bahsedebilecek birileri varmidir acaba
Kendi istek ve beklentilerini örf ve adet olarak yutturmaya çalışmışlar anlaşılan. 9 ay karnımda taşıdığım doğurduğum çocuk babaannesiyle mi yatacak yani kocasına sarılıp uyusunmerhaba herkese bir arkadaşım kayserili erkek arkadasiyla evlenmek uzereler ve ailesinde tuhaf geleneklerin oldugundan bahsediyor mesela bayramlarda kendinden 4 yas kucuk gorumcesininde elini öpmeliymiş gelin varsa gorumce hic bir ise elini surmezmis
cocuk olunca cocuga kaynana bakarmis cocuk kaynanayla yatarmis gelin rahat etsin diye tarzi seyler icinizde kayserili olan ve arkadasima geleneklerden bahsedebilecek birileri varmidir acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?