kayseri gelini olmak

Arkadasiniza soyleyin ben orali degilim bizde adet gelinin eli opulur
Kayinvalide torun dogdu diye gelinine neistersr takar torun ananeyle buyur masraf babanneye aittir
Bayramdan bayrama denk gelinirse sulaleylw gorusulir
Sesini kesip otursun digerleri

Kızlar Kayseride yaşamakla Kayserili olmak arasında çok fark var. Ben senelerce yurt dışında yaşadım, Kayserili tanıdıklarım oldu. Fakat Kayseri'ye gelince anladım, gerçekten çok farklı adetleri var. Diğer şehirlerinde kendine göre adetleri vardır. Bunu kötülemek olarak algılamayın.
Gelinlerden beklenti yüksek. Yazılan bir çok şey de doğru.

ben kayserili degilim ama bizim gelenekte;
oğlan annesi babasina hizmet eder.. erkek ailesi oğlana tutulur.. kızı yok sayılırlar evlenince evlatlıktan reddedilir...
oğlum da oğlum... kızın borcu çok olur hiç önemsemezler bi gram yardim etmezler.
gerçekten bilseydim eşimle evlenmezdim..
kızlarini yok sayan oğlanlari daima bi nurmarada tutan bir köye gelin gittim...
beni ailemden uzak tutturmaya çalışıyolar.. bende annemi babami atamam deyince 5 surat karış...
gerçekten böle şeyden memnun dgilim... evlat ayrım yapmamali...

Kayserinin değilde o ailenin geleneğidir gibi geldi bana. Gelin rahat etsin diye kaynana torunla yatarmış puffff. Kuxuk görümcenin elini öpünce rahatlıktan dört köşe oluyordur gelin

Kayseriliyim eşimde oyle alakası bile yok onlar neresinden bilmiyorum ama.

Kayseriliyim hiç böylesi saçmalıklar duymadım

Kayseriyi bilmem ama benim amcamın karısı oğlunu evlendirdiği gün gelin hanıma eve girmeden önce eline el süpürgesi verdi " bizim orada adettendir gelin eve girmeden önce kapının önü supurtulur" dedi ( böyle bi adetimiz varmış bende ilk defa duydum ne tuhaf) gelin hanimda süpürgenin üstünden geçti " bizim ordada yeni geline 3 gün iş yaptırılmaz" diye vala helal olsun dedim :) ben olsam bende böyle yapardım :) yani kısaca borusu ötenin adetleri geçer kapiş

Boyle birsey var midir hic duymadim ama varsa hizlaaa uzaklassin kabuss gibi

Yakin arkadasim kayserili ile evli. Hic boyle seyler olmadi. Bence bunun kaba olacak ama neyse kaba olmasin. Kendini gelistirmislikle ilgisi var. Kayseri ile ilgisi yok.

Gesi bağları türküsünü bunların soylarından biri yazdırmış Niğde li geline demek ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…