- Konu Sahibi chamallows
-
evet bunuda soylemisler dugunde dugulan takilari takip kapi kapi gezerlermis falanSallıyorlar ben Kayseriliyim böyle saçma şeyler asla yok. Sadece gelin gezmesi yapılır Kayseri gösterişi sever
Distopya daha doğru bir tabir olur.Ütopya gibi.
bir akrabalari soylemis bizim adetlerimiz boyle falan diye bir ortamda kimsede yok oyle bir adet dememis arkadasimda gecen bayram burdaydim ama kimse gorumcesinin elini opmuyordu adetleriniz sadece disardan gelenlere sanirim demis
Öyle birşey yok ya kızı korkmaya çalışıyorlarGelenek diye kiza istediklerini yapacaklar vay be !
Kapı kapı filan değil. Mesela damadın teyzesi güzel ikramlar yapar bir sürü hazırlık yapar gelini davet eder bunu herkes yapıyor zaten abartmanın alemi yok . Damat Kayseri’nin yerlisi mievet bunuda soylemisler dugunde dugulan takilari takip kapi kapi gezerlermis falan
nişanli degiller henuz kiz kayseride okuyor erkek arkadasida orali ggecen bayram ziyaret niyeniyetine tanismislar iste hemen ayak ustu bunlari anlatmislare nişanlısı ile konuşmamış mı bunları hiç
evet yerlisiymis kapi kapi derken ondan bahsediyorlar sanirimKapı kapı filan değil. Mesela damadın teyzesi güzel ikramlar yapar bir sürü hazırlık yapar gelini davet eder bunu herkes yapıyor zaten abartmanın alemi yok . Damat Kayseri’nin yerlisi mi
Anam o neymiş gızmerhaba herkese bir arkadaşım kayserili erkek arkadasiyla evlenmek uzereler ve ailesinde tuhaf geleneklerin oldugundan bahsediyor mesela bayramlarda kendinden 4 yas kucuk gorumcesininde elini öpmeliymiş gelin varsa gorumce hic bir ise elini surmezmis
cocuk olunca cocuga kaynana bakarmis cocuk kaynanayla yatarmis gelin rahat etsin diye tarzi seyler icinizde kayserili olan ve arkadasima geleneklerden bahsedebilecek birileri varmidir acaba
zaten kafasi karisik ama acaba beni denemek icin uydurdularmi falan diye dusunmus ama soyleyen oyle dalga gececek bi kadin degildi sanki diyoValla o kızda azıcık akıl varsa, arkasına bakmadan kaçsın. Aksi takdirde hem hizmetçi hem de damızlık olarak kullanılır.
Bunlar eskidenmis yahu şimdi böyle şeyler yok merak etmeyinmerhaba herkese bir arkadaşım kayserili erkek arkadasiyla evlenmek uzereler ve ailesinde tuhaf geleneklerin oldugundan bahsediyor mesela bayramlarda kendinden 4 yas kucuk gorumcesininde elini öpmeliymiş gelin varsa gorumce hic bir ise elini surmezmis
cocuk olunca cocuga kaynana bakarmis cocuk kaynanayla yatarmis gelin rahat etsin diye tarzi seyler icinizde kayserili olan ve arkadasima geleneklerden bahsedebilecek birileri varmidir acaba
mesela hangi kesimlerde deger verilmezAnam o neymiş gızbende Kayseriliyim ve kayseri geliniyim de öyle şeyler hiç duymadım
Ama bazı kesimlerde geline çokta değer verilmiyor denilebilir yani
Bende görümce olacağim yakında ama o görümcelerin vicdanına kalmış bişe gelinimiz olunca elimi hiç bir şeye vurmayacak değilim hatta çoğu zaman onun elini hiç bir şeye vurdurmam yapmak zorunda mı ?
Kücük Görümce elini öpmek ne ya ?
Arkadaşınızdan beklenti çok olur yanlız yaptıkça daha fazlası beklenir
Burda önemli olan eşinin tutumu olacaktır
Hayırda taksalar ne olur onu anlamadım ne güzel işte altın para yani. Millet burada yırtıyor kendini bilezik bile takmadılar diye . Kimi bulamaz kimi bilemez hesabı valla . Ayrıca insanlar gelin için ne yiyecekler hazırlıyor neler yapıyor masalar donatıyorlar emek veriyorlar . Davete gitse ne olacak gayet güzel oluyor insanları tanıma imkanı oluyor . Geline değer verilir ki yapılır öyle değil mievet yerlisiymis kapi kapi derken ondan bahsediyorlar sanirim
aslinda ben kendimde kayseri geliniyim geliniyim ama gelenekleri bilmem bana bunlari soyleyince sor bakalim sana dugunde adetleri olan fisekligide takacaklarmiymis dedim erkek arkadasina sormus oyle bi adet yok oneymis demis hemen :)))
Kapı kapı filan değil. Mesela damadın teyzesi güzel ikramlar yapar bir sürü hazırlık yapar gelini davet eder bunu herkes yapıyor zaten abartmanın alemi yok . Damat Kayseri’nin yerlisi mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?