kayseri gelini olmak

bizde yok desin
Adet mi kaldı artık doğru düzgün kacıncı yüzyıldayız

bir akrabalari soylemis bizim adetlerimiz boyle falan diye bir ortamda kimsede yok oyle bir adet dememis arkadasimda gecen bayram burdaydim ama kimse gorumcesinin elini opmuyordu adetleriniz sadece disardan gelenlere sanirim demis

e nişanlısı ile konuşmamış mı bunları hiç

Gelenek bu ayet mi? Biz eşimle tüm geleneklere aykırı yaşamayı ilke edindik. Mantıksızsa yapmıyoruz. Herkes yapıyor diye yapmıyoruz. Kendimizi de böyle kabul ettirdik. Etliye baskı varken bana kimse bişey diyemiyor

evet bunuda soylemisler dugunde dugulan takilari takip kapi kapi gezerlermis falan
Kapı kapı filan değil. Mesela damadın teyzesi güzel ikramlar yapar bir sürü hazırlık yapar gelini davet eder bunu herkes yapıyor zaten abartmanın alemi yok . Damat Kayseri’nin yerlisi mi

Valla o kızda azıcık akıl varsa, arkasına bakmadan kaçsın. Aksi takdirde hem hizmetçi hem de damızlık olarak kullanılır.

Komşum Kayseri gelini hiç böyle bir şey anlatmadı.
Gerçi meslek sahibi çalışan bir kadın,eşi de eğitimli aileden aileye değişiyor olabilir.

Kapı kapı filan değil. Mesela damadın teyzesi güzel ikramlar yapar bir sürü hazırlık yapar gelini davet eder bunu herkes yapıyor zaten abartmanın alemi yok . Damat Kayseri’nin yerlisi mi
evet yerlisiymis kapi kapi derken ondan bahsediyorlar sanirim
aslinda ben kendimde kayseri geliniyim geliniyim ama gelenekleri bilmem bana bunlari soyleyince sor bakalim sana dugunde adetleri olan fisekligide takacaklarmiymis dedim erkek arkadasina sormus oyle bi adet yok oneymis demis hemen :)))

Anam o neymiş gız bende Kayseriliyim ve kayseri geliniyim de öyle şeyler hiç duymadım
Ama bazı kesimlerde geline çokta değer verilmiyor denilebilir yani
Bende görümce olacağim yakında ama o görümcelerin vicdanına kalmış bişe gelinimiz olunca elimi hiç bir şeye vurmayacak değilim hatta çoğu zaman onun elini hiç bir şeye vurdurmam yapmak zorunda mı ?
Kücük Görümce elini öpmek ne ya ?

Arkadaşınızdan beklenti çok olur yanlız yaptıkça daha fazlası beklenir
Burda önemli olan eşinin tutumu olacaktır

Valla o kızda azıcık akıl varsa, arkasına bakmadan kaçsın. Aksi takdirde hem hizmetçi hem de damızlık olarak kullanılır.
zaten kafasi karisik ama acaba beni denemek icin uydurdularmi falan diye dusunmus ama soyleyen oyle dalga gececek bi kadin degildi sanki diyo

Bunlar eskidenmis yahu şimdi böyle şeyler yok merak etmeyin

mesela hangi kesimlerde deger verilmez

Hayırda taksalar ne olur onu anlamadım ne güzel işte altın para yani. Millet burada yırtıyor kendini bilezik bile takmadılar diye . Kimi bulamaz kimi bilemez hesabı valla . Ayrıca insanlar gelin için ne yiyecekler hazırlıyor neler yapıyor masalar donatıyorlar emek veriyorlar . Davete gitse ne olacak gayet güzel oluyor insanları tanıma imkanı oluyor . Geline değer verilir ki yapılır öyle değil mi

Ben bunu çok bekledim ama davet eden olmadı bence davet edilmek iyi bişey en azından aile büyüklerinin hazırlığı özenmesi
Sanki ağaç kovugundan çıkıyoruz, aileyle 1 kez görüşmek güzel bir şey değilmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…