Kayseri///38

nişan öncesi gelin kıza kıyafetler alınır DÜZEN denir buna

nişan için kuru pasta ve meyve suyu verilir tabi bu kişiye ve bütçeye göre değişir..

gelin kız hazırlanır damat yanına gelir çiçeği verir kolkola kalabalığın içine gelirler erkek tarafından biri takıları takar resimler çekilir isteyen oynar

takı işi bitince pastalr meyve suları dağılır ardından da şeker ve kolonya tutulur

şimdi adetlere fazla değinmedim çünkü ilçeden ilçeye köyden köye değşiyor mesela bazı kırsal yerlerde nişanda kaynana gelin kızı için yaptığı çeyizi sergiler ama bu bizim ilçede yoktur

slm hemserılerım nassınız bakım...bend gayserılıyım ama malesef kı nevsehırdeyım ama esımle aılelerımız hep orda ...gıdıp gelıyoz ama ben memleketımı coook sevıyorum ve ozluyorum ya...gayserı gıbısı yooookkkk...

merhabalarrrr!!bizde kayseriliyz ama ben doğma büyüme yalovalıyım yazdan yaza develiye geliyorz ananemler şimdi bahçeliewler mah.de oturuyo,babamın tarafı da kale köylü belki tanıdık çıkar:KK70::KK66:

bende anne tarafından kayseriliyim kayserili develi:KK8:
güzel yerdir özellikle yemekleri güzeldir mantısının tadı paha biçilemezz :KK56:

erdogandoganda ındırım varmış kızlarrr. esarplarda guzel fıyatlar varmıs haberınız olsun

eski türk filminde diyolarya övünmek gibi olmasında kayseriliyizz hahahaha :KK9:
sweedy canım sen neresindensin ?

ohooo biz gelmeye kimse kalmamış burda :KK50:

bende kayserilim balıkesirde yaşıyorum her yaz kayserideyim annemler orda hürriyet tarafında sema yazar anadolu lisesinin yanında oralarda kimse var mı acep:KK53:

bende kayseriliyim evlendim istanbula geldim 1 sene 7 ay oluyo.

nisan ayında kayseriye annemlere gittim 1 ay kaldım orda geleli 15 gün oluyor ama ben kayseriyi özledim::KK43:(

merhaba herkese,nasılsınız kızlar.sayfamızı yalnız bırakmayalım
kayserili olmak neymiş görsünler dimi ama :KK34:

merhaba kızlar;
ben doğma büyüme İstanbulluydum 6 ay öncesine kadar. Evlendikten sonra 1,5 sene İstanbul'da oturduk. 6 aydır da eşimin memleketi olan Kayseri'de yaşıyoruz. Ara sıra özlemiyor değilim hani İstanbul'u, 27 seneden sonra yeni bir şehre alışmak kolay olmadı.

Ama 6 ayda alıştım buraya, seviyorum.. Ben de artık Kayserili oldum anlayacağınız..Beni de alın aranıza :KK64:

merhaba kızlar;
ben doğma büyüme İstanbulluydum 6 ay öncesine kadar. Evlendikten sonra 1,5 sene İstanbul'da oturduk. 6 aydır da eşimin memleketi olan Kayseri'de yaşıyoruz. Ara sıra özlemiyor değilim hani İstanbul'u, 27 seneden sonra yeni bir şehre alışmak kolay olmadı.

Ama 6 ayda alıştım buraya, seviyorum.. Ben de artık Kayserili oldum anlayacağınız..Beni de alın aranıza :KK64:

ikimizin durumu nasılda ters tam zıttı yani.ben de doğma büyme kayseriliyim ama evlenince istanbula geldim 27 seneyi kayseri de geçirdim.keşke sen benim yerimde olsan istanbul da;ben de senin yerinde olsam kayseride.biz en iyisi sen le yer değiştirelim ne dersin:KK34::KK34:

merhaba kızlar;

hoşgeldin canım :)
ne demek aranıza alın herzaman bekleriz istediğin zaman yaz

X