- 25 Aralık 2020
- 5.160
- 18.977
- 198
- 41
Bence çok haklısınızKızlar düğünden iki hafta önce farklı bı şehire ev sermeye gidicez anne babalarla. Biz evi serip döndükten sonra büyük kaynım gidip nişanlımın yanında kalacakmış biraz. Bana mı abes geldi durum? Evi sermişim, iki hafta sonra düğün olacak, kaynım gidip benden önce sırf gezmek için evde kalacak.
Kendi ailenizle empati kurun.Sizin kardeşiniz ya da ailenozden birisi kalacak olsaydı bu kadar dert eder miydiniz yoksa sıkıntı yok kalsınlar nolucakki mi derdiniz?Kızlar düğünden iki hafta önce farklı bı şehire ev sermeye gidicez anne babalarla. Biz evi serip döndükten sonra büyük kaynım gidip nişanlımın yanında kalacakmış biraz. Bana mı abes geldi durum? Evi sermişim, iki hafta sonra düğün olacak, kaynım gidip benden önce sırf gezmek için evde kalacak.
Of gerçekten baydınız. Bizde çeyiz serilen evde zorunlu haller dısında keyfi kalınması hoş karşılanmaz bu kadar basit. Her yaptigini yapmam ile ne alakasi var ? Benim kayinailemde bu şekilde diyorum kendi kayinvalidemde müsade etmez diyorum anlamiyosunuz sanirim?şeyi merak ettim mesela
ananeniz babaneniz de tek taş pırlanta mı takıyor?
onlara da evlilik teklifi organizasyonu yapıldı mı ya da salonda ilk dans müzikleri yerli miydi yabancı mı?
balayında yurtdışı mı tercih etmişlerdi?
ananenizin babaannenizin her yaptığını yapıyor musunuz? her onaylamadıklarına da karşı mısınız?
ben sizi ilk defa alıntıladım ne zaman baydım?Of gerçekten baydınız. Bizde çeyiz serilen evde zorunlu haller dısında keyfi kalınması hoş karşılanmaz bu kadar basit. Her yaptigini yapmam ile ne alakasi var ? Benim kayinailemde bu şekilde diyorum kendi kayinvalidemde müsade etmez diyorum anlamiyosunuz sanirim?
Bu yeni gelin tribi şimdiki gencler şöyle böyle durumu değil bizden üst nesillerde de bu düsünce var demek istiyorum üst nesili örnek vererek.
Bu onay vermek onay vermemek durumuda değil bizde uzak mesafe olur, maddi durumlar olur bunlar zaruriyettir ağirlanir yeni evdede kendi evlerimizdede, kimse bavulunu toplayıp ceyiz serilmiş evde 2 hafta keyif çatmazya gitmez. Ev sahiplerinden gelin/damattan müsadede istenir. Bu kadar basit sizin büyükleriniz cevreniz normal karsilayabilir bizim normalimizde bu.
Yüzügünden müzigine ev düzeninden balayi yerine kadar çiftleri ilgilendiren şeylere kimse burnunu sokmaz.
Bu konuda bir sürü yorumum var okuduğunuzu düşünerek dedim çünkü bir çok kez belirttim. Burada "yeni gelin tribi"ne atıfta bulunulduğu için "eski nesil"den örnek verdim. Tutup büyüklerinizin her dediğini yapiyo musunuz denecek bir durum degil. Konu sahibinin actıgı konu içerigi bu başka bir konu olsa baska bir seyden örnekleme yapabilirdim.ben sizi ilk defa alıntıladım ne zaman baydım?
benim ailemde de normali bu ama ben ailemin normallerine göre değil kendi normallerime göre yaşıyorum. o yüzden ananem böyle babanem böyle diye örnek vermenizi garipsedim soruyu da bu yüzden sordum.
misal mutlak bakire olarak ortalama 15-20 yaşında evlenmek de normali onlar için, benim için o da değil...bunun gibi.
Anneannız ve babanneniz KK yı kullanıyormu diye sormayı atlamışsınız?!şeyi merak ettim mesela
ananeniz babaneniz de tek taş pırlanta mı takıyor?
onlara da evlilik teklifi organizasyonu yapıldı mı ya da salonda ilk dans müzikleri yerli miydi yabancı mı?
balayında yurtdışı mı tercih etmişlerdi?
ananenizin babaannenizin her yaptığını yapıyor musunuz? her onaylamadıklarına da karşı mısınız?
Nerdeyse 20 senedir evliyim kaynım benim için elin adamı bile değil, elin adamına yine bir saygı duyarsın insanlık adına selam verirsin. Onu bile beceremedi benim kaynım, değil evime gelmek önünden geçemez o yüzden. Kaldiki gelip kalacak. OlduBen istemem. Özel eşyalarımı, çamaşırlarımı götürüp yerleştireceğim. Elin adamını istemem yani bu kadar basit, herkes ne kadar da meraklıymış. Kaynınız elin adamı mı diyecekler olacaktır, evet elin adamı. Arada kardeşlik bağı kurulması için zaman gerekir, muhabbet gerekir. Açıp çekmecelerinize bakacak hali yok diyenlere de hayret, kime neden bu kadar güveniyorsunuz?
Hadi diyelim kapımızı kilitledik, salonda takılıyor. Yani yine de esas soru şu: Ne gerek var?
Erkeklerin ne kadar az bir kısmının tuvaletten çıktıktan el yıkadığını biliyor musunuz? Ayağını sehpaya uzatmak, eliyle kulak karıştırmak ve elini yıkamamak, salonda kırlente başını koyarak uyumak gibi her türlü iğrençliği de yapıyorlar maalesef. Sizin kaynınız öyle yapacak diye söylemiyorum, belki çok temiz biridir. Ama bir erkeğin biz yokken evimizde kalmasını istememek için haklı sebeplerimiz var yani.
Kaynı evsiz yurtsuzmu kalmış?Bu ülkenin bir kısmı evsiz yurtsuz kaldı. Böyle bir ortamda Kaynım gelecek şikayeti, kusura bakmayın ama bana göre bilincin alt seviyelerde olmasıdır.
Senin tuzun kuru dersen, deme onu. Bende de Görümcem ve eşi kalmışlardı. Ne oldu peki? Hiç. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Artık bakış açınızı değiştirin biraz.
İçinize sinmeyen bir durumsa tabi ki de tepki verin..Ayrıca bende istemezdim..Kalan kişiler erkek..Tepki vermeyenler erkekle evde yaşamanın ne olduğunu bılmıyorlar sanırım..Özel bir durum söz konusu çeyiz serme özeldir yani örf ve adetimizde (bizim) O banyolar özene bözene temizlenir yerleştirilir...Kızlar düğünden iki hafta önce farklı bı şehire ev sermeye gidicez anne babalarla. Biz evi serip döndükten sonra büyük kaynım gidip nişanlımın yanında kalacakmış biraz. Bana mı abes geldi durum? Evi sermişim, iki hafta sonra düğün olacak, kaynım gidip benden önce sırf gezmek için evde kalacak.
Konu sahibinin kaynı eve bakmaya gezmeye geliyomuş 2 hafta keyfi yasamaya yani hemde müsade istemeden. Yersiz yurtsuz değil ki. Sizin görümceniz ve eşi günlerce keyfi olarak mi kaldilar yoksa farklı sehir durumunda mesafeden dolayı falan mı ? Keyfi durum olmasa konu sahibide anlayış gösterirdi benceBu ülkenin bir kısmı evsiz yurtsuz kaldı. Böyle bir ortamda Kaynım gelecek şikayeti, kusura bakmayın ama bana göre bilincin alt seviyelerde olmasıdır.
Senin tuzun kuru dersen, deme onu. Bende de Görümcem ve eşi kalmışlardı. Ne oldu peki? Hiç. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Artık bakış açınızı değiştirin biraz.
Konu sahibi iki hafta bu adam sabahtan akşama kadar neden evin içine s.csin siz milletin görüşlerini bosverin . Hayatta açık olmak iyidir. Düşüncesiz insanlara karşı çok kibar olmak sadece sizi yer bitirirMaalesef. Kendi evini kayınvalidem çöplük olarak tanımlıyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?