Kaynımı Evimizde İstemiyorum...

Zorla kabul etmedi. Boşanalım dediğinde boşanalım dedim ben zaten. Babamın mesaj attığın gün ne düşündü bilmiyorum. Sakin bir şekilde 'Terapisti ayarla gidelim, denememiş olmayalım' dedi.

Terapistten sonra boşanma karar netleşir elbette.

yemek yapma o geldiğinde boş boş otur hem şikayet edip hem de herşeyi 4x4 lük yaparsan ne anlamı var şikayet etmenin?

Ben evimin düzeni dahilinde gereken her şeyi yaptım. O ilk misafirimiz olduğunda da rahat etmesi için de elimden geleni yaptım. Şikayetim bazı saygısız davranışlardı ve çözülmeyince sonrası Kaynımı artık istemiyorum'a dönüştü. Çabam hiç 4x4 lük olmak değildi.

Aman kırmayayım olayını üç yıldır yapıyordum evet. Ama eşimle huzurum kaçıyordu. Bu konuda yanlış yapmışım evet. Şuan yaptıklarımı keşke en başında yapabilseymişim.

Çok haklısınız. Tüm cevaplarımda söylüyorum. Keşke ama keşke rahatsız olduğum ilk an abi ile konuşsaydım. O zamanlar benim misyonum değilmiş gibi geliyordu. Aslında hala herkes kendi ailesi ile ilgili problemi kendi çözmeli diye düşünüyorum. Ama ben müdahale etseydim bu kadar uzamayacaktı belki de.

Bu ısrarın sebebi ne ben onu anlamadım. Abim olsa zırt pırt gelse başta ben istemem zaten. İnsanın evinde sele serpe uzanası gelir, duştan çıkınca bornozla oturası gelir ne alaka yani sürekli yatılı kalmak?? Ben boşanırdım direkt. Terapilik bir durum yok eşinizin yapısı bu bence.

Terapist eve gelen abiye ne yapabilir?
Bilmiyorum. Göreceğiz. Hiç tecrübe etmedim. Ameliyat sonrası psikiyatriye gitmiştim. Derhal eşinle terapi al dedi doktorum. Evliliğinizde hiç kendinize özel alan yaratmamışsınız, ev arkadaşları gibi yaşıyorsunuz olmaz böyle demişti. Biraz buna güveniyorum aslında.

Teşekkür ederim.
Zaman zaman bende düşündüm bunları. Ama son kez son çare olarak denemek istiyorum.

Bu kadar ciddi soruna sebep olan abinin de yüzsüzlüğü! Ayri eve çıksın ablası, eşiniz kiraya falan destek olsun yetişkin adama "bakmak" ne demek?

Bence bırakın bu aileyi hazır çocuğunuz da yok, sağlığınız daha önemli.

:)

Çoook haklısınız. Bunları çok düşündüm.

Öncelikle çok geçmiş olsun, gerçekten zor süreçler atlatmışsınız, umarım en kısa zamanda tamamen sağlığınıza kavuşursunuz. Eşinizin aile terapisine değil, bireysel terapiye ihtiyacı var. Abisinin hayatınızdaki yeriyle ilgili ısrarcılığının arka planında kendi psikolojik sorunları mevcut. Sadece anlattıklarınızdan yola çıkarak terapiye rağmen değişebilme ihtimalini düşük görüyorum, çünkü psikolojik sorunların da ötesinde ataerkil toplumda yetişmenin verdiği bi karakter yapısı da var, ama maddi açıdan zorlanmayacaksa deneyebilir. Bu arada size önerim, cinsiyetinden ve yaşından bağımsız olarak terapistin iletişim becerisi ve kuracağı güven ilişkisi (terapötik ittifak), terapist seçiminizde belirleyici kriterlerler olmalı. Bunu aynı mesleği icra eden ve bahsettiğiniz tarzda meslektaşlarımı da tanıyan biri olarak söylüyorum. Yalnızca olgun ve yaşını almış bir erkeğin eşiniz üzerinde etkili olacağını düşünmeniz bile bence bazı sorunlu bakış açılarına ışık tutuyor. İnşallah her şey dilediğiniz gibi olur, sevgiler.

Terapi belki bakış açımızı değiştirir. Olması gereken evlilik modelini gösterir belki.
Önceden bende çok diyordum direkt boşarım diye. Yaşarken pek yapamadım.

Bence böyle bir maddi desteğe ihtiyacı yok. Aslında biz ev aldık ve taşınmadan önce eşim de bende abiye dedik ki abi bak bu evi sen tut hemen. Ama o ara bizi takmadı pek. O zamanlar karşı tarafta başka bir iş yapıyordu ve tekrar bu taraflarda çalışacağını düşünmedi sanırım. Ya da işine gelmedi. Hatta biz taşındıktan sonra siz bana öyle bir şey teklif etmediniz dedi.
Ayrıca bu abi bakıldığını düşünmüyor zaten sorun orda. Kardeşimin evine geliyorum, gidiyorum diye bakıyor olaya bence.

Bnce tek çözüm abiyi evlendirmek

Abim evimizde kalacak diye yillarca kavga eden birine terapist ne yapsin bilemedim. Bu boşa para ve zaman kaybi gibi geldi bana. Boşanip minik bir tatile gitseniz daha faydali olurdu belki. Umarim yaniliyorumdur.
Abiyi evlendirmek de çözüm

Görümceniz baksın o zaman abisine. Bu kocanın erkek kardeşleri evliliklere neden kabus gibi çöküyor. İnsan hiç mi demez ben bunları rahatsız ediyorum diye.

Anlatsana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…