Kaynımdan bıktım

Ay benim kaynimda da bu potansiyel var. Ben az goruyorum neyse ki. Gordugumde de gicik davranmaya karar verdim artik. En son bir aile sofrasinda aklinca benim uzerime oynadi. Daha onceki milyon kez sacmalamalarini alttan almistim ama bu sefer bildiginiz goz devirdim. Farketti. Artik yapmaz diye umut ediyorum. Oglumu ondan nasil korucam cok emin degilim ama. Belki ben gicik olursam cok bulasmaz

Her aradığında açmayın ve sert bir biçimde konuşun ne utanmaz kalın derili maşallah

Mesefa koyun. Her gün arıyorsa açmayın. Haftada bı iki açın. Bazı insanlara sert çıkmayınca anlamazdan gelir. Tabiri caizse salağa yatar. Arsizliga vurur.

Bende de var bu numuneden bir tane yanında görümce ve kv de hediye
Neden yemiyor neden yürümüyor neden bakmıyor saçını neden kestiniz, uzun daha güzel öyle kalsın. Benim bebeğim 18 aylık iken yürüdü yürüyene kadar bıktırdılar, şimdi 20 aylık oldu. Bu sefer de konuşmuyor mu sorusuna level atladık İlgilenmeleri güzel hoş da her çocuğun gelişimi kendine özeldir bunu bilmiyorlar o sıkıntı işte

Amca nornal değil.
Sizi taciz etmesini engelleyin.
O istiyor diye bebeğinize by by dedirtmeyin.
Kurmalı oyuncak muamelesi yaptırmayın bebeğinize.
Bu tip baskılar, ardarda verilen anlamsız yönergeler, gelişimini zorlayan hareket tekrarları çocukları olumsuz etkiler.
Çocuğunuz büyüdükçe, konuşmaya başlayınca bu adam direkt onunla muhatap olmak isteyecek, o zaman ne yapacaksınız?
Eşiniz abisiyle kesin bir dille konuşsun olmuyorsa siz küçük çaplı bir cinnet geçirin ve bu adamın hayatınıza bu kadar dahil olmasına izin vermeyin.
Not: Erken çocukluk uzmanıyım.

Eşimi arıyor hep. Beni aramıyor. 3-5 kez denedi açmadım. Hatta eşime de dedim bu kadar aramasın diye. Önceden günde 2-3 kere arardı. Şimdi bire indi. 45 yaşında kendisi. Evleceğini sanmam. Canı isterse çalışır, isterse boş boş yatar ama kimseyi beğenmez.

Peki size bir şey sorsam. Ben de gün içinde ara ağzın nerde, hani burnun diye soruyorum. Önceden hemen gösterirdi ama bazen duymamazlıltan geliyor. Üstüne çok düşmemek mi lazım. Daha 14 aylık ama lamba Halı duvar onları da gösteriyor sorunca. Biz de ara ara soruyoruz gün içinde. Sormamak mı lazım çok sık.sorunuza da cevap vereyim. Senede 20 gün görüyor. Onda da aman ağladı, aman sesi çok çıktı diye fazla vakit geçirmez. Onun amcalığı telefonda. Bazen gösteriş için arıyor diyorum

İşte bizde de aynı aşamalar olacak. Biliyorum bn. Eşimi uyardım tekrar. Bundan sonra iki günde bir arasın dedim. BEnim zıpır da 18 ayı bulacak sanırım. Ben o kadar zaman çekemem bunun sesini

Çok afedersiniz ama bu çocuğu amcası mı doğurdu ki bu kadar sık boğaz ediyor. Çocuk sizin mesafeyi koyun.

Öyle sorunlu biri ki. Araba beğenir eşimi arar bana borç versen de alsak. Bir şey beğenir yine biz. Kendisi elinde olsa bir günde 10000 tl harcar. Eğer biz para yollamazsak annesini babasını üzer. Biz Yollamadık hiç çok şükür ama çok bunaltıyordu. Şimdi onlar bitti bunlar başladı. Bunlar bitecek başka şeyler çıkacak. Sürekli bugün ne isteyecek diyorum. Oyuncak dükkanına giren çocuk gibi

Arsız her yerde ve her durumda arsız. Ben çok laf soktum, bozdum. Yok anlamıyor bu karakterdeki insanlar

Aylagin teki o zaman. Canı sıkıldıkca size sariyor. Esin cocugun yaninda telefonla gorusmuyoruz zararli desin gecsin. Esin de yeri geldiginde acmasin bence olmadik zamanlarda ozellikle.

Aylagin teki o zaman. Canı sıkıldıkca size sariyor. Esin cocugun yaninda telefonla gorusmuyoruz zararli desin gecsin. Esin de yeri geldiginde acmasin bence olmadik zamanlarda ozellikle.
O safım da hayır diyemiyor çok az görüyorlar diye. Hiç tv tablet izletmedik.telefonu da sadece görüntülü konuşmada görüyor. Başka yerlerde açık tv görünce bakmıyor bile ama görüntülü konuşma olayı yüzünden boşta telefon bulunca Ekranı açmamız için ağlıyor hemen. Hep onlar yüzünden.

Sürekli sormak yerine bu gibi kavramları oyun, şarkı, resimli kitap/flash kartlar vb yollarla tekrarlamak daha doğru olur.
Ceviz Adam şarkısı mesela.
Oyuncak bebeği kullanarak; 'bebeğin gözü nerde?'
Sonra bizim gözümüz nerde? Şeklinde oyunla...
Elim kulağımda, elim başımda, elim karnımda oyunuyla (melodili bir tonlamayla)
Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.

Iste bu yuzden dedim. Bu yasta telefona alistirmayin hem de radyasyon almasin bos yere. En azindan kayniniza bu bahaneyi sunabilirsiniz. Boyle bir karar aldik onun sagligi icin telefonla goruntulu konusturmuyoruz gibisinden. Aklima da baska care gelmedi.

Mübarek kayın değil şu mahallede meraklı dedikoducu kadınlar olur ya onlara benziyor herşeyi burnuna sokmuş. Yürümüyorsa yürümüyor sanane be adam deseydin. Çatlak sanki

Bence sorun sizin şımartmanızda. Sabah 8, akşam 10 niye hazırda bekliyorsunuz? Hiç işiniz yok mu günde 2 kez görüntülü görüşüyorsunuz? Hiçbir şey demese bile insan sıkılır bundan. Kendi anne babamla bile öyle görüşmüyorum vıcık vıcık olursanız müdahale edilince de ses çıkaramazsınız. Atın meşgule, işim var deyin, misafir var deyin konuşmayın. Baktınız saçma sapan sorulara başladı, kıyas yapıyor siz de laf sokun 'senin yaşındakiler de çalışıyor ama sen boş boş geziyorsun herkes bir mi' diye. Böyle gereksiz bir tipi çekmeye değmez.

Şunu da ekleyeyim 8 aylık çocuğu habire ekrana maruz bırakmayın. Şimdi önünü almazsanız yarın büyüyünce de yüzüne demekten çekinmez. Koruyamazsınız.

Ay bu ne be?
Ben olsam simdiye kadar kirk kere kavga edip engellemiştim. Konu baskasinin cocugu olunca herkes ne kadar cok biliyor masallah.
Konunun basini okurken takmayin benim kv de oğlum 2 haftalikken neden boynunu tutmuyor diyordu diyecektim ama sizinki iyice abartmis.
Her cocugun gelisimi farkli. Benim oglum da 14 aylikken tam anlami ile yurumeye basladi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…