• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynımdan bıktım

Hanımlar iyi günler. Konu kardeşimin konusu. Gereğini de açıklandık.

Kadınlar Kulübünün güzel hanımları. Kendi üyeliğim vardı ancak eşim telefonumda gördüğü için oradan açamıyorum konuyu. üyelik adımı biliyor. Kardeşimden rica ettim çünkü anlatmazsam boğulacağım artık. Benim 1 görümcem 2 kaynım var. Birisi evli birisi bekar. Eşimin ailesinden sadece kaynımla sorun yaşıyorum.

14 aylık bebeğim var. Ellerinden tutunca yürüyor. Kendisi doğrulup koltuklara vs tutunup yürüyor ama bağımsız yürümüyor henüz. Zihinsel gelişimi oldukça iyi. Mesela ayağını, göbeğini, kulağını, şapkasını, çorabını, topunu vs sorunca gösterir. Ver deyince verir. 3-4 tane hayvanın sesini çıkarır, mesela köpek görünce ya da köpek deyince havlar. Daha bir Sürü şey yapıyor. Ama yürümemesi benim kaynıma dert oldu.

günde 1 kere bazen 2 kere görüntülü arar. Mutlaka arar ama. Haftada 8-10 ü geçer. Bazen canım sıkıldı diye saat 10 da sabah 8 de falan aradığı oluyor. Uyandırın göreyim bile dediği oldu da asla izin vermedim. Hatta yanında arkadaşı varsa ona göstermek için bile arar. Bıktım artık. Her aramasında da yürümüyor mu? Ne zaman yürüyecek? Neden yürüyemiyor? Siz beceremiyor musunuz yoksa? Yeterli mi beslenmiyor.... hep böyle sinir bozucu sorular. Önce aylarca saçını kesin diye aradı. Neymiş, ilk saç çok durmazmış.Halbuki doktorlar ilk 6 ay kesmeyin zaten dökülecek der. Saçını kendi istediğimiz zamanda kestik. Bu sefer bşr daha kesmeyin ensesine kadar uzasın.. ama haftada 6-7 kere aynı muhabbet.
Bebeğim 8 aylıkken tam olarak oturdu. O zamana kadar ne zaman oturacak diye haftada 6-7 kere sordu. Şimdi de bu yürüme muhabbeti. Ama her gün soruyor ve bıktım artık. Kendisi çocuk büyütmemiş ama 30 çovuk büyütmüş gibi nasihat eder. Yemek yapmayı bilmez ama yapan kişiye uzun uzun nasihat verir. Eşim mangal yakar, beğenmez, güya kendi tarif eder sonra da ben yaktım der. Eşim yalanını yüzüne vurunca küser. Böyle cins biri işte.

Yemek yediriyorum mesela. Aradı diyelim, mama sandalyesinden indirin yürütmeye çalışın görecem, yere oturtun nasıl oturuyor görecem. Bu istekleri beni deli ediyordu artık. Bay bay yap diyor. 5 kere diyor bir arama içinde. Çocuk 4 kere yapsın 1 kere yapmasın hemen aaa neden yapmadı, x söyle çabuk bay bay yapsın.... hep böyle emirler yağıyor eşime. Bunlar olurken eşim sık sık uyarıyor, 10 isteğinden 9 unu yapmıyor ama bana yetmiyor artık. Laftan anlamaması beni delirtiyor. Yaptığı onca şey umrunda değil sadece yürümemesine takmış durumda. Şimdi bayrama yanlarına gideceğiz ve ben Orada kesin kavga edeceğim artık. Eşime de dedim orda da aynısı olursa evi terk edip dönerim dedim. Görümcem bile 3 çocuk büyütmüş ama bana bir kere şöyle yap demedi. Ben bu adamın sesini nasıl keseceğim? Her aramasında sinirden kaşınmaya başlıyorum artık.Diğer odaya geçiyorum ama duyuyorum seslerini.
Ay benim kaynimda da bu potansiyel var. Ben az goruyorum neyse ki. Gordugumde de gicik davranmaya karar verdim artik. En son bir aile sofrasinda aklinca benim uzerime oynadi. Daha onceki milyon kez sacmalamalarini alttan almistim ama bu sefer bildiginiz goz devirdim. Farketti. Artik yapmaz diye umut ediyorum. Oglumu ondan nasil korucam cok emin degilim ama. Belki ben gicik olursam cok bulasmaz 😅

Her aradığında açmayın ve sert bir biçimde konuşun ne utanmaz kalın derili maşallah

Kadınlar Kulübünün güzel hanımları. Kendi üyeliğim vardı ancak eşim telefonumda gördüğü için oradan açamıyorum konuyu. üyelik adımı biliyor. Kardeşimden rica ettim çünkü anlatmazsam boğulacağım artık. Benim 1 görümcem 2 kaynım var. Birisi evli birisi bekar. Eşimin ailesinden sadece kaynımla sorun yaşıyorum.

14 aylık bebeğim var. Ellerinden tutunca yürüyor. Kendisi doğrulup koltuklara vs tutunup yürüyor ama bağımsız yürümüyor henüz. Zihinsel gelişimi oldukça iyi. Mesela ayağını, göbeğini, kulağını, şapkasını, çorabını, topunu vs sorunca gösterir. Ver deyince verir. 3-4 tane hayvanın sesini çıkarır, mesela köpek görünce ya da köpek deyince havlar. Daha bir Sürü şey yapıyor. Ama yürümemesi benim kaynıma dert oldu.

günde 1 kere bazen 2 kere görüntülü arar. Mutlaka arar ama. Haftada 8-10 ü geçer. Bazen canım sıkıldı diye saat 10 da sabah 8 de falan aradığı oluyor. Uyandırın göreyim bile dediği oldu da asla izin vermedim. Hatta yanında arkadaşı varsa ona göstermek için bile arar. Bıktım artık. Her aramasında da yürümüyor mu? Ne zaman yürüyecek? Neden yürüyemiyor? Siz beceremiyor musunuz yoksa? Yeterli mi beslenmiyor.... hep böyle sinir bozucu sorular. Önce aylarca saçını kesin diye aradı. Neymiş, ilk saç çok durmazmış.Halbuki doktorlar ilk 6 ay kesmeyin zaten dökülecek der. Saçını kendi istediğimiz zamanda kestik. Bu sefer bşr daha kesmeyin ensesine kadar uzasın.. ama haftada 6-7 kere aynı muhabbet.
Bebeğim 8 aylıkken tam olarak oturdu. O zamana kadar ne zaman oturacak diye haftada 6-7 kere sordu. Şimdi de bu yürüme muhabbeti. Ama her gün soruyor ve bıktım artık. Kendisi çocuk büyütmemiş ama 30 çovuk büyütmüş gibi nasihat eder. Yemek yapmayı bilmez ama yapan kişiye uzun uzun nasihat verir. Eşim mangal yakar, beğenmez, güya kendi tarif eder sonra da ben yaktım der. Eşim yalanını yüzüne vurunca küser. Böyle cins biri işte.

Yemek yediriyorum mesela. Aradı diyelim, mama sandalyesinden indirin yürütmeye çalışın görecem, yere oturtun nasıl oturuyor görecem. Bu istekleri beni deli ediyordu artık. Bay bay yap diyor. 5 kere diyor bir arama içinde. Çocuk 4 kere yapsın 1 kere yapmasın hemen aaa neden yapmadı, x söyle çabuk bay bay yapsın.... hep böyle emirler yağıyor eşime. Bunlar olurken eşim sık sık uyarıyor, 10 isteğinden 9 unu yapmıyor ama bana yetmiyor artık. Laftan anlamaması beni delirtiyor. Yaptığı onca şey umrunda değil sadece yürümemesine takmış durumda. Şimdi bayrama yanlarına gideceğiz ve ben Orada kesin kavga edeceğim artık. Eşime de dedim orda da aynısı olursa evi terk edip dönerim dedim. Görümcem bile 3 çocuk büyütmüş ama bana bir kere şöyle yap demedi. Ben bu adamın sesini nasıl keseceğim? Her aramasında sinirden kaşınmaya başlıyorum artık.Diğer odaya geçiyorum ama duyuyorum seslerini.
Mesefa koyun. Her gün arıyorsa açmayın. Haftada bı iki açın. Bazı insanlara sert çıkmayınca anlamazdan gelir. Tabiri caizse salağa yatar. Arsizliga vurur.

Bende de var bu numuneden bir tane yanında görümce ve kv de hediye🤣
Neden yemiyor neden yürümüyor neden bakmıyor saçını neden kestiniz, uzun daha güzel öyle kalsın. Benim bebeğim 18 aylık iken yürüdü yürüyene kadar bıktırdılar, şimdi 20 aylık oldu. Bu sefer de konuşmuyor mu sorusuna level atladık 🤦🏻‍♀️ İlgilenmeleri güzel hoş da her çocuğun gelişimi kendine özeldir bunu bilmiyorlar o sıkıntı işte

Amca nornal değil.
Sizi taciz etmesini engelleyin.
O istiyor diye bebeğinize by by dedirtmeyin.
Kurmalı oyuncak muamelesi yaptırmayın bebeğinize.
Bu tip baskılar, ardarda verilen anlamsız yönergeler, gelişimini zorlayan hareket tekrarları çocukları olumsuz etkiler.
Çocuğunuz büyüdükçe, konuşmaya başlayınca bu adam direkt onunla muhatap olmak isteyecek, o zaman ne yapacaksınız?
Eşiniz abisiyle kesin bir dille konuşsun olmuyorsa siz küçük çaplı bir cinnet geçirin ve bu adamın hayatınıza bu kadar dahil olmasına izin vermeyin.
Not: Erken çocukluk uzmanıyım.

Madem oyle evlensin cocuk yapsin kendi cocuguna yapsin bunlari. Sizin cocugu rahat biraksin.
Ben olsam acmazdim telefonlarini. Cocugun yaninda telefon kullanmiyorum dersiniz. Hem gercekten kucucuk cocugun yaninda kullanmayin cok fazla su telefonu.
Eger bana bu sekilde yaparsa da tavirlarimla belli ederdim. Siz gec kalmissiniz. Fazla tolere etmissiniz.
Arayacaksa da esinizi arasin niye sizi ariyor? Ne derdi varsa esinize soylesin. Sabahin 8inde aramak nedir ya..
Eşimi arıyor hep. Beni aramıyor. 3-5 kez denedi açmadım. Hatta eşime de dedim bu kadar aramasın diye. Önceden günde 2-3 kere arardı. Şimdi bire indi. 45 yaşında kendisi. Evleceğini sanmam. Canı isterse çalışır, isterse boş boş yatar ama kimseyi beğenmez.

Amca nornal değil.
Sizi taciz etmesini engelleyin.
O istiyor diye bebeğinize by by dedirtmeyin.
Kurmalı oyuncak muamelesi yaptırmayın bebeğinize.
Bu tip baskılar, ardarda verilen anlamsız yönergeler, gelişimini zorlayan hareket tekrarları çocukları olumsuz etkiler.
Çocuğunuz büyüdükçe, konuşmaya başlayınca bu adam direkt onunla muhatap olmak isteyecek, o zaman ne yapacaksınız?
Eşiniz abisiyle kesin bir dille konuşsun olmuyorsa siz küçük çaplı bir cinnet geçirin ve bu adamın hayatınıza bu kadar dahil olmasına izin vermeyin.
Not: Erken çocukluk uzmanıyım.
Peki size bir şey sorsam. Ben de gün içinde ara ağzın nerde, hani burnun diye soruyorum. Önceden hemen gösterirdi ama bazen duymamazlıltan geliyor. Üstüne çok düşmemek mi lazım. Daha 14 aylık ama lamba Halı duvar onları da gösteriyor sorunca. Biz de ara ara soruyoruz gün içinde. Sormamak mı lazım çok sık.sorunuza da cevap vereyim. Senede 20 gün görüyor. Onda da aman ağladı, aman sesi çok çıktı diye fazla vakit geçirmez. Onun amcalığı telefonda. Bazen gösteriş için arıyor diyorum

Bende de var bu numuneden bir tane yanında görümce ve kv de hediye🤣
Neden yemiyor neden yürümüyor neden bakmıyor saçını neden kestiniz, uzun daha güzel öyle kalsın. Benim bebeğim 18 aylık iken yürüdü yürüyene kadar bıktırdılar, şimdi 20 aylık oldu. Bu sefer de konuşmuyor mu sorusuna level atladık 🤦🏻‍♀️ İlgilenmeleri güzel hoş da her çocuğun gelişimi kendine özeldir bunu bilmiyorlar o sıkıntı işte
İşte bizde de aynı aşamalar olacak. Biliyorum bn. Eşimi uyardım tekrar. Bundan sonra iki günde bir arasın dedim. BEnim zıpır da 18 ayı bulacak sanırım. Ben o kadar zaman çekemem bunun sesini

Çok afedersiniz ama bu çocuğu amcası mı doğurdu ki bu kadar sık boğaz ediyor. Çocuk sizin mesafeyi koyun.

E bende bunu yazdım zaten, ilgili ama abartmış dedim. Ama buraya yazacak kadar çok kafaya takarak sizde abartmışsınız.

Kv ile ilgili örneğinize cevap vermem gerekirse benim kilomla ilgili değilde giyim tarzımla ilgili sataşırdı bir dönem. Bir sus, iki kulak ardı et derken “sen 70 yaşındasın ben 30’lu yaşlardayım, zevklerimiz aynı olamaz. Bende senin tarzını beğenmeyebilirim ama yakıştıran sensen bana laf düşmez” dedim mesela.

Sizin gibi kendimi şişirip bunu büyük bir sorunmuş gibi görmedim, evine gidersem o bir daha söylerse kavga ederim evi terk ederim diye eşime de gözdağı vermedim. Muhattabım kimse onunla durumdan rahatsız olduğumu konuşurum anlatırım. Anlamıyorsa bir önceki mesajda yazdığım tavrı sergilerim. Kavga ve ev terk etmek peşinden küslüğü getirir, eşimin kök ailesi ile küsmem içinde gerçekten geçerli bir neden gerekir. Çünkü böyle bir durumda eşimide arada bırakıp, huzursuz edicem. Diyorum ya bunlar için gerçekten geçerli bir neden olmalı.
Öyle sorunlu biri ki. Araba beğenir eşimi arar bana borç versen de alsak. Bir şey beğenir yine biz. Kendisi elinde olsa bir günde 10000 tl harcar. Eğer biz para yollamazsak annesini babasını üzer. Biz Yollamadık hiç çok şükür ama çok bunaltıyordu. Şimdi onlar bitti bunlar başladı. Bunlar bitecek başka şeyler çıkacak. Sürekli bugün ne isteyecek diyorum. Oyuncak dükkanına giren çocuk gibi

Ay benim kaynimda da bu potansiyel var. Ben az goruyorum neyse ki. Gordugumde de gicik davranmaya karar verdim artik. En son bir aile sofrasinda aklinca benim uzerime oynadi. Daha onceki milyon kez sacmalamalarini alttan almistim ama bu sefer bildiginiz goz devirdim. Farketti. Artik yapmaz diye umut ediyorum. Oglumu ondan nasil korucam cok emin degilim ama. Belki ben gicik olursam cok bulasmaz 😅
Arsız her yerde ve her durumda arsız. Ben çok laf soktum, bozdum. Yok anlamıyor bu karakterdeki insanlar

Eşimi arıyor hep. Beni aramıyor. 3-5 kez denedi açmadım. Hatta eşime de dedim bu kadar aramasın diye. Önceden günde 2-3 kere arardı. Şimdi bire indi. 45 yaşında kendisi. Evleceğini sanmam. Canı isterse çalışır, isterse boş boş yatar ama kimseyi beğenmez.
Aylagin teki o zaman. Canı sıkıldıkca size sariyor. Esin cocugun yaninda telefonla gorusmuyoruz zararli desin gecsin. Esin de yeri geldiginde acmasin bence olmadik zamanlarda ozellikle.

Aylagin teki o zaman. Canı sıkıldıkca size sariyor. Esin cocugun yaninda telefonla gorusmuyoruz zararli desin gecsin. Esin de yeri geldiginde acmasin bence olmadik zamanlarda ozellikle.
O safım da hayır diyemiyor çok az görüyorlar diye. Hiç tv tablet izletmedik.telefonu da sadece görüntülü konuşmada görüyor. Başka yerlerde açık tv görünce bakmıyor bile ama görüntülü konuşma olayı yüzünden boşta telefon bulunca Ekranı açmamız için ağlıyor hemen. Hep onlar yüzünden.

Peki size bir şey sorsam. Ben de gün içinde ara ağzın nerde, hani burnun diye soruyorum. Önceden hemen gösterirdi ama bazen duymamazlıltan geliyor. Üstüne çok düşmemek mi lazım. Daha 14 aylık ama lamba Halı duvar onları da gösteriyor sorunca. Biz de ara ara soruyoruz gün içinde. Sormamak mı lazım çok sık.sorunuza da cevap vereyim. Senede 20 gün görüyor. Onda da aman ağladı, aman sesi çok çıktı diye fazla vakit geçirmez. Onun amcalığı telefonda. Bazen gösteriş için arıyor diyorum
Sürekli sormak yerine bu gibi kavramları oyun, şarkı, resimli kitap/flash kartlar vb yollarla tekrarlamak daha doğru olur.
Ceviz Adam şarkısı mesela.
Oyuncak bebeği kullanarak; 'bebeğin gözü nerde?'
Sonra bizim gözümüz nerde? Şeklinde oyunla...
Elim kulağımda, elim başımda, elim karnımda oyunuyla (melodili bir tonlamayla)
Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.

O safım da hayır diyemiyor çok az görüyorlar diye. Hiç tv tablet izletmedik.telefonu da sadece görüntülü konuşmada görüyor. Başka yerlerde açık tv görünce bakmıyor bile ama görüntülü konuşma olayı yüzünden boşta telefon bulunca Ekranı açmamız için ağlıyor hemen. Hep onlar yüzünden.
Iste bu yuzden dedim. Bu yasta telefona alistirmayin hem de radyasyon almasin bos yere. En azindan kayniniza bu bahaneyi sunabilirsiniz. Boyle bir karar aldik onun sagligi icin telefonla goruntulu konusturmuyoruz gibisinden. Aklima da baska care gelmedi.

Mübarek kayın değil şu mahallede meraklı dedikoducu kadınlar olur ya onlara benziyor 😄 herşeyi burnuna sokmuş. Yürümüyorsa yürümüyor sanane be adam deseydin. Çatlak sanki

Bence sorun sizin şımartmanızda. Sabah 8, akşam 10 niye hazırda bekliyorsunuz? Hiç işiniz yok mu günde 2 kez görüntülü görüşüyorsunuz? Hiçbir şey demese bile insan sıkılır bundan. Kendi anne babamla bile öyle görüşmüyorum vıcık vıcık olursanız müdahale edilince de ses çıkaramazsınız. Atın meşgule, işim var deyin, misafir var deyin konuşmayın. Baktınız saçma sapan sorulara başladı, kıyas yapıyor siz de laf sokun 'senin yaşındakiler de çalışıyor ama sen boş boş geziyorsun herkes bir mi' diye. Böyle gereksiz bir tipi çekmeye değmez.

Şunu da ekleyeyim 8 aylık çocuğu habire ekrana maruz bırakmayın. Şimdi önünü almazsanız yarın büyüyünce de yüzüne demekten çekinmez. Koruyamazsınız.

Ay bu ne be?
Ben olsam simdiye kadar kirk kere kavga edip engellemiştim. Konu baskasinin cocugu olunca herkes ne kadar cok biliyor masallah.
Konunun basini okurken takmayin benim kv de oğlum 2 haftalikken neden boynunu tutmuyor diyordu diyecektim ama sizinki iyice abartmis.
Her cocugun gelisimi farkli. Benim oglum da 14 aylikken tam anlami ile yurumeye basladi.

Back