Benim de eşim kredi çekti ev alırken ben memur olduğum için kefil oldum ev de ortak olduEvi alırken o kredi çekebiliyordu benim kredi notum yoktu bankalarda krediyi o ev üstüne çekince otomatik onun adına oldu..arabada gel beraber alalım dedi,şehirdışındaydı gerek yok git üzerine al dedim,çok izin almıştım o ay gidemedim
Oha diyorum dua edin herkes fark etmiş yoksa boşuna gidecekti paranizKardeşi eşime gidip para istediği zaman ben eşime “bi oyun olabilir dikkat edin,karısı ev de ev diye tutturuyor her yerde ev almaktan bahsediyor belki ev alabilmek için yalan söylüyorlardır” dedim
Öyle de çıktı.
Toplanıldı
Kadın da geldi ve karı koca eveleyip gevelediler kişiye borcumuz var dediler kişi ismi veremediler,banka dediler banka hesabı çıkarıp göstermediler..İkircikli tavırlarından anladık ki ortada herkesi kandırmak için uydurulmuş bi yalan vardı kendilerini ele verdiler kimse de para vermiyoruz dedi
Evet kadın geldi oturduğu gibi haberim yoktu yoksa altınımı kocama tabii ki veririm dedi.Yani kimseye borçları yok hepsi ev almak için kurulan bir oyunmuymuş birde karısının haberi yok diyorlardi borçtan.
Evet kadın geldi oturduğu gibi haberim yoktu yoksa altınımı kocama tabii ki veririm dedi.
Ardından aralarda söylediği cümlelerden anladık ki aslında haberi vardı her şeyden..
Evet eşim sağolsun korktuğum gibi davranmadıOha diyorum dua edin herkes fark etmiş yoksa boşuna gidecekti paraniz
Eşim eve geldiğimiz gibi yakasını silkti “Ayşe çok fena kardeşimi parmağında oyuncak etmiş de rezil oldular karı koca yazıklar olsun ” dediiyi ki gidip kendi gözlerinle bu rezilliği görmüşsün. şimdi her para mevzusu açıldığında eşine höt zöt edersin.
Eşim eve geldiğimiz gibi yakasını silkti “Ayşe çok fena kardeşimi parmağında oyuncak etmiş de rezil oldular karı koca yazıklar olsun ” dedi
Hadi kadın öyle de kardeşi nasıl uydu anlamadık
Siz abartmışsınız ben o götürsün dedim sadece dediİnsan kardeşini dolandırmaya çalışır mı? Pes. Maaş kartı falan vermeler, resmen duygu sömürüsüyle para koparmaya çalışmış. Ama yarın birgün gerçekten bunalıma girse kimse inanmayacak.
Nasıl oluyor o anlamadım ben de kefil oldum ama ortak değilim ilk fırsatta üzerime alacağım tabii ki ne yapacağı belli olmaz vallaBenim de eşim kredi çekti ev alırken ben memur olduğum için kefil oldum ev de ortak oldu
Belli olmaz tabi ben çalıştığım ettiğim emeğimle aldığım malı adamın vicdanına bırakamam. Konuyu halletmenize sevindim. Ama hala anlamadım nasıl kıvırdılar karı koca bu oyunu.Nasıl oluyor o anlamadım ben de kefil oldum ama ortak değilim ilk fırsatta üzerime alacağım tabii ki ne yapacağı belli olmaz valla
Kumar konusunda bırakında insanların keskin çizgileri olsun. Hastalık değil, is hayayinda olan maddi kayıp değil. Elin gerizekalısı keyfine dünyaları kaybedecek diye kadın tek guvencesini neden versin?Ben demezdim esi sonucta maddi olarak yardim etmeyi dusunmuyorsa bagimli oldugunu biliyorsa ayrilsin ya da yardim etsin bi sekilde ilimli olmaya calisirdim
Herkesin zor zamanlarda gectigi donemler oluyor ama bazilari cok keskin cizgi koyuyor bunu hic anlamiyorum
Borcumuz var diyorlar ama kime neye nasıl anlatmıyorlarBelli olmaz tabi ben çalıştığım ettiğim emeğimle aldığım malı adamın vicdanına bırakamam. Konuyu halletmenize sevindim. Ama hala anlamadım nasıl kıvırdılar karı koca bu oyunu.
Şuraya kocaman bir OHAAAAA bırakayım. Allah dolandırıcıdan korusun. Yerinizde olsam selam bile vermem bir dahaKardeşi eşime gidip para istediği zaman ben eşime “bi oyun olabilir dikkat edin,karısı ev de ev diye tutturuyor her yerde ev almaktan bahsediyor belki ev alabilmek için yalan söylüyorlardır” dedim
Öyle de çıktı.
Toplanıldı
Kadın da geldi ve karı koca eveleyip gevelediler kişiye borcumuz var dediler kişi ismi veremediler,banka dediler banka hesabı çıkarıp göstermediler..İkircikli tavırlarından anladık ki ortada herkesi kandırmak için uydurulmuş bi yalan vardı kendilerini ele verdiler kimse de para vermiyoruz dedi
Gerçekten inanılır gibi değil ya. Kendileri ev alabilsin diye az kalsın siz birikimlerinizden oluyordunuz.Borcumuz var diyorlar ama kime neye nasıl anlatmıyorlar
Kadın da kocamı kimseye muhtaç etmem ben veririm tamam merak etmeyin dedi
O kadar kolay halledilecekti niye her kapıya gittin dedik karım bilmiyordu kendim halletmek istedim dedi.
Sürekli bu 2-3 cümle etrafında dönüp durdular.
Ortada bir borç yok anladığımız herkesten para toplayıp (acındırarak) ev alacaklardı sorma onu zaman içinde ya vereceklerdi ya da millete bindireceklerdi
Konuşma oldu mu ?Güveniyor muyum asla ama öyle denk geldi ve öyle kaldı..Bi iki defa üzerime almak istiyorum dedim evin kredisi bitsin alalım dedi araba için de beraber gidelim üzerine yapalım dedi gitmedim şehirdışıydı izin almam zordu vs yani kısacası üşengeçlik tamamen yoksa hiç de güvenmiyorum erkek milletine
Ay cooook sevindimmmm.Kardeşi eşime gidip para istediği zaman ben eşime “bi oyun olabilir dikkat edin,karısı ev de ev diye tutturuyor her yerde ev almaktan bahsediyor belki ev alabilmek için yalan söylüyorlardır” dedim
Öyle de çıktı.
Toplanıldı
Ben koydurdum hiçbir şey gelmedi.Geliyor ve eşinin telefonuna mesajda gidiyor e devlet üzerinde kayıtlı numarasina.
Eşinizin ailesi Anadolu ya da doğu kökenli mi? Safliktan değil de ,buralı aileler koloni gibi birbirine çok düşkün yetiştiriliyor çocukluğundan beri,aileden öyle goruyor.Karaktetine ,genetiğine işliyor.Bu iyi mi ,kötü mü tartışılır ama batı taraf kökenli aileler böyle olmaz.Tr nin çoğu yerinde yaşamış biri olarak çok gözlemledim böyle şeyleri.Mallariniza şerh koydurun, kimse kimseye bakmak zorunda değil.Özellikle bu devirde.Ben vermem ama eşim fazla saftır hemen veririm derse inanır satar