- 31 Mayıs 2019
- 7.259
- 17.453
- 198
Aman mevzu bile değil. Gitmeyin görüşmeyin. Soze çagirmamkssa bie omur onlarin arasinda sorun olacak bu. Abinin nişanlısı düşünsün. Böyle çetrefilli başlayan herşey ya biter ya bo.u çıkar.Arkadaşlar çok uzun süredir konu açmıyorum ülkemizin bu zor zamanlarında herhangi birşeyi dert olarak nitelendirip buralara gelmek ne derece doğru bilmiyorum ama üç dört gündür düşünmekten sıkıldım. 1,5 yıllık evliyiz eşimle 4,5 yıllık bir beraberlik sonrası aileden sıfır destek ile evlendik eşimin 2 abisi 1 ablası var konular çok fazla hepsini anlatmak tabiki mümkün değil ama özetle şöyle erkekler arasında bir tek eşim evlendi diğer ikisi bekar. Büyük abisinin 9 yıldır görüştüğü bir sevgilisi var kız benden zerre hazetmiyor bir dönem çok iyidik sonra anlattığım herşeyin şekil değiştire değiştire sağa sola saçılması ile araya mesafeler ve hoş olmayan durumlar oldu. Neyse 2 senedir gram muhabbet kurmuyoruz ancak ben bayramlarda Vs kaç defa adım attım. Lakin ne düğünüme geldi ne başka birşey üstelik abisi de gelmedi düğüne. El gibi havale ile takı gönderdi onu geçtim 1,5 senedir evime bile gelmedi defalarca davet ettik benimle arası çok iyi ayıp olmasın diye sevgilinle gel istersen de dedik eşim üzülmesin diye hep.. Neyse geçen haftasonu kız isteme ve söz olayı oldu bakın ilk baştan söyleyeyim DERDİM GİTMEMEK DEĞİL. Kaynanam eşimi arıyor ctesi gidiyoruz ama abin sizin için gelmesinler nişana gelirler dedi diyor ertesi gün abisi arıyor kız istemeye gidiyoruz bana dua et diyor sizi götüremem kalabalığız diyor eşim kırılmış ama belli etmemiş bende aman boşver takma ne gerek var dedim biz konuyu kapadık derken ertesi sabah kaynanam arıyor kp ile tartışmış Kp bizim gitmememize takılmış kaynanama neden gelmediler Vs Vs diye sormuş kaynanamın dediği KÜSLER SEN KARIŞMA ne küslüğü? Sırf babası ile oğlu kavga etmesin diye bizi boklamış. Eşim de babasını aradı baba bizi çağırmadılar ondan gelmedik dedi adam şok oldu kavga yok küsme yok dedi. Neyse market alışverişi için dışarı çıkmıştık görümcem aradı evde misin dedi yok dedim annene bişe bırakıyorum abim gönderdi dedi eve bi geldik (9aydır işsizim bir kere bile bir eksiğinz var mı dememiş evime gelmemiş adam bu) bize 2 kg kıyma 4 paket Tavuk parçaları 100 TL para koymuş 100 TL de görümcem bırakmış arkadaşlar bu insana sus payı vermek değil mi? Eşim de sinirlendi aldı etleri götürdü parayı da verdi annesine eti de abisini aradı ne eti bu diye noluyor diye neymiş annesi halası demiş çocukların durumu yok kötülük mü ettik sana et gönderdim et diyor basbas bağırmalar bilmem ne. Bana karının ağzıyla konuşma diyor ya kızlar ben ağzımı açmadım öyle deyince eşimde sinirlendi saydılar birbirlerine. Normalde ne hal sorarlar ne hatır hemen sabahsı et gelmesi ne kadar doğal allah aşkına? Ayrıca az evvel abisinin bizi instagramdan engelleyip açtığını farkettim yani biz takipten hiç çıkmadık ama şuan takip etmiyoruz bariz engelleyip açmış belkide kız yapmıştır bilemem burada o bize yer olmayan söz törenine erkek tarafı olarak 22 kişi gitmişler ve ne alaka ise görümcemin 2 eltisi bile gitmiş ama bize yer yok
Eşime yüklenmek istemiyorum ama zamanında bu abisi için beni çok üzmüştü yediremiyorum kendime eşim diyor ki benim ağzım yok mu ben kırılamam üzülemem mi adam değil miyim ben de karımın ağzını karıştırıyorsun diyor adam dinlemiyor bile üstelik ben karısıyım ulan sen daha sevgilinken onun ağzı ile hareket ediyorsun be adam. Ya adam instagramdan 2 yıldır resimlerimize Like bile atmıyor korkudan Allahım sabır versin bana ya.
Öyle yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince zaten eşim gerekenleri söylediği için de ses etmedim ama gerçekten zoruma gitti ben 3 bin lira maaş alıyor iken benden iyisi yoktuAynen disardanda oyle gözüküyor vallahi ben bu milleti anlamiyorum ben bigun çorba bigun makarna yerim durum yokken sanane yani madem kardeşlik yapican 22 kişiyi kardeşinden önde tutup sözüne cagarmadan once dusunseymis kucuk diye aptal yerine koymak ne demektr sen esine destek ol muhattap olmamaya çalış kimseyle
Şu anda düğün, nişan falan yapmak lazım tabi onlar da haklı. Hey Allahım cehalet ne büyük dert ya..
Bence yatın kalkın o kalabalığa girmediğiniz için sevinin.
Sizi takmayanı takmayın. Eşinize hiç bir şey demeyin. Uğraşılacak, kazanılması gereken insanlar değiller sonuçta.
Düğüne, nişana gitmeyin..
Yeminle ikinci çocuk konusunda düşünmeye sevketti beni bu konu. Kardeş şart deyip duruyorlar ya hep. Al sana kardeş. Elin yılan kızları nasıl darma duman ediyor ortalığı..
Bizimkiler 22 kişi gitmiş açıkçası zaten gitmek Problem değil yani uzaktan tam tabloya baktığımda sinirleniyorum ben et göndermeler bağırmalar olaya tek cümle kurmama rağmen beni katmalar yoksa gerçekten meraklısı değilim ben zaten kalabalık sevmemOncelıkle okudum ve Corona dedim .
Bu ayrımı ben yaşadım ..tek araba gitmek için beni söze goturmemek ıcın takla attılar ben de istenmedıgım yerde ne yapayım gıtmedım.
Karsı taraf 30 kışi bunlar 5 kısı kalmıs ..rezıl oldular ve neden gelmedıgımı sormuslar ..
Kötü bir duygu ama hayatının merkezinde olacak ınsanlar degıl. Eşini fazla üzme
Sizin söylediklerinizden sadece birini dHi yapsalar ne eşim bu kadar incinir ne bu kadar ortada kalp ve gurur kırılırdı eşime birşey demiyorum zaten aramızda maşallah çok iyi lakin işte kendi içimde sinirleniyorum öyle acaba dedim biz mi Abartıyoruz bir akıl alayım arkadaş çevremiz ortak (aynı lise ve üni okuduğumuz için) yabancı kişilerin fikrini almak istedim ve konu açtım ama herkes sağolsun neredeyse benimle aynı düşüncede bu bile insanı rahatlatıyorBence biraz sinsi olacak, ama sevinmelisin. Eline koz vermisler. Tabiki iki kardeslerin geçinmemesi üzücü fakat esin simdiye kadar israr ile görmek istemiyordu.
Simdi gördü neyin ne oldugunu. Sizin dügüne gelmeyen adami halen israr ile davet ediyordu sevgilisi ile. Et ve para yollamak nedir allasen? Bu ne vizyonsuzluk? Köydemi yasiyoruz? Cok istese ilk basta kardesini çagirabilirdi. Hadi sevgilisinin gazine gelip yapmamis, telefon edebilirdi "kardesim yanlis yaptim, keske yanimda olsaydim, bir anlik gaflet,.." ne bilim ne ile sizi yemege davet edebilirdi felan.
Hani cidden derdi aranizi düzeltmek olsaydi. Yaptigi sadece sov "bak para ve erzak verdim, sükürsüzler halen yaranamadim".
Böyle insanlardan ne kadar uzak durarsaniz o kadar iyi. Esine bir laf etme. Zaten adam kötü his ediyor kendini. Bu süreçte sadece ona destek ol. Konuyu açma hiç, morelini daha fazla bozma. Adam sonunda baze seyleri fark etti. Bu yeter olmali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?