Canim,
Ablan,annen yasinda bayanlariz ve bir cogumuzda kayinvalidemizle birlikte yasiyoruz..sen halen bu dediklerimizi kotuye yoruyorsan,sana hicbirsey diyemiyorum allah yolunu acik etsin.umarim mustakbel asinle mutlu olursun..yasin cok kucuk,sana abla tavsiyesi ise gir calis.sevgiler
BAZI ARKADASLARIN SÖYLEDİKLERİNE YÜZDE YÜZ KATILIYORUM.
marifet aynı evde oturmak..
uzak olsa bende gider gelır işini yaparım laflarını fazla takmam.
fazla batmaz bana.aksam olur evıme giderim. gece evde gezınen yok sabah kalktııgnda evde biri yok en azından o bile insana yeter.
ama aynı evde çççokkkkk farklı...
bide şunu merak ediyorum ablecım ne dersen de.
tamam okey senın için tadılat yaptırıyolar ama ilerde senın ayrı eve cıkıcagını bılıyolar dimi?.
o tadılat onlara kalacak enınde sonunda.
ve üstüne basa basa söylüyorum bak onca kişi aynı söylüyor.
O İNSANLAR TADILATI KENDİLERİNE YAPTIRIYOLAR SANA DEĞİL.....!!!
sen hem ev alıp hem eşya nasıl düzeceksin?* bence bunu şimdiden düşün ??
k.validenle iyi olmak mı istiyosun cnm sen
uzak ol, kendini ağırdan sat... sivri dilli ol, bak senden kıymetlisi olamayacak
k.validenle iyi olmak mı istiyosun cnm sen
uzak ol, kendini ağırdan sat... sivri dilli ol, bak senden kıymetlisi olamayacak
ağzın bal yesin nasılda güzel ifade etmişsin .. tatlı dil yılanı deliğinden çıkarıyo o yılanda seni sokuyo
tabikide kendilerine yaptırıyolar tabiki de
benim için yaptırmaları saygıdan yoksa ben evden çıkarsam kapıyı laminantları yüklenip gitcek değilimki bana ne isterse kırmızı kapı taksınlar ben saygıdan olduğunu biliyorum ya bunların bana yetiyo işte bu
valla az önce konuştuk görünüşe bakılırsa bi 10 sene beraber oturcaz galiba çünkü para anca birikir 3-4 sene değil yani 10 sene falanhe tabi anlaşamazsak ayrı her anlaşamayan gibi ayrı kiraya çıkarız napim..tabi bunu en son düşünücem eğer baştan düşünürsem en ufak bi kavgada batar bana ev çıkmak isterim hemen....şimdi ev eşya hiç bişe düşünmüyom tekerlek
yılan deliğinde kalsın diyosan sen sivri dilli olucan....diom sen tatlı dilli olursan yılan yuvadan çıkıyo diommmm okeeeekafam allak bullak oldu he
sivri mi olim sessizmi olim nolim ben ya
anlıyorum cnm aslında bazı konularda hak verıyorum sana .
mademki aynı eve çıkıcaksın kesin gözüyle bakılıyor.
ozaman kendini fazla karartma moralini bozma madem kabullendin.
olumsuz düşünmemeye çalış.önyargılı davranma madem.
ama en ufak bi sıkıntıda 'işte bak ayrı olsaydı boyle olmazdı.kendi evım olsaydı şöyle olmazdı demiyeceksin.
eger dersen hayat sana cekilmez olur.
az değil 10 sene dıyorsun..
ilk seneyi atlatırsın ama 2. senende çıkacaksın ayrı eve bak görürsün.sende çıkmayı isteyeceksin.
ya bi dakka nerde oturuyosun bilmiyorum ama 1+1 evlerde var 50 ye 60 mılyara..
mademki para biriktirmek için o evdesin o zaman çalısacaksın.
peki neden 10 sene.
ufak bi ev al.
2 sene dur kaynananla para zaten bırıktırırısn.bileziklerini eşinin maaşını senın maaşını falan peşinat yap.
ailen destek olsun.
kalanını kredi çek ucuz bi ev al.
4-5 sene sonra kredi bıtınce orayı satar daha ii bi ev alırısn.
bu 2 sene içinde çocukta yapma.
en mantıklııs bu.
ama sakın çalışmamak gibi bi şey yapma.MUTLAKA ÇALIŞ...
zaten evde kaynana var yemek yapacak ee evde gunduz napacaksın ki..
nıe 10 sene oturuyosun cnm allaallala..
yılan deliğinde kalsın diyosan sen sivri dilli olucan....diom sen tatlı dilli olursan yılan yuvadan çıkıyo diommmm okeeee
işin şakası resmi ol fazla gelme gitme kendinle ve ailenle ilgili sohbet arasında bile olsa bişilerden bahsetme .....sen mesafeyi koyarsan iyi olur yni bnm durum için böle
yılan deliğinde kalsın diyosan sen sivri dilli olucan....diom sen tatlı dilli olursan yılan yuvadan çıkıyo diommmm okeeee
işin şakası resmi ol fazla gelme gitme kendinle ve ailenle ilgili sohbet arasında bile olsa bişilerden bahsetme .....sen mesafeyi koyarsan iyi olur yni bnm durum için böle
10 sen bu boru değil yani.. 10 sene durmuşun sonra ayrı eve cıksan nolurkiii ne fayda.
buseferde annemler yaşlandı ben ayrı eve cıkamam derse kocan?
birde şunu söyliyim.
amacın olsun...AMACIN PARA BİRİKTİRİP EV ALMAK. BUNU SAKIN UNUTMA.
SENIN Bİ AMACIN VAR. O EVDE KALICI DEĞİLİM PARA BİRİKTİCEM diye kendinle konuş.. eşinle konuş...
laf arasında konu komşuda soranlara bunu hep söyle.
ilerde ev alıcaz ilerde ev alıcaz.
yani kayınvalıdene ilerde mutlaka ev alıp evıne çıkacagını hatırlat.
oraya temelli gelmişsin izlenimini verme.
siiznde aynı bir aile oldugunuzu belırt her defasında..
ilerde bıızmde evımız olcak falan de seni o evde kakılı kalacak sanmasın.
Evi tadilat yaptırıyorlar, eşyaları değiştirdiler, plazma aldılar, bulaşık makinesi aldılar....Eeeee...bunca yeniliğe bir de yeni hizmetçi şart bence...
Hani sana saygılarından evi yenilemişler ya, heh o saygıyı evi yenileyerek göstereceklerine döktükleri oncaaa paraytla sana kendi evini açarak gösterselerdi ya...
Hem sen de kapından içeri miss gibi evine girerdin...Hem sen de canın istemezse bulaşıkları yarın sabah toplardın...Hem gecenin köründe gizli saklı duş almak zorunda kalmaz, uyanır uyanmaz evde misafir var gibi tam tekmil giyinmek zorunda da kalmazdın...Hem kaynanayla iyi geçinmenin taktiklerini öğrenmek için çırpınmazdan...Belki kaynana değil kayınvalide derdin...Canın kimsenin yüzünü görmek istemediğinde görmezdin...
Daha yazayım mı ki...
cıksss...Bence bu yazdıklarım bir anlam ifade etmeyecek...Çünkü siz hepberaber oturmak istiyorsunuz...
Mutlu olun inşallah...
olan olmuş kararlar verilmiş.durum belli.bizlerde yaşadıklarımızdan ötürü dayanamayıp nacizane fikirler veriyoruz ama arkadaşımız öyle düşümnmüyor.daha doğrusu iyi olur diye umut ediyor.bence bu konunun konuşulacak tarafı pek yok.dua edelim yeter.