Kaynanayla iyi geçinmenin yolları

sana daha öncede yazmıştım ama görünen o ki değişen pek bir şey olmamış. şuan sana herşey yaşanılır basitmiş gibi geliyor o evde kaç kişi kalacaksınız bilmiyorum ama sana şunu söyleyeyim 10 aylık gelinim aynı evde 4 kişi kalıyoruz ev eşya kayınvalidemlerin benim sadece bir yatak odam birde çeyizim var hepsi kolilerde hiçbirini açmadım. ilk bir ay bizi yalnız bırakmak adına gittiler memlekete, geldikleri gün bizde eşimle dışarı çıktık alışverişe onlar uysun dinlensin dedik biz dışarıdayken kayınvalidem evi temizlemiş benim koyduğum herşeyi düzeltmiş her yer silinmiş falan gelip görünce dayanamadım odama geçtim ağladım ogünden sonrada ardı arkası kesilmedi zaten yaptıklarının dediklerinin... sabahın köründe kalkıp duşa giriyorsun aman kimse görmesin diye odamda giyinmeyi özledim biliyormusun. daracık yerde alalacele giyinmek öyle bir koyuyorki insana o zaman anlıyorsun işte hatanı. tesettürlü biriyim kayınpederim evde olduğu için istanbulun bu sıcağında ben üstümde uzun hırkayla dolaşıyorum oram buram belli olmasın eğilip kalkarken sırtım açılmasın diye kafamdaki tülbent benimle bütünleşti resmen . sevdiğim beğenerek takip ettiğim hiçbir diziyi sonuna kadar izleyemedim hadi çay yap yok yanında birşeyler meyvesi cartu curtu... uzun lafın kısası o sıkıntıları çekince anlayıp hakvereceksin bunca insanın konuşması boşuna şunada inanırımben nasihat sadece vereni rahatlatıyor gerisi yalan bende bu yazdıklarımla azda olsa rahatladım ama sen yine bildiğini yapacaksın bence hiç kendini yorma kaynanayla nasıl geçineyim nasıl davranayım diye her şeyden önce adı var o kaynana sen gelinsin ne yapsan batar ha şuda var öyle anneler varki eli değil ayağı öpülür seninkini bilemeyiz tabi o yüzden sen saygıda kusur etme yeter bir kaçaya kadar zaten eşine baskı yaparsın çıkalım ayrı eve diye allah yardımcın olsun..

canım çok güzel yazmışsın nedense kendimi gördüm birden tesettürlüyüm hırkayla gezyom demişin ya bende tesettürlüyüm hırka giyer öle gezeri diye düşünüodum hep
ya illaki zordur napalım..kayınpederde varmış aynı bende olucağı gibi..senden öğrenmem gereken çok şey var bu topiğe hep uğra olurmu..ama bak sende berabersin nihayetinde ve mecburiyettendir işte herkezin bi sebebi var nasihatları dinliyorum ama vagçecek de değilim macburum ....iilk bir ay sizi bırakmaları negüzl ya ..sen niye ağladın onu anlamadım ben canımsenin oda düzenini mi bozmuş...çocuğun varmı..eşinle ilişkiniz nasıl

canım çok güzel yazmışsın nedense kendimi gördüm birden tesettürlüyüm hırkayla gezyom demişin ya bende tesettürlüyüm hırka giyer öle gezeri diye düşünüodum hep
ya illaki zordur napalım..kayınpederde varmış aynı bende olucağı gibi..senden öğrenmem gereken çok şey var bu topiğe hep uğra olurmu..ama bak sende berabersin nihayetinde ve mecburiyettendir işte herkezin bi sebebi var nasihatları dinliyorum ama vagçecek de değilim macburum ....iilk bir ay sizi bırakmaları negüzl ya ..sen niye ağladın onu anlamadım ben canımsenin oda düzenini mi bozmuş...çocuğun varmı..eşinle ilişkiniz nasıl

benim anlattıklarımla belki kendine bir yol çizebilirsin ama en iyi yol yine yaşayıp göreceğin kendi çizeceğin yol olacaktır. evet bende beraber yaşıyorumama bunu ben istemedim bana iki ay denildi sonra memlekete gidicez bu iki ay içindede eşyalarımız alınacak denildi bende tamam dedim ama 1. ayın sonunda aslında böyle olmadığını anladım eşim dahil hepsi beni kandırmışlardı aileme anlatamadım ben istedim böyle olmasını dedim sırf üzülmesinler diye ama yapacak bişey yok katlanıyoruz eşimin bana olan sevgisini görmeseydim belki bu kadar dayanamazdım şunuda söyleyeyim eşim tam bir ana kuzusudur iki erkek kardeşler zaten diğeride evli ve alt katımızda oturuyorlar.biz bi yere çıkacak oluruz ilk lafı anne hadi sende gel olurdu sinemaya gidiyoruz k.validem ah ah babanız beni birkere bile götürmedi derdi 60 yaşında kadını sinemaya götürücez bizim facebook adresimiz var diye oda aldı kendine herneyse yani eşim bir karar vereceği zaman önce annesine danışırdı sonra bana ama konuşa konuşa çok şükür eşimde artık biz olduğumuzun farkına vardı tabi aradan geçen zamanlarda olan bana oldu.ağlama meselesine gelince uzun bir yolculuktan sonra yapacağınız şey dinlenmektir demi ama benim k.validem memleketten geldiği gün bizim dışarı çıkmamızı fırsat bilip evi temizlemiş bardağın tabağın ne bileyim işte ben örtüyü sağa koyduysam o çevirmiş sola koymuş bende dayanamadım buna tamam hak veriyorum kendi evi düzeni illaki yapacak ama en azından bir gün bekle demi sonra yaparsın geldikleri gün yine yemek yapmıştım ıspanak yemeği yemedi ıspanaklar temiz yıkanmamıştır diye varmı böyle bişey ben yaş olarak küçük değilim 30 yaşındayım eşimde aynı ünv kpss olunca evliliği hep erteledim ailemden hep uzakta yaşadım okul nedeniyle ama elimden her iş gelir cahil değilim demek istediğim. ama kvalidem bana hep cahilmişim gibi davranıyor yok şunu böyle yap bu burda olmaz falan filan burdan söyleyince belki ne var bunda diyebilirsin ama söyleme tarzı çok farklı.üstelik olmuyor yani ya ne bileyim senin herşeyin batıyor onlara onlarında sana en basitinden sabah eşime kahvaltı hazırladım tost istedi yaptım tost makinasında ekmek kırıntıları kaldı bide kaşar biraz akmıştı sonra hallederim dedim unuttum öylece kaldı kahvaltıdan sonra da unuttum az önce gittim mutfağa su almak için bi baktım kayınpederim ızgarayı çıkarıp lavaboya koymuş şimdi bunun ne gereği var hadi kayınvalidem olsa neyse ama kayınpederim yani . bizde erkek mutfağa asla girmez ama bu bambaşka bişey okadar çok şey yaşadımki ömrümden ömür gitti şimdi aynı evde oturmayı düşünüyorum diyenlere gerçekten üzülüyorum hata edersiniz. çocuğum yok yapmayıda düşünmüyorum hamilelik kolay değil onlarla aynı ortamda olmaz kendi düzenimizi kurup öyle yapıcaz eşimde bu konuda hak veriyor zaten. ilişkimize gelince yani eşimle istediğin hiçbir şeyi üstüne basarak söylüyorum hiçbir şeyi ağız tadıyla yapamıyorsun eşini kapıda karşılarken bile kuru bir hoşgeldin diyorsun ismiyle hitap ediyorsun yanında otururken çekiniyorsun ayıplarlarmı falan diye doğu kültürüyle yetişmişiz onlarda doğulular çünkü herşeye dikkat ediyorsun buda herşeyi anında ve tadında yaşamanıza engel oluyor.

Canım sana burada o kadar dil döktük, sen hala kötü niyetli olduğumuzu düşünüyorsun. Sen üzülsen de, her gün ağlasan da, hayat sana zehir olsa da inan ki ben hiç bir şey kaybetmem, ama biz sana kıyamıyoruz. Çünkü gerçekleri göremiyorsun, sen bana yine kızacaksın bu yorum için, kız, fark etmez. Ben yine de elimden geleni yapayım. Bak bir arkadaş yazmış bu sıcakta evde uzun hırkayla oturmak zorundayım diye. Sen de demişsin ki, ben de hırkayla oturmayı düşünüyorum zaten. Bu seni çok mutlu etmiş gibi duruyor, işte ben bunu anlamıyorum. Evde sıcaktan yanacağını fark ediyorsun. Desen ki, ''tamam farkındayım ama başka şansım yok'', biz sana başka bir şey demeyiz zaten. Sabret ne yapalım diye teselli ederiz. Çok acımasız olacak ama, sen gerçekleri görmeyi reddediyorsun ve bir durup düşünmedin bile neden herkes böyle diyor diye. İnan ki kayın validen salonun ortasına leğen getirtip sana ayaklarını da yıkatsa sana müstahak, çünkü buna engel olacak hiç bir şeyi yapmıyorsun, dahası biz önerdiğimiz için bize kızıyorsun. Herhalde burada bunca insan boşuna yazıp dökmüyor. Benim annem de bana göre melektir, ama gel bir de bunu abimin eşine sor, geline yani. İyi insanlar olması yetmiyor yani.

canım bu fikrini çok sevdim ya
çünkü beraber oturan bi arkadaşımda öle dedi beyaz eşyanı al hatta öle git o eve dedi bigün çıkıcağınızın göstergesi olsun dedi ilk baştan belli et dedi çıkacağınızı..
sende anı şeyi diyon canım amacımız para biriktimek zaten benimki bireysel emekliliğe bile üye oldu sırf paa biriktirip ev almamız için ya bilmiom 10 yıl olucağını sanmam zaten bireyselden birikenle altınlarla falan bide biraz kredi çekeriz ev alırız borç braz hafifleyincede çıkarız evimize zaten öle düşünüoz da kredi işini ben çıkardım şimdi:KK70: bunlar sadece tahminler konuşulanlar canım valla bilmiom allah ne gösterir..
canım sence neden ev alıcağımızı onlara belli etmek lazım bunu açıklarmısın hani bizim ilişkimize nası bi getirisi olucak ..ama kesinlikle bunu hissettircem

bak benım durumum bıraz faklı.
benım kayınpeder eltı kayın gorumce yok.tek kaynana var.
evi ben düzdüm.ona bır oda verdik sadece. gerı kalanlar benım esyalarım.
beyaz esya yatak odası mobılya halı perdelerı hep ben aldım.
evın hanımı ben sayılırım ama yınede bu işler zor zanaaat.
sonuçta onun evınde oturuyoruz. onun düzenının ustune geldim.
10 sene gercekten olmaz cok zor.
sen 10 senede amacını bıle unutursun.
EN FAZLA 2 SENE dur cnm.
zaten 2 senede sende calıısrsan bırıktırirsin cok rahat..
altınlarınıda bozdur.

bide şunu sorucam.taksıtle bıseyler yaptı dıyosun.
sen evlenene kadar bu taksıtler bıtecekmı yoksa sen evlenınce eşinmi odeyecek taksıtlerı onlarmı?

benim anlattıklarımla belki kendine bir yol çizebilirsin ama en iyi yol yine yaşayıp göreceğin kendi çizeceğin yol olacaktır. evet bende beraber yaşıyorumama bunu ben istemedim bana iki ay denildi sonra memlekete gidicez bu iki ay içindede eşyalarımız alınacak denildi bende tamam dedim ama 1. ayın sonunda aslında böyle olmadığını anladım eşim dahil hepsi beni kandırmışlardı aileme anlatamadım ben istedim böyle olmasını dedim sırf üzülmesinler diye ama yapacak bişey yok katlanıyoruz eşimin bana olan sevgisini görmeseydim belki bu kadar dayanamazdım şunuda söyleyeyim eşim tam bir ana kuzusudur iki erkek kardeşler zaten diğeride evli ve alt katımızda oturuyorlar.biz bi yere çıkacak oluruz ilk lafı anne hadi sende gel olurdu sinemaya gidiyoruz k.validem ah ah babanız beni birkere bile götürmedi derdi 60 yaşında kadını sinemaya götürücez bizim facebook adresimiz var diye oda aldı kendine herneyse yani eşim bir karar vereceği zaman önce annesine danışırdı sonra bana ama konuşa konuşa çok şükür eşimde artık biz olduğumuzun farkına vardı tabi aradan geçen zamanlarda olan bana oldu.ağlama meselesine gelince uzun bir yolculuktan sonra yapacağınız şey dinlenmektir demi ama benim k.validem memleketten geldiği gün bizim dışarı çıkmamızı fırsat bilip evi temizlemiş bardağın tabağın ne bileyim işte ben örtüyü sağa koyduysam o çevirmiş sola koymuş bende dayanamadım buna tamam hak veriyorum kendi evi düzeni illaki yapacak ama en azından bir gün bekle demi sonra yaparsın geldikleri gün yine yemek yapmıştım ıspanak yemeği yemedi ıspanaklar temiz yıkanmamıştır diye varmı böyle bişey ben yaş olarak küçük değilim 30 yaşındayım eşimde aynı ünv kpss olunca evliliği hep erteledim ailemden hep uzakta yaşadım okul nedeniyle ama elimden her iş gelir cahil değilim demek istediğim. ama kvalidem bana hep cahilmişim gibi davranıyor yok şunu böyle yap bu burda olmaz falan filan burdan söyleyince belki ne var bunda diyebilirsin ama söyleme tarzı çok farklı.üstelik olmuyor yani ya ne bileyim senin herşeyin batıyor onlara onlarında sana en basitinden sabah eşime kahvaltı hazırladım tost istedi yaptım tost makinasında ekmek kırıntıları kaldı bide kaşar biraz akmıştı sonra hallederim dedim unuttum öylece kaldı kahvaltıdan sonra da unuttum az önce gittim mutfağa su almak için bi baktım kayınpederim ızgarayı çıkarıp lavaboya koymuş şimdi bunun ne gereği var hadi kayınvalidem olsa neyse ama kayınpederim yani . bizde erkek mutfağa asla girmez ama bu bambaşka bişey okadar çok şey yaşadımki ömrümden ömür gitti şimdi aynı evde oturmayı düşünüyorum diyenlere gerçekten üzülüyorum hata edersiniz. çocuğum yok yapmayıda düşünmüyorum hamilelik kolay değil onlarla aynı ortamda olmaz kendi düzenimizi kurup öyle yapıcaz eşimde bu konuda hak veriyor zaten. ilişkimize gelince yani eşimle istediğin hiçbir şeyi üstüne basarak söylüyorum hiçbir şeyi ağız tadıyla yapamıyorsun eşini kapıda karşılarken bile kuru bir hoşgeldin diyorsun ismiyle hitap ediyorsun yanında otururken çekiniyorsun ayıplarlarmı falan diye doğu kültürüyle yetişmişiz onlarda doğulular çünkü herşeye dikkat ediyorsun buda herşeyi anında ve tadında yaşamanıza engel oluyor.

negüzel yazıyosun yaa anı yaşadım resemn...
peki şimdi yarı ev olayı düşünüyomusunuz ev alma durumunuz varmı canım
çok sinir bozucu şeyler anlattıkların hele kayınpederin yaptığı
eve gelir gelmez iş yapması sanki evde hastlıklı biri var da mikrop temizlio kadına bak ya:KK14: nedicemi bilemiyorum canım seni kandırmışlar 1-2 ay deyipte..bana öle de demiyo 10 yıl bile olabilir diyo herşeyi açık açık sölüyo ..
sana özelden bişeler sordum canım yazarsan çok sevinirim
benim canımı en çom sıkan eşimle ilişki konusu:KK17:
çünkü bu evliliğin bi terapisi neredeyse
kardeş gibi olduğunuz durumlar oluyomu canım
anında ve tadında da olmuyor dimi
illa geceyi beklemek zorunda kalıyosunuz :KK50:

bak benım durumum bıraz faklı.
benım kayınpeder eltı kayın gorumce yok.tek kaynana var.
evi ben düzdüm.ona bır oda verdik sadece. gerı kalanlar benım esyalarım.
beyaz esya yatak odası mobılya halı perdelerı hep ben aldım.
evın hanımı ben sayılırım ama yınede bu işler zor zanaaat.
sonuçta onun evınde oturuyoruz. onun düzenının ustune geldim.
10 sene gercekten olmaz cok zor.
sen 10 senede amacını bıle unutursun.
EN FAZLA 2 SENE dur cnm.
zaten 2 senede sende calıısrsan bırıktırirsin cok rahat..
altınlarınıda bozdur.

bide şunu sorucam.taksıtle bıseyler yaptı dıyosun.
sen evlenene kadar bu taksıtler bıtecekmı yoksa sen evlenınce eşinmi odeyecek taksıtlerı onlarmı?

senin işin biraz kolay görnüo canım yinede ev almışsın üstüne kurtarmışsın..
tv yi ödüyo işte hala ona çok kızmıştım zaten para biriktioz bide tv aldın diye neyse onun parası az kaldı bide yerler çıktı onuda az az öder heralde bilmiyom ki diğerlerinide adam öder canım evlenene kadar bitermi bilmiyorum ama biter büyük ihtimal çünkü öle herşeyin en pahallısı değil ucuz şeyler yapılıo durumlar malum çünkü

Canım sana burada o kadar dil döktük, sen hala kötü niyetli olduğumuzu düşünüyorsun. Sen üzülsen de, her gün ağlasan da, hayat sana zehir olsa da inan ki ben hiç bir şey kaybetmem, ama biz sana kıyamıyoruz. Çünkü gerçekleri göremiyorsun, sen bana yine kızacaksın bu yorum için, kız, fark etmez. Ben yine de elimden geleni yapayım. Bak bir arkadaş yazmış bu sıcakta evde uzun hırkayla oturmak zorundayım diye. Sen de demişsin ki, ben de hırkayla oturmayı düşünüyorum zaten. Bu seni çok mutlu etmiş gibi duruyor, işte ben bunu anlamıyorum. Evde sıcaktan yanacağını fark ediyorsun. Desen ki, ''tamam farkındayım ama başka şansım yok'', biz sana başka bir şey demeyiz zaten. Sabret ne yapalım diye teselli ederiz. Çok acımasız olacak ama, sen gerçekleri görmeyi reddediyorsun ve bir durup düşünmedin bile neden herkes böyle diyor diye. İnan ki kayın validen salonun ortasına leğen getirtip sana ayaklarını da yıkatsa sana müstahak, çünkü buna engel olacak hiç bir şeyi yapmıyorsun, dahası biz önerdiğimiz için bize kızıyorsun. Herhalde burada bunca insan boşuna yazıp dökmüyor. Benim annem de bana göre melektir, ama gel bir de bunu abimin eşine sor, geline yani. İyi insanlar olması yetmiyor yani.

yok canım ya ne kızması sadece evi yaptırmalarına çok tepki gösterdiniz ona anlamıyorum yaptırsın bizene tabi kendi evini yaptırıo ben sadece bana saygıdan yaptırdıkları için mutlu oluyorum olay bu....:KK3:

çok doğru yazmışsın arkadasım.
able bak iyi oku bunlar sende yaşayacaksın.
kaynanan yaptıgını begenmeyecek.çamasır asmana makınaya ne kadar deterjan koyman gerektıgıne bıle karısacak.
sen daha 1 ay bile gecmeden anlayacaksın durumu.
evet benımkı kadın olmaısna ragmen eşini gusel karsılayamıyosun.sadece kuru bı hosgeldin. dıyosun kendını kasıyosun.
eşinde sanki moralın bozuk sanıyo ve eşinden de soguyosun...
rahat değilsin cunku kendını kasıyosun.
ilişkiye gırerken bıle kendini kasıyosun.
soguyosun eşinden bile onlar yuuznden.offf sinir oldum gene bak...

arkadasın dedııg gıbı belkı yorgunsun bulasıkları sabah yıkamam ıstıyosun.
ne bıylım dizi seyredeceksin ama bı taraftanda bulasık var.
düşünsene kendı evınde kocanla yat cekyatta dizi izle, bulasıgını ne zaman olsa yıkarsın ama orda kayınvalıden demese bıle sıkılıyosun onlar dizi izlerken sen bulasık yıkıyosun....
bı düşün ne kadarzor bi durum.
sonra sinirini eşinden çıkarıyosun. bunlar olmaz değil OLUYO CANIM GÖRECEKSIN...

çok doğru yazmışsın arkadasım.
able bak iyi oku bunlar sende yaşayacaksın.
kaynanan yaptıgını begenmeyecek.çamasır asmana makınaya ne kadar deterjan koyman gerektıgıne bıle karısacak.
sen daha 1 ay bile gecmeden anlayacaksın durumu.
evet benımkı kadın olmaısna ragmen eşini gusel karsılayamıyosun.sadece kuru bı hosgeldin. dıyosun kendını kasıyosun.
eşinde sanki moralın bozuk sanıyo ve eşinden de soguyosun...
rahat değilsin cunku kendını kasıyosun.
ilişkiye gırerken bıle kendini kasıyosun.
soguyosun eşinden bile onlar yuuznden.offf sinir oldum gene bak...

arkadasın dedııg gıbı belkı yorgunsun bulasıkları sabah yıkamam ıstıyosun.
ne bıylım dizi seyredeceksin ama bı taraftanda bulasık var.
düşünsene kendı evınde kocanla yat cekyatta dizi izle, bulasıgını ne zaman olsa yıkarsın ama orda kayınvalıden demese bıle sıkılıyosun onlar dizi izlerken sen bulasık yıkıyosun....
bı düşün ne kadarzor bi durum.
sonra sinirini eşinden çıkarıyosun. bunlar olmaz değil OLUYO CANIM GÖRECEKSIN...

içim karardı ya
neyse hayırlısı olsun ne diyim ya zaten herşey olucağına varıyo du bakalım

arkadasım sende doğru yazmışsın.bende benım anneme melek derim çok iyi derim.yengemle araları cok iyidir.
aralarında mesafe var haftada 1 gorusurler tatlıdır araları.
ama yengeme sorsan belkı karısıyodur.
yani gercekten İYİ İNSANLAR OLMASI YETMİYO.
evet sen herşeyi kabullenmişsin gozunu kapamışsın.
a.zınada s..csalar sabrederım dıyosun boyle yapma.mecburum dıyosun boyle duusnme.
kendini ezdırme yapılak işlerı tabıkı yap.
baktın gördün laf sokuyor sana karısıyor.
sakın susayım deme.cvbını veer.sonra içinde birikir eşine patlarsın aran bozulur eşinle.

negüzel yazıyosun yaa anı yaşadım resemn...
peki şimdi yarı ev olayı düşünüyomusunuz ev alma durumunuz varmı canım
çok sinir bozucu şeyler anlattıkların hele kayınpederin yaptığı
eve gelir gelmez iş yapması sanki evde hastlıklı biri var da mikrop temizlio kadına bak ya:KK14: nedicemi bilemiyorum canım seni kandırmışlar 1-2 ay deyipte..bana öle de demiyo 10 yıl bile olabilir diyo herşeyi açık açık sölüyo ..
sana özelden bişeler sordum canım yazarsan çok sevinirim
benim canımı en çom sıkan eşimle ilişki konusu:KK17:
çünkü bu evliliğin bi terapisi neredeyse
kardeş gibi olduğunuz durumlar oluyomu canım
anında ve tadında da olmuyor dimi
illa geceyi beklemek zorunda kalıyosunuz :KK50:

özelden mesaj atamıyorum yeterli kotam yok sorduğun sorunun cevabı onlar aldı ama hala laf sokuyorlar keşke almasalardı da bende duymasaydım o lafları. ev zaten onların 3 katlı bi apartman ayrıca memlekettede evleri var ama yeni yapı iç inşaatı bitmiş dışın mantolaması merdivenlerin mermeri korkulukları hala duruyor bunlar bitinceye kadar birlikte oturucaz işte kiracıyı çıkarsak onların tadilatı daha ağır bazı durumlarda var tabi. bana baştan söyleselerdi kabul etmezdim eşimde bunu bildiği için yalan söyledi beni kaybetmek istemediğinden yani.
kardeş gibiolduğumuz durumlara gelince elbetteki oluyor. dediğinde çok haklısın evliliğin terapisi gibidir ama sendede şu korku oluyor işte sabah duş alıcam ses olucak gec e alamıyorsun çünkü kayınvalidem saat 3lere 4 lere kadar uyanık banyoda onların odanın karşısında eşim erkenden kalkıp işe gittiği için o daha uyanmadan 10 dakikalığına giriyorum orada alelacele giyiniyorum işte sonra eşim traş falan derken ben kahvaltı moduna geçiyorum onu uğurlayıp hadi bu sefer ders çalışıyorum ben odamdan çıkıpta kahvaltıyı hazırlamıyıncaya kadar kayınvalidem çıkmaz bi gün bende inat ettim baktım kayınpeder hazırlıyor utandım tekrar ben hazırladım hiç bir şey tadında yaşamıyor ikimizde çocuk istiyoruz ama onlar var diye çekiniyorum kayınpederim lavaboya girdimi yarım saatten önce çıkmaz e hamileliktede bazı şeyler hasas mide bulantısı yok tuvalet falan en iyisibir iki sene bekleyim peşpeşe doğurmak başka çaresi yok

arkadasım sende doğru yazmışsın.bende benım anneme melek derim çok iyi derim.yengemle araları cok iyidir.
aralarında mesafe var haftada 1 gorusurler tatlıdır araları.
ama yengeme sorsan belkı karısıyodur.
yani gercekten İYİ İNSANLAR OLMASI YETMİYO.
evet sen herşeyi kabullenmişsin gozunu kapamışsın.
a.zınada s..csalar sabrederım dıyosun boyle yapma.mecburum dıyosun boyle duusnme.
kendini ezdırme yapılak işlerı tabıkı yap.
baktın gördün laf sokuyor sana karısıyor.
sakın susayım deme.cvbını veer.sonra içinde birikir eşine patlarsın aran bozulur eşinle.

az önce yaprak dökümünü izledim fikiret o kaynanaya nasıl sabretmiş yaa ben onun gibi değilim kızlar susan bi insa değilim işte her lafa cevabım vardır da kaynana olunca nolur bilemem ama asla kendimi ezdirmicem galiba diziye bakarekn hırs geldi..çünkü o kadını fikret o hale getirdi ya susa susa
benim bi ablam var eltileri kaynanayı dövmüş resmen asla ezdirmemişler senin de demen gibi kadının ağ...s..ç.mışlar şimdi onlardan değerlisi yokmuş kadın ev bile almış onlara ama benim ablam hep sessiz kalmış asla kadın ii davranmıo onaanlamadım ben bu işten bişe ya
mesela kadın yemeğime laf etti diyelim
saygısızlık etmeden napim ben böle yapıyorum mı deyim
yoksa hemen offff sanane yaa karışma mı diyim hanagisi ideal

özelden mesaj atamıyorum yeterli kotam yok sorduğun sorunun cevabı onlar aldı ama hala laf sokuyorlar keşke almasalardı da bende duymasaydım o lafları. ev zaten onların 3 katlı bi apartman ayrıca memlekettede evleri var ama yeni yapı iç inşaatı bitmiş dışın mantolaması merdivenlerin mermeri korkulukları hala duruyor bunlar bitinceye kadar birlikte oturucaz işte kiracıyı çıkarsak onların tadilatı daha ağır bazı durumlarda var tabi. bana baştan söyleselerdi kabul etmezdim eşimde bunu bildiği için yalan söyledi beni kaybetmek istemediğinden yani.
kardeş gibiolduğumuz durumlara gelince elbetteki oluyor. dediğinde çok haklısın evliliğin terapisi gibidir ama sendede şu korku oluyor işte sabah duş alıcam ses olucak gec e alamıyorsun çünkü kayınvalidem saat 3lere 4 lere kadar uyanık banyoda onların odanın karşısında eşim erkenden kalkıp işe gittiği için o daha uyanmadan 10 dakikalığına giriyorum orada alelacele giyiniyorum işte sonra eşim traş falan derken ben kahvaltı moduna geçiyorum onu uğurlayıp hadi bu sefer ders çalışıyorum ben odamdan çıkıpta kahvaltıyı hazırlamıyıncaya kadar kayınvalidem çıkmaz bi gün bende inat ettim baktım kayınpeder hazırlıyor utandım tekrar ben hazırladım hiç bir şey tadında yaşamıyor ikimizde çocuk istiyoruz ama onlar var diye çekiniyorum kayınpederim lavaboya girdimi yarım saatten önce çıkmaz e hamileliktede bazı şeyler hasas mide bulantısı yok tuvalet falan en iyisibir iki sene bekleyim peşpeşe doğurmak başka çaresi yok

ay içime fenalıklar gelio bugün gözüm açılıo galiba
ya o kaynana 3,e 4,e kadar napıo allah aşkına git yatsana be yıların yorgunluğu yokmu..
çocuk konusunda bence hiç çekinme çocuk eve daha çok bağlar bence seni de daha çok severler hep bunu gördüm etrafta hiç bekleme yap ben öle düşünüom şahsen allah verirse inşallah
yatak odasını biz mi alsak yaa laf sokarlar şimdi ama hem beraber gidipte hep yatak odasını almak enayilik olmazmı bedava gelin almış olucaklar babam beni verirken bide üstüne para vercek ölemi:KK14: na gibi laf sokuyo ne diyo mesela

kızlar az önce bi arkadaşın konusunu okudum garip ir aile diye
gelin kaynana ve kayınpederiyle oturuyomuş onlara defolun gidin domuzlar diye hakaret bile etmiş sonra kiraya çıkmış ve aylar sora geri geliomuş yanlarına ve çok seviniğyomş kaynanasıgil geri gelio diye gelin..bu nası bişe ya

az önce yaprak dökümünü izledim fikiret o kaynanaya nasıl sabretmiş yaa ben onun gibi değilim kızlar susan bi insa değilim işte her lafa cevabım vardır da kaynana olunca nolur bilemem ama asla kendimi ezdirmicem galiba diziye bakarekn hırs geldi..çünkü o kadını fikret o hale getirdi ya susa susa
benim bi ablam var eltileri kaynanayı dövmüş resmen asla ezdirmemişler senin de demen gibi kadının ağ...s..ç.mışlar şimdi onlardan değerlisi yokmuş kadın ev bile almış onlara ama benim ablam hep sessiz kalmış asla kadın ii davranmıo onaanlamadım ben bu işten bişe ya
mesela kadın yemeğime laf etti diyelim
saygısızlık etmeden napim ben böle yapıyorum mı deyim
yoksa hemen offff sanane yaa karışma mı diyim hanagisi ideal

hayır oyle offf sanane olurmu hiç o kadarda değil yani.

mesela sen yemek yapıyosun oda basında dikiliyo diyelim :KK1:
ayy bu yemegın içine bunumu kattın bu ii olmaz falan dicek.
sende ben boyle yapıyorum güzel oluyo anne dersin.
oda dicekki ama oğlan oyle sevmıyo.
sende dersinki ben sevdırıım ona.
o dicekki ben kaç senede sevdiremedım senmı sevdireceksin (farkındaysan muhabbet koyulaşıyor. sen ona o sana :KK1:) ayy baban yemez bunu.
laf yarışı hadi bakalım :KK52:
boyle boyle kıl kapıyosun bıdaha her lafı batmaya baslıyo.
buyrun cenaze namazına. hahahayt

sonra baska bı gun lafını yapacak hep ayy mıdem agrıyo.o yemek agır geldi dicek mesela.
sen hemen alınacaksın.ÇÜNKÜ SANA LAF SOKMUŞ OLUYO.
off lanet olsun ayrı evde olsaydım kocama ıstedıgım yemegı yapardım demeye baslayacaksın 2 aydan sonra
sonra içinde birikecek derdini annene anlatamayacaksın üüzlmesinler diye.
eşine kusacaksın öfkenı.eşin arada kalacak offlayacak pufflayacak.
agız tadıyla duyulmasın dıye eşinle kavga bıle edemeyeceksın.
sonra sinir küpü olacaksın eşine patlayacaksın aran soguyacak.
eşinden evlilğinden esyalardan herşeyden soguyacaksın.
ve işte HAYAT O ZAMAN BAŞLAYACAK....
ve kafana DANNKK :KK52: edecek....

hayır oyle offf sanane olurmu hiç o kadarda değil yani.

mesela sen yemek yapıyosun oda basında dikiliyo diyelim :KK1:
ayy bu yemegın içine bunumu kattın bu ii olmaz falan dicek.
sende ben boyle yapıyorum güzel oluyo anne dersin.
oda dicekki ama oğlan oyle sevmıyo.
sende dersinki ben sevdırıım ona.
o dicekki ben kaç senede sevdiremedım senmı sevdireceksin (farkındaysan muhabbet koyulaşıyor. sen ona o sana :KK1:) ayy baban yemez bunu.
laf yarışı hadi bakalım :KK52:
boyle boyle kıl kapıyosun bıdaha her lafı batmaya baslıyo.
buyrun cenaze namazına. hahahayt

sonra baska bı gun lafını yapacak hep ayy mıdem agrıyo.o yemek agır geldi dicek mesela.
sen hemen alınacaksın.ÇÜNKÜ SANA LAF SOKMUŞ OLUYO.
off lanet olsun ayrı evde olsaydım kocama ıstedıgım yemegı yapardım demeye baslayacaksın 2 aydan sonra
sonra içinde birikecek derdini annene anlatamayacaksın üüzlmesinler diye.
eşine kusacaksın öfkenı.eşin arada kalacak offlayacak pufflayacak.
agız tadıyla duyulmasın dıye eşinle kavga bıle edemeyeceksın.
sonra sinir küpü olacaksın eşine patlayacaksın aran soguyacak.
eşinden evlilğinden esyalardan herşeyden soguyacaksın.
ve işte HAYAT O ZAMAN BAŞLAYACAK....
ve kafana DANNKK :KK52: edecek....

tekerlek öldürdün beni bacım ya
vacgeçirtecen en sonunda beni bu işten:KK70:
kaynanayla yapılan o laf sokma yarışına güldürdün beni he ilahi....:KK1:

bak bende aynı seylerı yasıyorum.
benım kayınvalıdem 5 dakkada bı wc ye gıdıyo.
gece gec yatıyo (biz yatmadan hayatta yatmıyo)
ben kapıyı açııym banyoya gıdıcem hemen sesi duyuyo oda yan wc ye gırıyo bız banyo yaparken.
banyodan cıkıyoruz hemen o ayaklanıyo hemne kalkıyo bıze bakmak için bıde kadın neyse ee kayınpeder olsa naparım duusnsene.

mesela onlar yatmadan banyo yapamayacaksın onlar uyumadan ilişkıye gıremeyeceksın.offf
boylelıkle eşinden sogursun bak ben sana soylııym.
bıraz acımasız yazdım ama tecrubeyle sabittir..:84:

ay içime fenalıklar gelio bugün gözüm açılıo galiba
ya o kaynana 3,e 4,e kadar napıo allah aşkına git yatsana be yıların yorgunluğu yokmu..
çocuk konusunda bence hiç çekinme çocuk eve daha çok bağlar bence seni de daha çok severler hep bunu gördüm etrafta hiç bekleme yap ben öle düşünüom şahsen allah verirse inşallah
yatak odasını biz mi alsak yaa laf sokarlar şimdi ama hem beraber gidipte hep yatak odasını almak enayilik olmazmı bedava gelin almış olucaklar babam beni verirken bide üstüne para vercek ölemi:KK14: na gibi laf sokuyo ne diyo mesela

beraber oturacaksan zaten alma dediğin gibi enayilik olur.bir iki kere konuşmalarında işte yatak odasını kız tarafı alır dedi bende bizde öyle bişey yok anne dedim aynı memleketin insanıyız dedim babam ablamlara almadıki bize alsın dedim. ya ben çok çektim çok düğün günü babam dediki kızım gel vazgeç üstümde gelinlik var resmi nikahımız kıyılmış yapamazsın sen dedi bunları ben iyi anladım dedi ama ben olurmu öyle şey deyip babamı haksız çıkardım. az önce yazmışsın ya yaprak dökümünü izliyorum diye fikretten bahsetmişsin emin ol benim davranışlarım ondan farklı değil saygıda kusur etmem yapım bu suratım çok gülmez misafir gelecekti eve kayınvalidem yüzün azıcık gülsün senden rica ediyorum dedi yapım bu dediysemde olmadı
beni sevmesine seviyorlar aslına bakarsan bende onları seviyorum ama yaptıklarıyla soğutuyorlar kendilerinden. saygısızlık yapmadığım için kusur bulamıyorlar işimdede öyleyimdir ben evi temizlerim siler süpürürüm bulaşık falan asla laf söyletmem ama az önce bi arkadaşta yazmış deterjanı fazla koyuyorsun bulaşıkları yıkarken suyu çok harcama bide hadinden fazla batıl inançları var ben takılmam öyle şeylere saçmalık gibi gelior yapmayıncada işte öyle yapmadın ondan oldu falan filan. neyse karar senin tabi hayatı sen yaşayacaksın ama ne olursa olsun bazı şeyler senden gidecek sen yıpranacaksın sonuçta karşı tarafta eşinin annesi babası sen yokken onlar vardı buna saygı göstermek gerek ama şuda var onlar olmadığındada biz varız biz hertürlü sıkıntısına koşuyoruz yeri geliyor çorabını bile sen yıkıyorsun kocanın hastalıkta sağlıkta meselesi yani onlarında bunu düşünüp kurduğunuz yuvaya dahil olmamaları lazım elden ayaktan düşünce zaten ben bakacam sokağa atacak değilim ama banada o zamana kadar geçen sürenin batmaması lazım hayat insanın karşısına neler çıkarıyor düşmez kalkmaz bir allah demişler yaşanacaklar var yaşayacağız bizde..

bak bende aynı seylerı yasıyorum.
benım kayınvalıdem 5 dakkada bı wc ye gıdıyo.
gece gec yatıyo (biz yatmadan hayatta yatmıyo)
ben kapıyı açııym banyoya gıdıcem hemen sesi duyuyo oda yan wc ye gırıyo bız banyo yaparken.
banyodan cıkıyoruz hemen o ayaklanıyo hemne kalkıyo bıze bakmak için bıde kadın neyse ee kayınpeder olsa naparım duusnsene.

mesela onlar yatmadan banyo yapamayacaksın onlar uyumadan ilişkıye gıremeyeceksın.offf
boylelıkle eşinden sogursun bak ben sana soylııym.
bıraz acımasız yazdım ama tecrubeyle sabittir..:84:

ay o kaynana manyakmı yaa şimdi bişe desem çok mu ayıp olur ya allahi dicem
siz banyoya gdince hemen wc ye koşuyosa
"bizin oğlan beceriklimi acaba" diye merak mı ediyo acaba töbe töbe yaa :KK47::KK47:
gerçi beraber bayoya girme olayı olmuyo sanırım

ayy aklıma geldi şimdi bak..
yeni gelinim ilk hafta pazara gittik.
anammm gitmez olaydım meğersem pazarda mimliymiş.
herkes onu tanıyo..deli karı gene geldi diye bakıyolar resmen..butun pazarcılara bak bu benım gelin diye tanıttı bağıra bağıra
bütün pazar duydu bizi... rezilliğin daniskası.
bişeyin fıyatını soracak mesela tezgahın yanına gidip sormaktansa karşı tezgahtan bağırıyo bu ne kadar diye..pazarda bağıran adamlardan daha çok sesi çıkıyo valla ayyy ben bir şok bir şok daha üstüne...çarpıldım resmen trafoya döndüm..
önündekileri ittirmeler çekil şurdan bende seçicem falan demeler.. allahım dedim..
bir dahada onla pazara gitmedim hiç...

BAK CNM İYİ OKU Bİ TOPİK VAR: KAYINVALIDEYLE ALTLI ÜSTLÜ OTURAN VARMI? DİYE ONU OKU Bİ SÜRÜ SEYLER YAZDIM ORAYA CEKTIKLEIRMI OKU BAK Bİ ŞOK OLURUSN.. BU EN BASİTİ..

X