Able bende kaynanamla oturuyorum 11 aylık evliyim. Ama her insan aynı olacak diye bişey yokki benim k.validemde çalışıyor. Ama evin tüm işleri çamaşır bulaşık yemek vs. hepsi benden sorulur. Kaynanam titizlik hastası olduğu için girdiği işi bitiremiyor sinirleniyor yapamıyor ondan dolayı sokmam onu mutfağa. Ama çamaşırları ben yıkadığım halde gelip aldığım deterjanı kontrol eder aynısını mı almışım diye. Bizim aldığımız buydu dimi diye bi kaç kere sorar. Onun dışında pek bişeye karışmaz işten gelir hemen koltuğa uzanır. Dizi varsa izler 10 dedinmi yatar.
kv hep sensin deyince gelinlerden iiyisi yok :)
öylemi canım sorunsuzsunuz yani ne güzel
ben zaten pohpohlamayı seven biriyim acaba işe yararmı
gerçekten benim öle bi huyum var bazen böle sarılıp öpesim gelir herkezi
kaynanamada arada yapsam nası olur acaba şımarırm ki
Yani benim onunla bi sorunum yok görümcem biraz cadı annesinin kafasını çok dolduruyor. Eşiminde beni sevmesini biraz kıskanıyor sanki.
Kaynanan nasıl biri güler yüzlü mü konuşkanmı sinirli mi suratsızmı? Nasıl yaniii
Maalesef bunun ne bir kuralı var ne de bir yolu.
Sen ne kadar saygılı, iyi niyetli olursan o ilişkiniz KARŞINDAKİ İNSANIN YAŞAMAK İSTEDİĞİ gibi olacaktır.
Eğer karşındaki kişi kötü niyetli ve fesat biri ise;
Sen saygından sussan, karşındaki insan daha çok üstüne gelecektir.
İyi niyetinden temizliğine, işine yardım etsen, hizmetçi muamelesi yapıp bunun seni GÖREVİN olduğunu ima edecektir.
Karşındakini kendin gibi görüp içini döksen, yarın SENİN SİLAHINLA SENİ VURMAKTAN çekinmeyecektir.
11 senelik evliyim.
Geçen sene bazı sebeplerden dolayı beraber yaşama kararı almıştık.
Ev bizim evimizdi.
Çalıştığım için sabah 7,50 de evden çıkıyor 18,45 de eve giriyordum.
Cts leri de 7,50-13,45 arası yoktum evde.
15 günde bir kadın getirdim.
Yediği önünde yemediği ardında idi.
Umreye gönderdik, maaşı olduğu halde 1 kuruş masraf yaptırmadık.
Bekar kaynım vardı üstelik bir de evde, o da çalışıyordu. Ondan da hiç bir şey beklemedik," sen geleceğine yatırım yap seneye evleneceksin" dedi abisi.
İşten geldim. Bir tas çorba bile pişirmemiş. O saatten sonra yemek yaptım, masa hazırladım (üstelik eşim yok hafta içi)
Hafta sonu cts bile çalıştığım halde, 15 günde 1 de kadın getirdiğim halde, tüm evi baştan aşağı temizledim. Gene de adım "iş sevmez, tembel"den yukarı çıkmadı.
Sadece pazar günü eşimle gezmeye gittiğimiz halde "çanta kolunda, kocasıyla caddelerde gezmekten evine zaman ayırmayan" oldum.
Sustum, sustukça daha çok gelindi üstüme...
Sonuç mu? 7 ay dayanabildi.
Bak dayanabildim demiyorum, dayanabildi diyorum.
Bütün bunlara rağmen yaranamadım.
Bir kavga, bir kıyamet.
Ayrı eve çıkardık onu ve oğlunu.
Şimdi beraber yaşıyorlar.
Bütün eşyaları aldı eşim, kirayı da ödüyoruz.
Son aldığımız haberlere göre; kaynım evlenirken çeyiz yapacakmış o eşyaları, k.valide de gene birileriyle birleşme planlarında.
Yani; BUNUN MAALESEF BİR YOLU YOK. KARŞINDAKİ İNSAN KÖTÜ İSE YAPABİLECEK HİÇ BİR ŞEY YOK....
SADECE ALLAH ISLAH ETSİN BU TİP İNSANLARI.
SEN SAYGINDAN ÖDÜN VERME, KOCAN BİLSİN SENİ GERİSİ BOŞŞŞ.
ALLAH YARDIMCIN OLSUN CANIM....
DUALARIM SENİNLE VE K.VALİDESİ İLE OTURMAK ZORUNDA OLAN TÜM ARKADAŞLARIMLA.
"Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anlayabileceği kadardır." demiş Mevlana,
Aynı şey davranışlar için de geçerli ,sen ne kadar iyi ya da kötü gorünmeye çalışırsan çalış
karşındaki hangi niyetle bakıyorsa sana öyle görür.İyi niyetle bakıyorsa kötü lafın bile batmaz
ama zaten sana karşı niyeti bozuksa ne yaparsan yap nafileee
şöle yap böle yap şunu de deyince yaşadıklarını yazdın sandım
nakadar nankör bir kadınmış yaa
peki sen bu saygısızlıklarına sustunmu dayanamadı yazmışsın canım galiba her defasında cevabını verdin valla çok ii yapmışın onu evden postalamakla allah razı olsun duan için
ben sustum canım. sustum. son ana kadar.
eşim haftanın sadece 2 günü evde olduğu için, yeter ki huzursuzluk çıkmasın diye sustum.
görüyordu mutsuzluğumu ama annesi o kadar güzel rol yapıyordu ki, eşim evdeyken tam bir melaike idi.
anlatsam da inanmazdı belki bilmiyorum.
sonunda bir gün k.valide bir pazar kahvaltısında kustu içindeki kinini.
yani aslında amacı oğlunu doldurup benim üstüme salmaktı ama başaramadı.
planları geri tepti.
görümcede var galiba bekarmı
müstakbel kaynanam olduğu için 1 kere görüştüm onunla verdiği izlemimi sayfa başında yazdım canım hatta 1-2 sayfa geride bayağa bir örnekler yazdım hakkında lütfen orayı okurmusun fikir vermen açısından
güleryüzlü ve konuşkandı canım
Ablecim görümcem evli ama evlerimiz çok yakın bi ayağı hep bizde. eşimide kızdırdı en sonunda bi süre görüşmeme kararı almışlar. Eşim her konuda benden yana bak o da çok önemli. Müstakbel eşinle konuş de ki biz birlikte oturucaz ama her konuda beni savunurmusun? Zaten terbiyesiz biri değilsin anlaşılan saygıda kusurun olmaz sanırım ama sürekli seni ezdiklerinde eşin arkandaysa sorun yok.
canım aramızda öle bi konu geçti geçenlerde beni kimseye edirme dedim
ne diyon sen yaa olurmu öle şey asla ezdirmem dedi
der de..
yapar inşAllah..
inşallah ....................................................
Able senin kayınbabandamı o evde olacak. Benim kayınvalidem demişti ki benim eşim hayatta olsaydı ben istemezdim birlikte oturmayı ama yalnızım diye böyle oldu falan demişti. Kayınbaban varsa çok zorlanırsın.
evet olucak
ama neden istemedi ki kaynanan nolucakki