Kaynanayla iyi geçinmenin yolları

İşte o zaman ev üstüne ev olurdu. Bende öyle olmadı evde ne var ne yok herşey değiştirildi ev boşaltıldı boyandı temizlendi yeni eşyalar geldi. sen o eve gidince eşyalar değişecekmi?

canım pek anlayamadım işte ozaman ev ev üstüne olurdu yazmışsın nasıl yani kayınpeder olmayıncamı...
canım sen gelin gelice diyemi ev değiştirildi
evet şuanda evi yaptırıyolar yerler kapılar tuvaletler balkonlar
eşya konusunda ise eşyalar zaten yesyeni geçen sene koltuk takımı aldılar öbürlerini atıp
nebilim herşeyleri yeni tv aldılar plazma bulaşık makinası aldılar diğerleri yeni zaten vardı...bukadar yeter yani...

ee peki sonra ne olacak.. o tadılata verecklerı parayla sen 1-2 sene kıra öderdin.
peki 2-3 sene sonra ayrı ev alıp çıktıgında o evden eşya alamayacaksın belkı sadece yatak odanı alırsın..
hem ev kredisi odeyıp hem eşya nasıl alacaksın..
bu sefer eşinin ailesi yardım etmesse esya almanıza ayrı eve çıkmanıza ne olacak hiç bunları düşünüyomuusn?
burda herkes eşimin ailesi yardım etmıyo falan dıye topik acıyolar.
hiç okuyomusn bunları?

AZICIK AŞIM AĞRISIZ BAŞIM dememişler boşuna...

o evden eşya almamki zaten kadının eşyalarından banane
ayrıca ev almamız 2-3 seneden çok daha uzayabilir yani anlıcan yılarca beraber kalıcaz ev alma durumuna gelene gerisi allah kerim napim

onlarda beraber oturmak isiyolar galiba
kayınpeder kaynana ben sevgilim görümcem hepimiz bunu istiyoz
zaten ev açma parası nerdeeee 1-2 milyarlık tadilat nede

tatlım bu kadar eşya ve tadilat 1-2 milyar mı tutuyor? yapma gözünü seveyim.
Elfida ne kastetti bilmem, ama kayınpeder olunca ev ev üstüne olur demek istemiştir muhtemelen. Çünkü iki ayrı aile oluyor resmen
Eşya yenilenmesini de öyle görme, burda olay ne biliyor musun? Yepyeni eşyalarla dolu bir eve gitmek değil, yani biz sana ''insanların yıllarca kullandığı eski eşyaları kullanma'' demiyoruz, tabi o da hoş birşey değil. Evlenmeden önce babanın evinde de her eşyamız gıcır gıcır değildi elbet. Ama eşya yenilerse ne olur? Sen o evi istediğin gibi dekore edersin, istediğini yaparsın, masrafın çoğuda sizden çıkar zaten, sonuçta yeni geline ev düzülmüş olur, o saatten sonra da o evin hanımı gelin olur.

canim merhaba,
ayni evi paylasmakla cok yanlis yapiosun..ben ayni evi paylasiyorum kayinvalidem ve esi ile..son bir yildir hayatimi zindan ettiler..esimle kardes gibi olduk,mutsuz bir beraberligim var birlikte zaman geciremiyoruz,yatakta rahat olamiyoruz,kavga edemiyoruz,rahat rahat konusamiyoruz hemen kapi dinliolar..seni bir omur pencelerine almaya calisiorlar..canim cok acik soyluyorum herseyden soguyorsun,mutsuz olursun ayrii ev die tuttur..

tamam işte canım gelin gidceim içi,n ondan yaptırıyorlar evin hanımı olucam da zamanla yani gelir gelmez evin hanımı benim demem eşyayı arkadaş sordu canım ama ben gelcem diye yaptırmaları çok hoşuma gidio saygıdan diye düşünüyorum..sonuçta bazıları var hiç bişe yaptırmıo gelsin otursun işte diyolar ama onların tadilat yaptırlamalı hoşuma gidio1-2 den fazla tutabilir bilmiom tahmin yaptım ben...

peki sen neden aynı evi paylaşıon canım merak ettim yazarmısın ..eminimki mecburiyettendir..işte bende öle ....ilişkimi uzatmak istemiyorum daha fazla...ayrı ev diye hiç tutturmadım cnm içimden gelmior ya bilmiyorum....kapı mı dinliyolar ayy bizimkiler dinlemez inşallah

merhaba canim,
benim evim yapilio,insaati assagi yukari 1 sene sonra biticek,ozamana kadar esim beni zorluo kira ya cikamayalim diye..kavga ettim olmadi,evi tekettim olmadi,hakaret,kusluk,munakasa yokkkk..anacim bunlar toptan yuzsuz:)))ama ben evde teror estiriorum,gerci yapcaklarini gene yapiolar ama kendimden olabildigince uzak tutuorum zaatlerini:)))
cocugum yok,karar vermek zor olmucak..ben evimize gecmeyi bekliyorum,sorunlarimizi asmaya calisiruz ama bittimi bitio..simdi ikimizde acabaladayiz canim..

arkadaşlar hala yeni evlileri görüyüorum beraber oturcaz falan diyorlar aklınızı basınıza devşirin. ne kadar da iyi olsa kuraldır geçinilmez laflar batar rahatsz eder. bide başka yerde oturupta benim kaynanam iyidir falan diye sakın yazmayın
bende uzakta olsam gelir işini görürüm. uzaktan davulun sesi hoşşş.

eşinle berabermi ladınız kredi mi çektiniz canım nasıl oldu...bayağa şeyler yaşamışsın yaa allahtan evin var

mecburuz ama napalım canım

Ya guzelim,

Senin dilin gözün kulağın gercekten baglanmis. Bi okusana yazdiklarini, kayinvaliden kendi tekrar gelin olmus. Bu ne ya! Oglu evlenmek istiyor ama yerler, kapilar, tuvaletler, balkonlar
yaptiriliyor, plazma aliniyor, koltuk takimi degistiriliyor e digerleri
zaten yepyeni... Bunlar senin
bildiklerin bilmedigin neler aliniyor acaba.
Bu nasil bir anne? Senin cocugun evlenmek isteyip evlenemezse
sen hic umursamayip bunlari yaparmisin yeni esya alip evinin icini
yaptirirmisin? Yoksa oglum da evini yolunu bilsin. Artik bir ailesi
yuvasi olsun mu dersin. Yani benim anlayamadigim şu; bunlar
zaten yapilacakti alinacaklar belliydi, aaa bak simdi gelin durumu
cikti neyse yanimiza aliriz mi? yoksa bunlari yapalim sunlari
alalim cunku gelin gelecek mi? Hangisi? Mesajlardan okudugum
kadariyla daha isteme bile yok. Sen eminmisin evlenip oraya gidrceginden? Yani erkek arkadasindan degil ailesinden bahsediyorum. Seni isterken ne diyecekler? Biz evi sifirladik esyalari yeniledik kizimiz bavulunu alsin gelsin mi diyecekler anne babana? Paralari vardir ister tadilat yapar esya alir ister bankaya koyar kime ne ama evlat evlendirme durumu varsa ona gore hareket edilir. Ha istese yine yapmaz bisey dugun icin "iste biz de yasliyiz kötü gün icin koyduk kenara üc-beş" der saygi duyarsin ama böyle göze sokulur mu? Yani bir yatak bir dolap hali perde biraz kap kacak da mı alinamıyor? Senin ceyizin yokmu hic?

Bak gercekten kalbinin temiz oldugunu hissediyorum ve Allah yardimcin olsun diyorum. Ayrica sen zaten iyi gecinme yolunu cözmüssün. Butun evin isini yapicaksin herkesin arkasini topayacaksin, yemek ,bulasik... Esinle bile disari cikmiycaksin, aksam herkes ortaliktan cekilirken sen de odana gidebileceksin. Sen ustlendigin icin herkes yiyip kalkacak, caylarini ellerine vereceksin falan filan... Bir kaynana daha ne istesin?
Allah yolunu acik etsin demekten baska bisey bulamiyorum. İnsallah tahmin ettigin gibi mutlu olursun.

anlamamakta ısrar ediyorsun canım, ben sana apayrı şeylerden bahsediyorum, bak ben diyorum ki eşyaları sen seçersin evi istediğin gibi düzersin yerleştirirsin, o evde yeni bir düzen kurulur, artık evin hanımı da sen olursun, sen diyosun ki yeni koltuk almışlar. sen bu planın neresindesin? sen gidiceksin diye yaptırılıyorsa sen seçersin ve düğün daha yaklaşınca yapılır. daha isteme yok söz yok, sen evlenene kadar o eşyalar eskir bile. onlar oğullarına ev düzmek yerine kendilerine düzüyorlar inanki hepsi bu. seni üzmek için söylemiyorum ama, o evin hanımı olman için kayınvalidenin elden ayaktan düşmesi veya ölmesi gerekiyor. yanlış anlama beni. Ben de kayınvalidenin yerinde olsam aynısını yapardım ama, benim evim, benim aldığım eşya, ben koskoca kadınım, benden 20-30 yaş küçük gelin geliyor evde otoriteyi o sağlıyor, kararları o veriyor, imkansız bişey. Gelmişim o yaşıma, çocuk doğur bak büyüt ev temizle ütü yap yemek yap yorulmuşum, çocuklarımı büyüttükten sonra artık keyfime bakarım. Bu gelin bana hizmet etsin demek değil, asla bunu beklemem ama gelin evin hanımı olmayı da aklından çıkarsın bi zahmet, ben varken o çok bekler daha. Kendini onun yerine koyup objektif düşünebilirsen sen de aynısını söylersin.
ayrıca en kalitesiz ucuz plazma bile 1 milyar civarı diyeyim ben sana. birazcık gözünü aç. o kadar tadilat eşya senin umduğunun çoook üstünde tutar.

ya arkadaşlar neden hep kötü gözle bakıyosunuz tanımadan onları suçlar gibisiniz ben hiç böle düşünemiyorum koltukların benle hiç alaksı yok geçen sene alındı benle alaksı olan kapılar yerler falan onlarıda ben beğencek dğilim benim için farketmio zaten isterse kırmızı kapı taksınlar ..ben ilerde eşimle alıcağımız eve bakarım kaynanamın evine müdahaşe etmem banane nebilim daha ne bekliosunuz ki koltukları kapıları ben i beğenmeliydim bu mu yani..benim gözüm yok ki kapıda bacada..istemeyi sözü evin kötü görnümlü yerlerini yaptırınca gelcekler ne var ki bunda tabiki kendi evini yaptırıo ama bana da saygıdan...bunda nası bi olumsuzluk düşünebilirsiniz ki..benim hiç bi beklentim yok ya ev düzeni hakkında banane kendi evlerini yaptırıyorlar tabiki benim evimi mi? ben bunları kabullenmişim yaa
gerçekten onlar evi yaptırıyo diye bu ne yaaa diyosunuz hiç anlamıyorum yaa tabiki yaptıracak beraber oturmak istiyolarondan belkide ayrı ev açalım demiyolar zaten sırf gelinlerinin eve gelmesini istedikleri için e bende istiyorum zaten ozaman sorun yok ...benim derdim bazı kurallardı...

Canim,
Ablan,annen yasinda bayanlariz ve bir cogumuzda kayinvalidemizle birlikte yasiyoruz..sen halen bu dediklerimizi kotuye yoruyorsan,sana hicbirsey diyemiyorum allah yolunu acik etsin.umarim mustakbel asinle mutlu olursun..yasin cok kucuk,sana abla tavsiyesi ise gir calis.sevgiler

Evet aynen onu kasdettim kayınpederim hayatta olsaydı 2 aile olacaktık ama şimdi sadece kayınvalidem var benimde eşimde gönlü razı olmadı yalnız yaşamasına. Biz kendimiz dedik birlikte oturalım diye ama k.validem de bayan olduğu için evde caprimide giyiyorum askılı badimide giyiyorum yeri geliyor yorgunsan koltuğada uzanıyorum ama kayınbaba varken bunları yapamazsın oturuşuna kalkışına bile dikkat etmen lazım.

nebilim ben alışkınım halbuki bunlara babamdan dolayı babamın yanında şortla sıfır kolluyla gezemem asla babam varken doğru oturum yatamam bile o gelince içeri hemen aykalnırım..ve ayrıca ben tesettürlüyüm zaten kayınbabanın yanında başım açık bile durmam ki bunlara alışkınım akrabalarımızın yanında da böleyim...ben sadece kendi odamda açılırım heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…