kaynanayla altlı üstlü ya da yakın oturan varmı:(

hayatbumudur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2014
96
7
1
Diğer
derdimi kimseyle paylaşamadığım için sizlerle paylaşmak istedim 25 yaşındayım 1.5yıllık evliyim fakat eşim yurt dışında olduğu için beraber geçirdiğimiz süre 6 ay...
uzun bir birliktelikten sonra severek evlendik eşimin ailesiyle hiç bir sorunum olmadı kaynanamda iyi bir insan fakat eşimle beraber başbaşa geçirdiğimiz zaman yatmadan yatmaya sadece... kayın babam erken uyuduğundan ve görümcelerim evli olduğundan k.b. uyuyunca kv yalnız kalıyor eşim ailesine özellikle annesine çok düşkün eskiden bukadar değildi şuan aşırı şekilde bağlı...
ben çalışan bir bayan olduğum için sağolsun yemeği kaynanam yapıyor o yüzden işten geldikten sonra yapabileceğim hiçbir işi kaynanama yaptırmıyorum... eşimle başbaşa kalamıyoruz eşime yakındığımda annemi yalnız bırakamam diyor... misafirliğe gidilecek biz gitmesek olmazmı dediğimde hayır biz tek bir aileyiz diyor... dışarda beraber başbaşa vakit geçirelim dediğimde hep bahane buluyor... annem öyle dedi babam öyle dedi diye bana hep kırayımmı onları diyor...
içimde okada cok şey var ki hoşuma gitmeyen bir şey olduğunda hemen ailesini savunmaya geçiyor hep haksız ben oluyorum beni hiç anlamıyor..yanlış anlaşılmasın ailesinin bütün fertlerini çok seviyorum ama bazen çok zoruma giden şeyler oluyor...
Aslında hersey erkeğin elinde o dengeyi ayarlaması gerekiyor herkes ailesini sever herkes düşkün annesine ama bende varım bende onun karısıyım benimde istediklerim olsun özgür ve özel hayat istiyorum ne yapacağımı bilmiyorum bazen esnediğimde kaynanam bana uykun geldiğse işin varsa çık yap diyor çok zoruma gidiyor ben zaten çalışıyorum bütün gün eşimi görmüyorum iş yaparkende yanıımda olabilir... eşim şuan çalışmadığı için zaten tüm gün ailesinin yanında... hergün evimize yatmadan yatmaya çıkıyoruz
benimle aynı durumdan yakınan varmı yardım edin akıl verin ne olur

kocana çok gıcık oldum yemin ederim. sanki anası ölmüş de yalnız bırakamazmış mış mış
Madem o kadar çok düşünüyordu annesini, seni niye almış ki, bence konuş eşinle ve artık sizin de bir yuva kurduğunuzu ve aile olduğunuzu, sizinle vakit geçirmesi gerektiğini bir şekilde anlat.

Anasindan kopamayan, birey olmayi basaramamis tipik turk erkegi. Elin Avrupalısi 18 yasina gelmeden ayri eve cikar, bizimkiler evlenince bile dizinin dibinden ayrilamaz. Kırk yaşında hala ana baba destegi olmadan yasayamayan sumsukler olurlar.
Ensest yasak olmasaydi bu modeller başkasıyla bile evlenmezdi.

:) vallahi guzel bir tespit olmus. Bravo.

Az önce bi konu sahibi
Kaynanamın 2 evi var birini bize vermiyo diyodu ya
Gelsin senin konunu okusun
Aynı bina yeme içme bir yaşamak çok zor olmalı, borçlan başka yerden ev bak bence

ayyy benim evliliğimin ilk 6 ay böyleydi çok üzülüyordum benim kayınvalidede çok iyidir ama ne bileyim insan baş başa kalmak istiyor eşine özel sofralar kurmak istiyor ... ama şimdi çoook uzaklardayız yıllardır yazın tayin istemeyi düşünüyoruz aynı şehirde olucaz muhtemelen ama eşim nerden istersen oradan tutarız evi diyor öyle her gün gidip gelme ki alışmasın annem diyor bakalım umarım öyle olur

seni kışkırtıp eşine karşı doldurmak asla istemem ama, çok çok abartmış..
tabiki ailesiniz ama, o ailenin bir kolu olan, artık iki kişilik bir dünya kurmuşsunuz.
benim kayınvalidemler de mükemmel insanlar ama ben 2 gün üstüste hiç gitmedim.
çalışıoyruz evlerimiz neredeyse karşılıklı..haftada bir gideriz..benim eşimde annesini apayrı sever
ona hayrandır hatta, ama bir tenceresi bizdeyse götür deyince kapıdan verir gelir.kayınvalidemde
zaten ben yokken git oğlum eşinin yanına der..tamammiyle her şey eşin de bitiyor..

çok çaresizim ailesi gerçekten iyi insanlar hiçbir sorunum olmadı onlarla ama dayanamıyorum evlilik hayatı yaşamak istiyorum...
ben bunu eşime anlatamıyorum yakınınca sanki ailesini eleştiriyorum sanıyor sizler biliyorsunuz sadece hiçkimseye anlatamıyorum derdimi

kesinlikle haklısınız herşey erkekte bitiyor ama ben bunu nasıl anlatmalıyım ona
ben asla rahatsız değilim tamam annesi severde taparda ama benimde isteklerime kulak versin

Eşin o kadar ailesine bağlıysa daha bir süre hatta uzun bi süre öyle olacaktır sanırım.olması gereken bu demiyorum sen haklısın ama eşin sana bu konuda hak vermeyecek gibi geliyor bana.

Ayakta alkışlıyorum

bence herşey eşinde ve kayınvalidende bitiyor. birkere kayınvalidenin sizi yalnız bırakması lazım. bunlar da genç yeni evli zaten az buluşabiliyorlar demesi lazım. ama o da oğlunun ilgisinden memnun muhtemelen. aslında kendi eşiyle mutlu olmadığı için büyük ihtimal size sarmış. vakit geçirmeye adam arıyor. ya her dakka işiniz olmaz ki ev bu fabrika değil heralde. bence eşinle değilde kayınvalidenle konuş. anne de ben sizi çok seviyorum ama eşimle biraz da başbaşa kalmak istiyorum de. tamam gene gelelim gidelim ama ben işten gelince de evimize gidelim kendi hayatımızı bilelim de. böyle evlilikten de bişey anlamıyoruz de. bunu şakayla karışık anlat anlayacağı şekilde. seninle de vakit geçirsin gün boyu beraber olun ama akşam biz evimizi bilelim de. ben böyle ev hanımlığını anlamıyorum sonra çok zorlanırız falan de. kaynanan da sizi yollamayı öğrensin hadi oğlum kızım siz evinize gidin siz gençsiniz desin. hatta hadi gidin ben torun istiyorum artık falan bile diyebilir. madem iyi insanlar güzelce konuş anlat. eşin bunu değiştirebez değiştirebilecek olan kv.

kesinlikle haklısınız herşey erkekte bitiyor ama ben bunu nasıl anlatmalıyım ona
ben asla rahatsız değilim tamam annesi severde taparda ama benimde isteklerime kulak versin

ben evlenmeden önce de, başkaları üzerinden örnekler verirdim; falanca kayınvalidesinden çıkmıyor ama herkesin bir hayatı var örnekleri çoğaltırdım ara ara..ben böyle yapamam, daralırım, biz neden evleniyoruz bir olabilmek için.eğer ailesinden kopamayacak bir erkek varsa neden evlenirki, aile asla ihmal edilmemeli, gönülleri yapılmalı, duaları alınmalı fakat, her şeyin fazlası nizamı bozar huzur kaçırır..vs çok konuştuk bu konuları akabinde de bu konuda hiç sıkıntı çekmedim..gitmek istemiyorum derim tamam der, sağolsun bu konularda anlayışlıdır.

diyorum ki sen işten gelince yavaş yavaş ayağını kessen evine gecsen mesela, bigün az otursan, ya ne biliyim sigarayı bırakmak gibi yavaş yavaş azaltsan..eşine de zamanla sana uyacaktır..kimseyi kırmadan tabiri caizse çaktırmadan

yapımdan dolayı ben kimseyi kıramıyorum mümkün değil öyle diyemem üzülür... şuana kadar ne kaynanam beni incitti ne de ben onu öyle bir şey konuşamam konuşabilseydim bile eşim yine onu savunurdu eminim buna diyorum ya çok çaresizim

cnm seni çok iyi anlıyorum çünkü benim eşimde annesine ölür
3,5 yıllık vliyim,1,5 yaşında kızım var ama inan kv ile içiçe olmaktan bıktım
eşim şehir dışında çalışıyor haftasonları geliyor ancak ve inan o 2 gün boyunca dipdibeyiz hep.evde günümüzü geçirelim derim.saat başı arar.bahane ne biliyormusun? "a tv de şunu gördüm,yok şurada şu espiri var" vs.
hatta bana sormadan programlar yapılır.eğer uymak istemezsem uyumsuz olan ben olurum.
BİR HAFTASONUNDA başbaşa geçiremedik.bir de benim kv yi allah ıslah etsin.yapmadığı şey kalmadı bana.benim sana tavsiyem eşine tepkini göster artık.tepki dediysem al karşına sakin sakin anlat.yoksa eşin ıslah olmayacak.bak ben aman üzülmesinler,aman kırılmasınlar diye sessiz kaldım ama çok hata etmişim.gerçi benim yapım bu hala tepki veremiyorum benden büyükler kırılmasınlar diye ama düzelmiyor.en sonunda kadın namusuma kadar dil uzattı düşün yani.
inşallah sizin evliliğiniz düzelir.
ya da başka bi yere taşınacaksınız.başka çaren yok.

kızınızı Allah bağışlasın analı babalı büyütsün....
başka yere taşınmamız mümkün değil ev müstakil eşim tek erkek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…