kaynanayı napmalı

oyaebrar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2011
53
0
46
Gaziantep
slm arkadaşlar çok bunaldım gece boyu adam gibi uyuyamadım bile sorun kayınvalidem ben yurt dışında yaşıyorum geçen sene kayınvalidem geldi o zaman hamile değildim ve çalışıyordum işten izin alıp onu gezdirdim dolaştırdım temizlik anlayışımız çok zıt tuvalet banyo falan iğrene iğrene yıkıtyodum ama ne eşime ne de ona bişey belli etmedim yazın türkiyeye gittimizde eşim evde değilken bana dedi be fala baktırdım oğlun bu gelinle evlendiğine çok pişman falan dedi ben agladım ağlayınca yanıma geldi eger bunu oğluma söylersen seni parçalarım dedi tabi ben eşime sölemedim ama ondan korktuğum için deil zaten az tatil var geçecek die düşündüm.Her defasında kızıyla damadını övüyor eşimin yanında beni karalamaya çalışıyor.şimdi ısrarla doğumu türkiyede yap dedi bende yapmıcam annem gelcek dedim annem passaport yol parasını kendi karşılayıp gelecek dün eşimi işteyken aramış masraflarımı karşıla bende annesi gittikten sora gelcem demiş eşim eve geldi işte o anne gelsin çok masraf olmaz dio ama bana da özel hastanede doğum maddi açıdan bizi zorlar dio yani gelcek.Ben geçen sene çok yoğun çalışıyodum sabah 8 akşam 6 eve gelince doğal olarak eşofman giyiyodum aaa sendemi evdeki şu bakımsız özensiz kadınlardan mısın dedi şimdi gelince bebeğime giymime saçıma başıma herşeye karışcak o konuda da napcamı bilmiyom.bide biz bebegin ismine karar verdik eşimle ısrarla kayınbabamın isminide koymamızı istiyo ama ben istemiyorum.çünkü bir kaç ay önce kızı doğum yaptı bebegini beşiği pusetti elbisesi herbişeyini aldı eşim geçen telefonda sordu bizim ufaklığa bişeyler aldınmı die yooooo ne alcam almadım dedi.offffff çok karışık ve düzensiz yazdım kusura bakmayın ama kafamda bu kadar karışık ne olur napmalıyım nasıl davranmalıyım akıl verin

Bu kadar seviyesiz, ne dediğini bilmeyen, cahil ve küstah bir insanı niye takıyorsunuz?
Takıp da amacına ulaştırıyorsunuz?
Eşinizle mutluluğunuza tanık edin.
Amacı sizi sinirlendirmek. Sinirlenmeyin.
Gülün geçin.

Eşine anlat anklından geçenleri çok suskun kalmışsın sanırım böyle olmaya devam edersen daha da azar kaynanan...

Kaynar kazana atmalı
Yandım gelin dedikce,altına odun atmalı

Kayınvalidenin sana karşı tutumu oldukca acımasız.''Oğluma anlatırsan parçalarım seni'' ne demek !

Bebeğinin isim konusuna eşindne başka kimseyi karıştırma.O sizin bebeğiniz.İsim hakkı bence anne babaya ait olmalıdır.

Gelmek istiyorsa bırak gelsin.Ama bebeğinin bakımını kendin üstlen.Annenin yanında olduğu sürede kendini toparlarsın.O geldiğindede bebeğine ve sana karışmasına izin verme.Giyimine,saçına başına birşey derse ''Oğlun beni böyle seviyor''de.

Senin bebeğinin onun aldığı çula,çaputa ihtiyacı olmasa gerek.''Yooo ne alacam''dediği şeyin kendi torunu olduğunu unutuyor sanırım.Almasın boşver sonra şunu,bunu yaptım diye anlatmayada yüzü olmaz.

Yapacağın şey çok basit, gelirse gelsin. Geldiğinde her gün "bebek gece boyu uyutmadı, çok başım ağrıyor, lohusa bunalımında gibiyim sanki" diyip odana gidip yatacaksın, bebeğin 40ını çıkarınca da bebeğini alıp dolaşmaya çıkacaksın. Yüz göz olmayacaksın. Sylediklerini duymayacak, dediklerini dinlemeyecek, yaptıklarını görmeyeceksin.
Bebeğine birşey almış almamış, umursama. Bir de kimi yerlerde adettir, ilk bebeğin çeyizini kız annesi yapar derler. Misal benim de bu ay sonu gelecek ay başı oğlum doğacak, hazır bezine kadar annem aldı, biz bişey demedik bile, adettir yapmak istiyorum dedi yaptı. Ama hep de söylüyor, "erkek kardeşininkinde de yaparım, benim gücüm yetmezse siz yaparsınız" diye. Belki k.validen de böyle bir adetin içinde büyümüştür, takma o yüzden.

hiç takma umursama saygısızlıkta yapma çünkü eline kos vermiş olursun yani eşine bana bunu dedi şunu yaptı söyleyemesin. Sen eşine bak çocuğunla ilgilen onu boşver. Bende kayınvalidemden cektim hatta hala kendisi yok ama cekiyorum benimkisi bi başkaydı bana iyi meyersem kocamı işliyormuş bi süre kocamla aramız acıldı sonra annesinin dediklerini anlattı tabi ben inanamadım sonra eşimle aramız acıldı hemde baya kötü annesiylede kavga ettik tabi herşeyi yalanladı bana söylediklerini yalanladı tabii eşimi okadar gözünü boyamışki eşim beni düşmanı gibi görüyordu daha sonra eşim benden ayrılmayı istedi kabul ettim etmek zorunda kaldım eşyalarımı topladım ve hemen bodruma geldim ailemde orda yaşadığı için aradan 10 gün gecti eşim aradı çok pişmanım affet dedi bende affederim ama birdaha annenlerle konuşmam hatta evime bile giremez dedim çünkü benim yuvamı yıkmaya kalktı. şimdi hemen hemen 6 ay olucak annemlerde kalıyoruz eşim çalışıyor bende çalışıyorum daha kendi evimize gecemedik çünkü ikizde iş bulana kadar zaman gecti ve borclandık ist evimizide onlar tuturdu kiya biz vericez diya 3 ay sonra verdiler ve bi süre onlar alıcak kirayı benimle hala uğraşıyorlar kendilerince ben ilgilenmiyorum bile çünkü okadar rahatımki onlardan uzak onların sesini duymadan tek sıkıntım kendi evime gecmek oda olucak sadece sabır.
o yüzden arkadaşım sende eşini boşlama ve annesinin onu doldurmasına izin verme bence...

Vala gayet terbiyesiz bir kaynanayla karşı karşıyasın. Kocana buraya yazdığın gibi olup biteni dosdoğru anlat rahatsızlıklarını dile getir. Seni tehdit ettiğini söyle( parçalarım seni demiş ya), o geldiği zaman huzurunuzu kaçırabileceğini sende lohusalı olduğun için daha alıngan olabileceğinden filan bahset. Daha büyük problemler çıkar ve asla asla istediği ismi koyma. Hem seni tehdit etcek hemde dediğini yaptırcak yok öyle 3 kuruşa 5 köfte, eşine olanları anlat oda herşeyi bilsin, bilsin ki ona göre davransın..

Aman Allah sabırlar versin sana..... Mahalle karısı tipi yani... Ben seni parçalarım dediğini söylemen taraftarıyım.. En azından eşin o gelmeden önce böyle birşey olduğunu bilsin ki, geldiğinde herhangi bir huzursuzluk çıkarsa önbilgisi olsun.. Çocuğun ismine de sakın karıştırma, ben olsam "o zaman bi tane daha doğur sen koy o ismi " derdim

oğluma anlatırsan parçalarım parçalarım seni ne demek çok pasif kalmışsın cnm eşinle açıkça konuş desin annesine durumumuz yok anne diye de herşeyime karışacak(tabi geçen sene bana böle paspalsın dedi deme) herşeyime karışıyor hiçbirşeyimi beğenmiyor falan ben yeni doğum stresine birde onu istemiyorum sen kalmıcaksın ben kalıcam onunla de ve annesine paramız yok demesine ikna et...aayrıca sakın!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! çocuğunun ismine karıştırma sakın net bir şekilde hayır istemiyorum de açıkça yüzüne yada birşey deme ama bildiğini oku ama koyma o söylensin dursun karıştırma sakın !!!!!!!!!!!

Madem bu konu seni bu kadar strese sokuyor ve üzüyor, ozaman esine herseyi dosdogru anlat. Sonucta bu kadar stresi lohusa dönemindede kaldirabilmen zor, esine bunu anlatmalisinki oda tam olarak olaylari anlayip senin yaninda olabilsin. Kayinvalidenede maddi acidan imkaninizin olmadigini, bebek icin cok masraf yaptiginizi ve o yüzden biletini felan ödeyemeyeceginizi dersiniz, böylelikle oda yaniniza gelemez Böyle bir kayinvalideye sahibsen onun anladigi dilde konusman gerek ki seni ezemesin sürekli. Yeri geldiginde sert bir dille cvp vermek istemiyorsanda sakayla karisik lafi sokustur Her lafin altinda kalipta ezilirsen yipranan taraf sen olursun sürekli. Alttan almaya calismani anliyorum ama kendi huzurun ve iyiligin icinde yeri geldiginde hakkini aramasinida bileceksin, karsindaki kayinvaliden dahi olsa

bu geldiğinde şunu anlasın

eşin senin fikirlerini önemsiyor ve siz birbirinizi çok seviyorsunuz..

bu ona yeter..

sakın eşini sinirlendirme ve tartışma ortamı yaratma(kayınvalide gerginliğinden ötürü)

relax ol..

Allah yardımcın olsun. Bence eşine karşı biraz naz yap, hamileliğini kullan. Peki canım sen istiyorsan gelsin ama huzursuzluk istemiyorum falan de. Aklından geçenleri de uygun bir dille söyle, erkek milleti konu kendi milleti olunca hemen aslan kesilirler. Şimdi bir şey söylemese bile ilerde bir şekilde söylediklerini yüzüne vurur. Kaynanan gelince de hiç umursama, gıcıklığına daha da mutlu ol. Bebeğini ve eşini düşün, onlarla ilgilen. Çok bunalırsan da bir iki laf say kadına, senin içinde kalacağına onun içine otursun. Şimdiden hayırlı doğumlar sana.

Arkadaşım kayınvalidenin yaptıklarını eşine parça parça anlatsaydın, eşin de "annem gelsin mi?" diye sormazdı sana. anlatmamızşsın, susmuşsun fakat eşin de annesini melek bellemiş sanırım. bundan sonra annen böyle, şöyle dersen daha önce niye öyle değildi, senin uydurman diyebilir. kayınvalidenin kasten seni üzmek için yaptığı her şeyi eşinle paylaş. bilsin annesini. içine atıp dertlenme.

keşke susacağına her şeyi eşine anlatsaymışsın zamanında. bence hala geç değil istemediğini söyle her şeyi oturup birbir anlatmayabilirsin ama yüzeysel bi şekilde olanları eşine çıtlat. istemiyorum dersen eşin ısrar eder mi ki? sonuçta sizin eviniz sizin yuvanız istemediğini açık bi şekilde söyle sebeplerini de çıtlat. baktın olmuyor -ki bence en güzel taktik- ağlaya ağlaya hamileliğini de kullanarak kendini acındır :))
ben sen üzülmeyesin diye şimdiye kadar söylemedim annen bana böyle böyle yaptı de. o zamanlar sustuysam bundan sonra susacağım anlamına gelmiyor hamile halimle iki canımla beni üzmeye utanmıyor musun istemiyorum benden önemli mi de :) cidden bak dozunda yaparsan işe yarayacağına eminim

çok dogru kızlar bu kadar suskun olmamalıydım ama dediklerinizi yapıcam ve eminim işe yarayacak çok ama çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…