- Konu Sahibi nebilimben
-
benim gibi kızı olmayanlar ne yapacak:44:
gelinlerine iyi davranacak, onları ezmeyecek. Yoksa kimsenin kendine iyi davranan bir insanı kaderine terkedecek kadar cani olduğuna inanmıyorum.
bir gelinimiz var ve hiç ezildiğini görmedim.el üztünde tuttukça,aman dedikçe havalandı.küçük dağları ben yarattım diye geziniyor.onu ve öylelerini allaha havale ediyorum.
gözümün önünde böylesi örnekler varken gelinlere karşı ister istemez tepkiliyim.
işte sorun burada herkes bir kaç örneğe bakıp bir cenaha karşı tepki oluşturuyor kendi içinde. Objektif olmaya çalışanını da pek göremedim.
evet aynen kaynanalara karşı yapılanda bu
Ablacım biliyorsun benimde kızım yok :)
ama bu birazda bize bağlı..eğer gelinlerimize kızımız gibi davranırsak,incitici laflar etmezsek neden sorun yaşayalım ki?
anne-kız gibi olmak gelin-kaynana gibi olmaktan çok daha kolay inan
ama çok fena gelinler de var orası ayrı..Allah hepimizi böyle tiplerden korusun,iyilerle karşılaştırsın!
kv ele ayağa düştüyünde bile bakmak zorunda değilsin yani hizmet etmek zorunda değilsin ..gelinler için söylüyorum bunu ...ama oğulları bakmak zorunda ... sen istemessen evinde bakmayı oğlu ayrı bir evde hizmetçi tutup bakmak zorunda
onu hıc bı yer kabul etmez o huzur evıne gıtse oranında huzurunu kacırır
buraya vıcdan yapanlar yerıne var kendı annenı babanı dusun falan dıye bence benım gıbı kaynanasıyla sorun yasayanlar yazsınn bıde onları dınleyın kolay degıl sıze kotuluk yapan bırıne sevkatle hakkıyla bakmam gercı cennetı kazanmak ta kolay degıl ıste
bir gelinimiz var ve hiç ezildiğini görmedim.el üztünde tuttukça,aman dedikçe havalandı.küçük dağları ben yarattım diye geziniyor.onu ve öylelerini allaha havale ediyorum.
gözümün önünde böylesi örnekler varken gelinlere karşı ister istemez tepkiliyim.
Ablacım biliyorsun benimde kızım yok :)
ama bu birazda bize bağlı..eğer gelinlerimize kızımız gibi davranırsak,incitici laflar etmezsek neden sorun yaşayalım ki?
anne-kız gibi olmak gelin-kaynana gibi olmaktan çok daha kolay inan
ama çok fena gelinler de var orası ayrı..Allah hepimizi böyle tiplerden korusun,iyilerle karşılaştırsın!
annem gelinine bizden yani kızlarından fazla değer verdi.nişanlıyken ailesiyle hiç geçinemezdi,annesiyle ve kızkardeşiyle sürekli kavga halindeydi.annem çok üzülürdü bu hallerine.evlendi,annem zaten gençti.iş beklentisi olmadı.evleri ayrıydı.bayramlarda el gibi gelip gitti.en fazla sofra hazırlamaya ve toplamaya yardım etti.
annem babam öldükten sonra çalışıyordu.bir hafta geleceklerini söylemişler.annem sabahtan yemekleri yapmış sadece pilav kalmış.eve annemle bir girmişler.çok yoruluyordu annem.soğukta açık havada çalışıyordu.gelinimize pilavı yaparmısın demiş.bizim gelin hanım ben iş yapmaya gelmedim diye bağırmış.annem kalkmış o haliyle pilavı yapıp sofrayı hazırlamış,yemeklerini yiyip gitmişler ve bir daha aylarca uğramamış.böyle bir insan var karşımızda
Allah elden ayaktan düşürüp kimseye muhtaç etmesin elbet fakat bunun örnekleri de var,
kendi evladının kız/erkek yapmadığını yeğeni yapıyor hatta bazen komşusu bile olabiliyor bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?